Cele mai frumoase muzee din lume, de la minunile Egiptului Antic până la o galerie subacvatică chiar la Marea Barieră de Corali. O plimbare printr-un muzeu este întotdeauna o idee bună, prin urmare iată câteva dintre cele mai interesante și fascinante muzee din lume pe care le puteți vizita în acest an.
Marele Muzeu Egiptean din Cairo
Cel mai mare muzeu arheologic din lume s-a deschis în luna octombrie a anului 2020 și adăpostește cele mai prețioase relicve ale Egiptului. Finalizarea muzeului a fost anunțată prima dată în anul 1992, însă a fost posibilă doar în urmă cu un an. Se preconizează că muzeul va avea peste CINCI MILIOANE de vizitatori pe an.
50.000 de artefacte, inclusiv o statuie a faraonului Ramses al II-lea de 32 de tone, cu o înălțime de 11 metri, veche de 3200 de ani și descoperita în anul 1820 se află în muzeu. Un bilet va costa aproximativ 25$ pentru straini, cu 50% reducere pentru studenti, iar pretul pentru egipteni va fi de aproximativ 3,75$.
Muzeul Munch
Muzeul îl onorează pe celebrul artist norvegian Edvard Munch, fiind renumit pentru picturile sale, cum ar fi ”The Scream”. Munchmuseet găzduiește 5.000 de tablouri și desene pe care pictorul le-a lăsat moștenire orașului Oslo.
Muzeul a fost redeschis în vara anului trecut și turiștii se pot bucura de o colecție de 1.500 de picturi și peste 18.000 de tipărituri. Cu 11 săli de expoziție, distribuite pe 280.000 de metri pătrați și 13 etaje, muzeul este unul dintre cele mai mari dedicate unui singur artist.
Cele mai frumoase muzee din lume. Muzeul Godzilla din Japonia
Fanii celebrului film se vor bucura de primul muzeu dedicat personajului Godzilla. Recuzita, dioramele și cele 80 de figuri din celebrele filme te vor face să te îndrăgostești de principala atracție de pe insula Awaji din prefectura Hyogo, care se află la d0ar 90 de minute de Osaka.
Muzeul subacvatic din Queensland
Unul dintre cele mai fascinante muzee din lume este cu siguranță cel din QueenSland, iar acest lucru se datorează faptului că exponatele sunt scufundate la o adâncime de 18 metri, totul de-a lungul Marii Bariere de Corali. Muzeul a fost creat și proiectat de artistul și sculptorul britanic Jason DeCaires Taylor.
Sculpturile sunt o serie de figuri umane modelate de copii de la școlile locale și internaționale, numite, în mod potrivit, „gardieni de corali”. De asemenea, există și o sculptură înaltă de 16 metri care își schimbă culoarea în funcție de temperatura apei.
Muzeul Academiei Americane de Film din Los Angeles
Denumit și muzeul Oscarurilor, Muzeul Academiei Americane de Film din Los Angeles va fi dedicat complet istoriei filmului. În interiorul acestuia își vor găsi locul peste 140.000 de filme, 10 milioane de fotografii și 42.000 de postere originale, dar și obiecte și piese vestimentare folosite în filme celebre, aşa cum sunt pantofii roşii pe care îi poartă Dorothy în filmul „Vrăjitorul din Oz” sau lanterne magice şi camere obscure din colecţia lui Akram Miknas.
Construcţia a fost în cele din urmă finalizată, iar muzeul va fi inaugurat în luna septembrie a acestui an. Spațiul cu o suprafaţă de 4.500 de metri pătraţi va găzdui diverse „relicve” de la Hollywood, precum pantofii purtaţi de Judy Garland în „Vrăjitorul din Oz” şi pelerina protagonistului din „Dracula”. Muzeul conţine şi un cinematograf cu 1.000 de locuri, amenajat într-o uriaşă sferă din sticlă, oţel şi beton, într-un flanc al clădirii.
Muzeul Fericii din Copenhaga
Primul muzeu dedicat în mod explicit conceptului de fericii și-a deschis porțile în vara anului 2020 într-un spațiu de 240 de metri. Acesta se află în centrul istoric al Copenhagăi.
În afara unei secțiuni despre geografia fericirii, bazată pe World Hapiness Report 2020 din 153 de țări, mai există o alta dedicată zâmbetului, în care oaspeții învaţă să facă diferența între unul autentic și unul forțat și pot studia care parte a gurii misterioasei Mona Lisa exprimă cu adevărat fericirea.