O poliţistă din Cluj a murit de coronavirus. S-a deschis o anchetă

Rata de infectare cu COVID-19 în Cluj-Napoca a ajuns la 7,79. Dacă nu va scădea până în ultima zi a sfârșitului de săptămână, restricțiile de weekend vor fi impuse zilnic în municipiu.
Filip Stan
03 apr. 2021, 14:03
O poliţistă din Cluj a murit de coronavirus. S-a deschis o anchetă

O poliţistă din Cluj a murit, după ce a fost infectată cu SARS-CoV-2, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj a demarat o anchetă în acest caz.

Reprezentanţi ai poliţiştilor locali din Turda au reclamat faptul că şefii Poliţiei locale din oraş au evitat să anunţe DSP şi că ei nu au fost vaccinaţi, deşi au solicitat acest lucru.

„Menţionez faptul că am luat legătura cu conducerea DSP, aflând faptul că numita V. I. – poliţist local la Turda, s-a prezentat în data de 26.03 la Spitalul din Turda în stare severă. I s-a făcut un test rapid, fiind confirmată cu Covid, ulterior decedând. În acest moment există o anchetă la nivelul DSP, după finalizarea acesteia voi putea să vă ofer mai multe detalii. Pacienta la momentul confirmării cu Covid a fost introdusă în platforma Corona Forms, sub acest aspect nefiind niciun dubiu de eroare sau altă ilegalitate. Se verifică dacă doamnei i s-a administrat vreo doză de vaccin sau nu, însă este cert faptul că doamna se încadra la categoria de risc, putând fi programată la vaccin, de către angajator sau personal. Dacă există vreun dubiu cu privire la vreo eroare pe linie internă, despre aceste aspecte pot oferi detalii cei din Primăria Turda sau conducerea Poliţiei Locale Turda”, a declarat sâmbătă, prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard.

În intervalul 02.04.2021 (10:00) – 03.04.2021 (10:00) au fost raportate 154 de decese (79 bărbaţi şi 75 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov,  Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

Citeşte şi: Restricțiile din România explicate de medici. Adrian Marinescu: ”Interacțiunile sunt seara, se pleacă de la niște statistici”

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 14 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 39 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 60 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 37 decese la categoria de peste 80 de ani.

148 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 4 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 2 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.409. Dintre acestea, 1.448 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 6.800.572 de teste RT-PCR şi 636.855 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.709 teste RT-PCR (14.218 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 12.491 la cerere) şi 10.634 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 67.560 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 16.271 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 48.327 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 95 persoane.

Bilanţ coronavirus 3 aprilie 2021. Incidenţa în Bucureşti scade la 7.01

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Un român a plătit 2.000 € pentru o săptămână la "all inclusive" în Turcia. Ce a primit să mănânce și să bea 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Copil de 2 ani decedat în urma unui accident casnic la Bistrița
MediaFlux
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!