Vremea se menţine rece, temperaturile nu trec de 10 grade. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Presiunea atmosferică ne va da dureri de cap în următoarele zile, ne avertizează meteorologii. Temperaturile nu vor depăşi valoarea de 10 grade, iar în ciuda ceţii persistente amiezile vor fi însorite.
Romania TV
21 nov. 2012, 14:11
Vremea se menţine rece, temperaturile nu trec de 10 grade. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Joi, presiunea atmosferică rămâne ridicată în zona ţării noastre aşa că aspectul vremii nu se schimbă aproape deloc. În Moldova, Dobrogea, Muntenia dar şi în Oltenia vremea se menţine mohorâtă din cauza păturii de nori joşi. Local va fi ceaţa, izolat persistentă şi trecător asociată cu burniţă şi ploi slabe. Dincolo de arcul carpatic norii acoperă doar temporar cerul, aşa că soarele îşi face loc printre ei, dar ceaţa este prezentă în zonele joase, mai ales dimineaţă. Vântul nu se agită prea tare, iar la amiază termometrele arată maxime de la 4 grade în depresiuni până spre 13 grade în Dealurile de Vest.

Nici pe cerul Capitalei, joi, soarele nu are prea multe şanse să se arate pentru că stratul de nori e aproape compact. Mai mult, dimineaţa e ceaţă şi trecător ar putea cădea burniţa aşa că tabloul unei zile de toamnă mohorâte este complet. Vântul suflă domol, iar după amiază vine cu o maximă termică în jur de 8 grade, normal pentru data din calendar. Presiunea atmosferica este cam mare, de 763 mm coloană de mercur, aşa că s-ar putea să ne dea ceva dureri de cap.

Vineri, soarele e scump la vedere, rămâne aproape toată ziua dincolo de pătura consistentă de nori. În regiunile extracarpatice, dar şi în centrul ţării ceaţa este fenomenul meteorologic principal al zilei, posibil persistent, iar izolat meteorologii prognozează burniţă sau ploi slabe. Şi tot despre ploi slabe vorbim pe arii restrânse şi în vest după-amiază, dar şi în noaptea de vineri spre sâmbătă. Vântul nu se intensifică în nicio zonă, iar amiază vine cu maxime comparabile cu zilele precedente, de la 3 grade în Moldova până la 12 grade în Banat.

Mulţi nori şi pe cerul Capitalei poate şi câteva raze de soare, vineri, dar cu ceaţa mai ales dimineaţa, dar şi condiţii de burniţă. Vântul abia se simte, iar amiază vine cu maxime în jur de 7 grade, o idee sub normalul datei din calendar.

În prima zi de weekend norii mai groşi se mută peste vestul, centrul şi nordul ţării, unde însă doar izolat sunt condiţii să plouă slab. În celelalte regiuni printre nori îşi face loc şi soarele din când în când, dar dimineaţa pe arii restrânse în zonele joase va fi din nou ceaţă. Vântul suflă cel mult moderat, iar amiaza vine cu maxime în general cuprinse între 4 grade în depresiuni şi 13 grade în sud-vestul ţării, unde e mai cald decât în mod obişnuit la această dată.

În Capitala sunt şanse ca ziua de sâmbătă să înceapă cu ceaţă, apoi însă soarele îşi face loc printre nori. Vântul e domol, iar la amiază aşteptăm maxime în jur de 9 grade.

În ultima zi a săptămânii norii întunecă cerul câteva ore şi mai ales dimineaţa e ceaţa local în zonele joase, posibil asociată cu burniţă. Maximele, comparabile cu cele din zilele precedente, pleacă în general de la 3 grade în depresiuni şi ajung la 14 grade în Banat. Săptămâna viitoare începe în aceeaşi notă, adică ceaţa cu precădere în regiunile extracarpatice, trecător asociată cu burniţă, dar treptat, de la jumătatea săptămânii, cresc şansele duc ploaie în jumătatea vestică a ţării, timp în care valorile termice sunt apropiate de cele normale.

La munte vremea e mai închisă pe versanţii sudici ai Carpaţilor Meridionali şi cei estici ai Orientalilor, unde norii dau nota zilei şi mai ales dimineaţa e ceaţă pe arii restrânse şi posibil burniţe sau ploi slabe. În restul zonei montane soarele e mai îndrăzneţ şi doar dimineaţa pe văi şi în depresiuni e ceaţă pe arii restrânse. Vântul nu devine supărător, iar la amiază temperaturile sunt comparabile şi cele de ieri, 10 grade la Stâna de Vale, 8 la Păltiniş, 6 la Predeal şi 3 la Ceahlău Toaca.

În centru ziua începe cu ceaţă în zonele joase, care izolat poate persistă asociată cu nori mai consistenţi. În restul zonelor norii sunt tot mai puţini şi după disiparea ceţii vremea e mai plăcută şi temperaturile cresc simţitor, peste mediile climatologice: 8 la 10 grade în depresiuni, 11 la Sibiu, 7 la Târgu Mureş în condiţii de ceaţa mai persistentă.

În nord-vest şansele de ceaţă sunt mai reduse aşa că vorbim despre o vreme plăcută, cerul variabil, vânt domol şi maxime cu până la 3,4 grade peste mediile climatologice: 11 grade în Maramureş şi 12 la Oradea, în nordul Crişanei.

În vest e ceaţă pe arii restrânşe în orele dimineţii mai ales la câmpie, apoi pe cer sunt temporar mai mulţi nori. Amiază vine însă cu temperaturi peste normalul datei din calendar, 11 grade la Arad şi la Timişoara şi 12 în sudul Banatului.

În Oltenia cerul e încărcat de nori mai toată ziua, soarele se arată timid pentru intervale scurte în nordul regiunii. Izolat plouă slab, iar dimineaţa în zonele joase e ceaţă pe arii restrânse, posibil asociată cu burniţă. Din această cauză la Craiova nu sunt mai mult de 7 grade dar la Târgu  Jiu şi Râmnicu Vâlcea sunt aşteptate 10 grade.

Vreme închisă, cu nori Stratus, local ceaţă şi izolat burniţă în zonele joase din Muntenia vestul şi centrul Munteniei, dar şi cu intervale însoţite în nordul zonei. Mercurul se opreşte în termometre la 8 grade la Alexandria, în timp ce la Piteşti 1 grad în plus.

În sud-est cerul e mai mult noros, aşa că sunt şanse sporite ca printre nori să zărim din când în când soarele, dar izolat şi aici e ceaţă dimineaţa. Amiază vine cu maxime normale pentru data din calendar, 10 grade la Călăraşi, 11 la Constanţa şi 9 la Tulcea.

În centrul şi în nordul Moldovei vremea e mohorâtă în mare parte a zilei, mai ales în primele ore, când pătura de nori nu lasă soarele să se arate pe cer şi abia spre prânz soarele e o idee mai îndrăzneţ. Ceaţa e prezentă şi poate persista izolat, dar sunt şi şanse sporite de ploi slabe şi burniţă. Maximele se opresc la 7 grade în Bacău şi la Iaşi şi 4 grade la Suceava.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'