Proteste de amploare în Piaţa Universităţii, în ziua cu infectări-record! Bătăi şi îmbrânceli între jandarmi şi manifestanţi VIDEO

Câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a protesta, chiar în ziua cu infectări-record. Oamenii sunt nemulțumiți de măsurile autorităților și sătui de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.
Romania TV
10 oct. 2020, 12:48
Proteste de amploare în Piaţa Universităţii, în ziua cu infectări-record! Bătăi şi îmbrânceli între jandarmi şi manifestanţi VIDEO

Jandarmii i-au rugat pe protestatri să poarte măşti, având în vedere că nu poate fi păstrată distanţarea din cauza aglomeraţiei. Protestatarii au ajuns să se ia la îmbrânceli cu forţele de ordine.

Manifestanţii au cerut demisia lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi secretar de stat în MAI.

Mulţi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de obligativitatea purtării măştilor de protecţie şi au spus că nu cred în această pandemie. Oamenii au mai spus că nu sunt de acord cu închiderea restaurantelor şi a teatrelor şi că drepturile le sunt încălcate.

Ce spun protestatarii

„Nu mi se pare normal ca într-o ţară democratică nu ai voie să te exprimi. Pentru ce s-a creat ambuscada asta? Pentru intimidare? Avem dreptul la libertate. În 1989 au murit oameni aici pentru libertate. Ruşine acestor oameni. Poporul roman a ales să fie sclav. Nu mi se pare normal, toţi suntem români şi luptăm. Eu nu cred în această pandemie. Asta se face la nivel mondial pentru că vor să schimbe totul”, a declarat unul dintre manifestanţi.

„Nu port mască, nu ne temem de nimic atâta timp cât îl avem pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, nici de un Guvern ca acesta”, a spus un alt protestatar.

„Toate hotărârile care au fost luate. Cu siguranţă toţi românii sunt supăraţi din acest motiv (că nu s-au putut închina la moaştele Sfintei Parascheva, n.red). Şi acesta este un motiv pentru care suntem aici. Mă scuzaţi. Parada gay s-a aprobat la Sibiu pe 14-15 octombrie, cu girul lui Iohannis, cu girul primarului din Sibiu. Adică ei nu se infectează de COVID. Bineînţeles se infectează de HIV şi sunt lăsaţi să se desfăşoare”, a spus un alt manifestant din Piaţa Universităţii.

Protestatarii i-au huiduit pe jandarmi şi au scandat „Libertate, libertate!, „Jos dictatura”, „Noi vă plătim”, „Jos trădătorii!”, „Copiii noştri nu-s cobaii voştri”. La un moment dat, oamenii au început să spună în cor rugăciunea „Tatăl nostru”.

Sunt proteste şi în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului. Oamenii scandează împotriva oficialilor, după ce au fost luate măsurile privind închiderea restaurantelor, a teatrelor, a cinematografelor. Manifestanţii spun că cifrele COVID raportate sunt inventate şi că nu reflectă realitatea.

Protestul din Piaţa Universităţii are loc în contextul în care România a înregistrat astăzi un nou record absolut în ceea ce priveşte noile infectări şi pacienţii de la ATI. Grupul de Comunicare Strategică a raportat 3.517 de noi infectări, la 29.284 de teste efectuate. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 59 de decese și 629 de pacienți la ATI.

În total, până în acest moment, România a ajuns la 152.403 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 5.358 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, iar 116.628 de  pacienți au fost declarați vindecați.

Cea mai afectată de COVID este Capitala, acolo a fost înregistrat cel mai mare număr de noi infectări, mai exact 564. Este urmată de Iași (206) și Sibiu (159). În alte șapte județe au fosr raportate peste 100 de îmbolnăviri în 24 de ore.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...