Un protestatar a leșinat în stradă, printre manifestanți. Bărbatul de 35 de ani a căzut în stradă, în mijlocul manifestanților. Jandarmii care se asigurau că protestatarii respectă regulile l-au observat pe bărbat și au chemat de urgență o ambulanță.
”În această seară, pe timpul desfăşurării manifestării de protest organizate în municipiul Botoşani, unui bărbat în vârstă de aproximativ 35 de ani i s-a făcut rău, fiind observat de jandarmii care asigurau ordinea şi siguranţa publică în momentul în care acesta s-a prăbuşit în mijlocul manifestanţilor”, a transmis, luni seară, Jandarmeria Română.
Citește și: Proteste în țară. Românii ies în stradă și își cer drepturile. Se cere demisia lui Arafat
Un protestatar a leșinat în stradă, printre manifestanți. Aproximativ 500 de oameni au protestat în fața Palatului Administrativ din Botoșani, fiind cel mai mare protest organizat după Colectiv. În cadrul protestului s-au aprins și fumigene, iar ultrașii și-au aruncat măștile după care le-au dat foc.
“Demisia Cîțu”, “Demisia Arafat”, “Jos Guvernul” sau “Libertate” sunt doar câteva dintre sloganurile strigate de manifestanții prezenți, manifestanți care până în acest moment au avut un comportament mai mult decât decent în relația cu autoritățile.
Proteste s-au organizat în majoritatea orașelor din țară, românii își cer drepturile în stradă și doresc ca autoritățile să relaxeze restricțiile. Autoritățile sunt în alertă și încearcă să țină sub control situația.
Șeful DSU a venit cu o primă reacţie la protestele masive din ultimele două zile din România și a explicat de ce situația epidemiologică este mai dificilă decât în noiembrie 2020.
„N-am ce să comentez decât că protestează și vin cu unele puncte de vedere pe care trebuie să le probeze. La acest moment probele sunt de cealaltă parte mai puternice și ce este realitatea în România este alta din punct de vedere al pandemiei. Deci asta este realitatea la acest moment și asta este situația.
A doua problemă este modul în care vin oamenii la spital. Vin mai târziu, vin cu forme mai grave. Asta nu o spun eu, au spus-o colegii care îi primesc și care îi consultă. Asta înseamnă că stăm acasă, ascultăm ce ne zic unii și alții și neglijăm și ne ducem când vedem că oxigenarea este 80% sau suntem chiar rău și nu ne simțim bine. Asta este situația”, a transmis Arafat, la Digi 24.