„Eu cred că acest subiect major al poziţiei României la Consiliul European poate să facă conţinutul şi al unei dezbateri parlamentare. Examinăm posibilitatea de a facem mâine o şedinţă a Camerelor reunite pe acest subiect. Propun asta, vedem decizia”, a spus Antonescu.
El a arătat că USL a convocat pentru marţi grupurile sale parlamentare în şedinţă comună pentru a stabili de principiu poziţia USL faţă de reprezentare şi de convocarea unui plen reunit.
Ulterior, Crin Antonescu a declarat, luni, că, în şedinţa plenului reunit în care premierul se va adresa Parlamentului, e posibil să fie adoptată o rezoluţie privind poziţia României la Consiliul European, Antonescu admiţând că documentul nu-l obligă juridic pe şeful statului.
„Vom avea o şedinţă a Birourilor Permanente, deseară, la ora 19.00, în care vom discuta şi probabil – asta intenţionăm să propunem – vom avea o şedinţă comună a Camerelor reunite mâine, pentru ca premierul să se adreseze în legătură cu poziţia României în privinţa bugetului european multianual şi să avem o dezbatere pe acest subiect”, a declarat Antonescu.
El a fost întrebat dacă dezbaterea se va concretiza într-o rezoluţie a Parlamentului pe acest subiect.
„Este posibil şi asta, plenul Parlamentului este suveran evident în asemenea domeniu şi probabil că în urma dezbaterilor, dacă se conturează o poziţie care să fie… să capete forma unei rezoluţii, şi asta este posibil”, a spus preşedintele Senatului.
Ponta l-a avertizat pe preşedinte că este dator să servească interesele României, nu pe cele ale celor care l-au ajutat în vară să rămână preşedinte în pofida votului dat la referendum. „De ce nu m-a lăsat să merg la Bruxelles? Că are datorii acolo (…) Eu nu i-am făcut nimic preşedintelui. L-am lăsat să-şi exercite atribuţiile prevăzute de Constituţie, dar şi pe cele pe care i le-au domnul Augustin Zegrean, doamna Motoc, doamna Cojocaru”, a comentat primul-ministru.