Medicament pentru tratarea coronavirusului, testat în Japonia. Ce efect a avut asupra pacienţilor

Compania japoneză Fujifilm Holdings Corp a anunţat, miercuri, că medicamentul antiviral Avigan, aflat în a treia fază a testelor clinice, a redus perioada de însănătoşire a pacienţilor infectaţi cu forme uşoare de COVID-19. Cercetătorii speră astfel ca noul medicament să primească aprobare din partea autorităţilor nipone, transmite agenţia Reuters.
Romania TV
23 sept. 2020, 07:28
Medicament pentru tratarea coronavirusului, testat în Japonia. Ce efect a avut asupra pacienţilor

Nu mai puţin de 156 de pacienţi au participat la a treia fază a testelor clinice. Cercetătorii susţin că starea de sănătate a persoanelor tratate cu medicamentul antiviral Avigan s-a îmbunătăţit după aproape 11,9 zile, faţă de 14,7 zile în cazul celor din grupul Placebo.

Rezultatele studiului realizat de compania subsidiară Fujifilm Toyama Chemical sunt semnificative din punct de vedere statistic, a precizat compania niponă, conform Reuters.

În urma anunţului, preţul acţiunilor Fujifilm a crescut cu peste 4 la sută la bursa de la Tokyo, fiind vorba despre cea mai mare valoare înregistrată în ultimele patru luni.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a lăudat potenţialul medicamentului Avigan, spunând că este contribuţia Japoniei în cursa globală pentru a găsi un tratament împotriva noului coronavirus.

Guvernul de la Tokyo a cerut Fujifilm să tripleze stocurile naţinoale de Avigan, medicament care a fost aprobat în 2014 ca tratament de urgenţă împotriva gripei, şi a promis că îl va dona şi altor ţări, la cerere. Lipsa de pacienţi a împiedicat, însă, realizarea de teste clinice.

În iulie, cercetătorii din cadrul universităţii Fujita Health au precizat că nu au fost obţinute rezultate semnificative în urma studiilor privind tratamentul cu Avigan.

Reprezentanţii Fujifilm au precizat că vor realiza în continuare studii clinice în aşa fel încât să obţină avizul pentru folosirea medicamentului Avigan în tratatea coronavirusului, cel mai devreme în luna octombrie.

Săptămâna aceasta, oficialii niponi citaţi de publicaţia Nikkei au precizat că o astfel de aprobare ar urma să fie acordată în decurs de o lună.

În iulie, compania Fujifilm şi-a vândut drepturile globale asupra medicamentului Avigan către laboratoarele Dr Reddy’s din India. Medicamentul este disponibil sub numele generic de favipiravir şi a fost aprobat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus din India şi Rusia.

China anunţă, după teste clinice, că medicamentul antigripal Favipiravir arată eficacitate în tratarea COVID 19

Avigan acţionează asupra ARN-urilor din viruşi şi le stopează capacitatea de a se înmulţi. La nivel mondial, sunt realizate zeci de teste clinice în cazul acestui medicament, însă există îngrijorări în privinţa problemele întâmpinate la naşteri, în cadrul testelor realizate pe animale.

Ceremonia de înmânare a premiilor Nobel, anulată din cauza coronavirusului

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!