Marcel Ciolacu: „Cerem înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind falsificarea datelor în pandemie”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a susţinut o conferinţă de presă la sediul central al partidului, în cadrul căreia a anunţat că, în urma declaraţiilor lui Vlad Voiculescu cu privire la falsificarea bilanţurilor Covid, social-democraţii cer constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, pentru a face lumină în acest caz.
George Russo
29 mart. 2021, 12:30
Marcel Ciolacu:

Marcel Ciolacu a oferit un răspuns pentru premierul Cîţu, care declarase luni că este dispus să discute cu specialiştii propuşi de PSD pentru a găsi cele mai bune soluţii de combatere a pandemiei.

„Am văzut că domnul prim-ministru vine cu mâna întinsă la noi să cerșească ajutor. Acum când le e frică de furia oamenilor au venit să ne ceara ajutor.

Se adevereşte tot ce am prezentat noi despre guvernul Citu: bugetul, PNRR si planul de combatere a pandemiei. Planul facut de noi acum un an de zile, testarea rapida in scoli, problematica ATI, pentru ca toata pandemia s-a vorbit despre viata si moarte la ATI, accesul bolnavilor cronici la sistemul de sanatate. Au refuzat de fiecare data sa aiba discutii cu PSD.

Acum, cand romanii s-au saturat de prostia lor si au iesit in strada, domnii Citu, Iohannis si Barna cheama PSD la discutii. Guvernul trebuie sa stea in casa. Romanii trebuie sa isi duca copiii la scoala, sa isi vada de afacerile lor si economia sa functioneze. E clar ca masurile au adus haos, ati vazut ce s-a intamplat in benzinarii aseara. Este dreptul democratic al romanilor sa iasa in strada, ni l-am castigat in 1989, nimeni nu are voie sa ne faca teroristi.

Marcel Ciolacu: „Guvernul trebuie să fie eficient, iar guvernul face doar politică. Vom negocia pentru moţiune”

Domnul Citu ar trebui sa lase politica si sa se apuce de guvernare. Am decis sa cerem constituirea unei comisii parlamentare de ancheta privind falsificarea datelor din pandemie. Sper ca USR sa nu inchida ideea de transparenta si sa voteze infiintarea acestei comisii, altfel este partas la aceasta falsificare. Aceasta comisie vizeaza faptul ca s-au falsificat date pentru a se putea organiza alegerile. Vizeaza si postarea lui Vlad Voiculescu, de aceea am si facut apel la USR. Nu s-au raportat ultimele doua zile, iar unde erau focare au fost scoase din raportare.

Este o lipsa de transparenta totala, netestand nu stim adevarul. Aceasta comisie va afla adevarul si sunt convins ca USR va vota pentru aflarea adevarului. La motiunea simpla prezentata de domnul Rafila am prezentat nu doar critici, ci si solutii. Domnul Citu a refuzat aceste idei, acum este tardiva invitatia la dialog si nu cred ca este o invitatie serioasa.

Vom cauta sa negociem pentru motiune. Negocierea cu AUR nu este daca va vota, pentru ca sigur vor vota, ci este pe textul motiunii. Normal ar fi ca domnul Citu sa demisioneze. Cred ca actualii guvernanti ar trebui sa se intrebe de ce iese lumea in strada. Pentru ca masurile sunt haotice si pompieristice. Guvernul trebuie sa fie eficient, sa faca preventie, iar guvernul face doar politica. Nu poti sa tii oamenii in casa o luna pentru ca companiile clientelei tale politice sa fure. Se revolta oamenii, ne-am castigat acest drept la Revolutie”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: VIDEO Raed Arafat, prima reacţie după protestele de duminică noaptea. Ce spune despre demisie

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cel mai valoros schelet de dinozaur vândut vreodată atinge suma record de 44,6 milioane de dolari
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'