Băsescu, despre scandalul votului de la alegeri. „Sunt multe judeţe cu votul alterat. Aş închide controversele prin renumărare”

Traian Băsescu a declarat, joi, că informaţiile despre suspiciunile de fraudă de la alegeri sunt preluate de la televiziuni în toată Europa, iar, în acest moment, "e ultimul lucru de care vem nevoie acum". Fostul preşedinte a precizat că există în foare multe locuri diferenţe între scorul obţinut de candidaţi şi cel al partidului din care fac parte, ceea ce ar arăta că e "ceva în neregulă în procesul de numărare".
Romania TV
01 oct. 2020, 19:23
Băsescu, despre scandalul votului de la alegeri.

„De pe televiziuni se preia în toată Europea ştirea cu suspiunile de fraudă la alegeri. E ultimul lucru de care avem nevoie acum. Aş închide controversele prin renumărare”, a afirmat Traian Băsescu, la Digi24.

Întrebat de suspiciunile de fraudă de la alegerile locale, fostul preşedinte a afirmat că „o să vedeţi în foarte multe locuri mari diferenţe între candidaţi şi partid.

„Pot să le înţeleg la mine, dar nu le pot înţelege la Argeş, la Călăraşi şi în multe locuri. E clar că ceva este în neregulă în procesul de numărare. Ceva este în neregulă în procesul de transfer al datelor din procesele verbale în sistemul informatic. Sunt destul de multe judeţe cu votul alterat, în sensul de introducere în sistemul AEP. (…)

Probabil că acele tablete vor trebui mânuite de ofiţeri STS. Numai că nu are STS-ul atâţia ofiţeri. Ar trebui o structură absolut neutră sau un sistem de introducere a datelor care să fie un automatism”, a explicat Traian Băsescu.

Citeşte şi: BEC anulează alegerile în Moldova Nouă. Candidatul PSD pierde mandatul de primar. Grindeanu: PSD „nu va sta cu mâinile în sân”

Traian Băsescu, despre scandalul de la Sectorul 1. „Lucrurile sunt atât de neclare. Singura soluţie corectă este renumărarea voturilor”

Întrebat despre imaginile surprinse de camerele de supraveghere în incinta Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1 prin care PSD reclamă comiterea de fraude, Băsescu a răspuns:

„Înţeleg că unul dintre cei care căra sacul era un angajata al lui Tudorache (Dan Tudorache, primarul sectorului 1). Afară e vopsit gardul, înăuntru leopardul.  

Singura soluţie corectă la Sectorul 1 este renumărarea voturilor”, a explicat fostul preşedinte.

Suspiciunile lui Băsescu despre votul de la Sectorul 1: „E ceva dubios”

„Dacă e ceva dubios cu filmuţele de la 1 noaptea, este că se închisese activatatea BES Sector 1 şi la două ore se umbla într-o sală cu saci cu voturi. Se pare că nu era sala cu voturile de la sector. Se pare că era sala cu voturi de la Primăria Capitalei. Lucrurile sunt atât de neclare”, a precizat Traian Băsescu, conform sursei citate.

Fostul preşedinte a amintit că a fost deschis un dosar penal in rem pentru a fi cercetate presupusele fraude.

„Sunt controverse mari. Trebuie lămurit ce a fost cu sacul care s-a pus. După 1 noaptea s-a pus un sac cu etajeră şi tot după 1 noaptea s-a scos un sac cu voturi. Lămurită treaba cu cei doi saci. Camera a înregistrat toată noaptea.

Băieţaşul ăla micuţ care a ieşit cu sacul trebuie întrebat unde l-a dus. De ce pun această întrebare? El era alocat comisiei de la BES”, a explicat Băsescu.

De asemenea, Traian Băsescu a afirmat că anchetatorii au luat în calcul aceste elemente, însă a mărturisit că „nu e bine că în 2020 mai punem problema furturului de voturi”.

Gabriela Firea, declaraţii de ultimă oră în scandalul momentului: „S-a furat masiv în Bucureşti. Mergem în justiţie”

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Orașul din România unde locuințele sunt mai scumpe decât în București. Cât costă să-ți cumperi un apartament sau să stai în chirie
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Regula devine obligatorie pentru toți proprietarii. Mulți români vor strâmba din nas
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Incendiul devastator din Jasper: Sute de case distruse și mii de oameni evacuați
MediaFlux
SE SCHIMBĂ TOTUL pentru elevi. Fără examene pe caniculă
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!