Re-vaccinarea împotriva coronavirusului cu un vaccin dezvoltat la Centrul „Vector” va trebui făcută nu mai mult de o dată la trei ani, a declarat Rinat Maksiutov, directorul general al Centrului de Cercetare de Stat „Vector” din Rospotrebnadzor. „Investigăm imunogenitatea la voluntari, finalizând în nouă luni. Ne așteptăm să folosim un regim similar vaccinului cu encefalită transmisă de căpușe, când după un ciclu de vaccinare, următoarea revaccinare nu va fi necesară mai des decât o dată la trei ani„, a spus Maksiutov.
La rândul său, directorul Centrului Gamaleya, academicianul Alexander Gintsburg a spus că „este greu să răspunzi fără echivoc” la întrebarea despre durata vaccinului. „Vaccinul creat pe aceeași platformă împotriva virusului Ebola oferă protecție timp de doi ani, aceasta este perioada de observație„, a spus el. După cum a menționat Gunzburg, „este posibil ca vaccinatul să aibă protecție pentru o perioadă mai lungă, dar acest lucru poate fi determinat doar experimental”.
Primul vaccin rusesc a fost dezvoltarea Centrul Gamaleya și a fost numit Sputnik V, el fiind deja înregistrat. Vaccinul EpiVacCorona este dezvoltat de Centrul „Vector” pe baza antigenelor peptidice. În 21 august, Rospotrebnadzor a declarat pentru Interfax că vaccinul EpiVacCorona ar putea fi supus studiilor clinice necesare și să se apropie de etapa de înregistrare în octombrie, iar în noiembrie, departamentul se așteaptă să înceapă producția.