Legile Justiţiei, motiv de conflict între PNL şi USR PLUS. Stelian Ion: În Guvern am semnat un memorandum pentru a trimite legile în Parlament, până la finalul lui aprilie

Legile Justiţiei provoacă tensiuni majore între PNL şi USR PLUS. Liberalii îl acuză pe ministrul Stelian Ion că a trimis proiectele către CSM fără să le mai dezbată în Coaliţie. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a explicat că nu există niciun conflict cu Ludovic Orban privind proiectul pentru modificarea legilor justiţiei, iar în Guvern a fost semnat un memorandum prin care toată lumea s-a obligat să trimite legile către Parlament până la finalul lunii aprilie.
Alina Andrei
06 apr. 2021, 15:02
Legile Justiţiei, motiv de conflict între PNL şi USR PLUS. Stelian Ion: În Guvern am semnat un memorandum pentru a trimite legile în Parlament, până la finalul lui aprilie

Ludovic Orban şi alti lideri PNL l-au criticat dur pe Stelian Ion pentru Legile Justitiei. Liderul PNL susţine că Stelian Ion a trimis proiectul de modificare a Legilor Justiei la CSM fără să-l mai prezinte în Guvern, fără să mai existe dezbateri pe marginea acestor legi în cadrul Coalitie. Surse citate de România TV spun că liberalii sunt nemultumiti de multe dintre modificările propuse de Stelian Ion.

În schimb, ministrul USR sustine că a lucrat chiar pe proiectul propus de guvernul Orban, adică pe varianta fostului ministru Cătălin Predoiu, o variantă care a fost ajustată.

Cert este că liberalii nu sunt de acord cu multe dintre modificările propuse de Stelian Ion, spun că acestea au un impact negativ asupra Justitiei. Din acest motiv, Orban a propus să se formeze un grup de lucru la nivelul Coalitiei, un for în care toate partidele din Coalitie să vină cu noi modificări la Legile Justitiei. Iar din acest for ar urma să facă parte inclusiv reprezentanți ai Administrației Prezidențiale.

Citeşte şi: Ministrul Justiției, replică pentru Orban, după ce șeful PNL l-a criticat pe tema legilor justiției: „A turna gaz pe foc pe un subiect atât de important e greșit”

 

Stelian Ion: În Guvern am semnat un memorandum pentru a trimite legile în Parlament, până la finalul lui aprilie

Ministrul Justiţiei Stelian Ion a susţinut, marţi, că nu există niciun conflict cu Ludovic Orban privind proiectul pentru modificarea legilor justiţiei, iar în Guvern a fost semnat un memorandum prin care toată lumea s-a obligat să trimite legile către Parlament până la finalul lunii aprilie.

„Nici vorbă. Nu există niciun fel de conflict. De altfel, veţi putea vedea şi din declaraţiile colegilor. Au fost nişte declaraţii în sensul în care am trimis legile spre avizare, dar am semnat în Guvern un memorandum prin care ne-am obligat cu toţii să trimitem aceste legi către Parlament până la sfârşitul lunii aprilie”, a afirmat Stelian Ion, întrebat marţi la Parlament dacă există un conflict cu Ludovic Orban pe tema modificării Legilor Justiţiei.

Citeşte şi: Liderul deputaţilor UDMR: „Ministrul Stelian Ion abordează subiectul Justiţiei ca un politruc”

Acesta a adăugat că modificarea legilor justiţiei este bazată pe viziunea guvernării liberale precedente

Stelian Ion a menţionat că proiectul de modificare a Legilor justiţiei are la bază viziunea guvernării anterioare, adică provine de la PNL.

„Marea majoritate din aceste reglementări, e vorba de 600 de articole cu totul, 80% din aceste reglementări sunt cele care provin din proiectul iniţial pus în discuţie în septembrie 2020. Având în vedere acest calendar foarte strâns, am avut discuţii în Ministerul Justiţiei cu specialiştii din minister, cu asociaţiile profesionale ale magistraţilor, cu societatea civilă, au fost foarte multe propuneri pe care le-am analizat, le-am trecut prin filtrul nostru şi am venit cu aceste propuneri pe care le-am înaintat spre avizare. Fiind un angajament în Guvern că vom trimite legile astfel încât la sfârşitul lunii aprilie să fie în Parlament, o discutare în cadrul coaliţiei cu toate partidele pe articole, 600 de articole, cu siguranţă ar fi condus la o amânare, motiv pentru care în această perioadă de avizare vor exista discuţii în coaliţie, dar facem lucrurile din mers, pentru a ne respecta şi angajamentele luate prin memorandum şi pentru a găsi această variantă care trebuie să treacă de votul din Parlament”, a mai explicat ministrul Justiţiei, citat de news.ro.

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'