Nelu Tătaru a declarat că ar fi utilă o comunicare mai agresivă privind vaccinarea. ”După cum știți de acum două-trei săptămâni, Agenția Europeană a Medicamentului spunea că nu există legături directe, rămâne să mai vedem niște studii. În același timp, și astăzi avem sub aceeași formă prezentarea reacțiilor adverse pe care le putem găsi sau pune în legătură cu vaccinul de la AstraZeneca. Dacă bine ne aducem aminte, la începutul acestei perioade de vaccinări toată lumea aștepta AstraZeneca ca fiind o metodă tradițională, un virus atenuat, fără legătură cu ARN mesager. Vedem o schimbare totală. Cred că aici este și o lipsă de informare sau o politică de comunicare deficitară, dacă mă întrebați pe mine. Cred că această politică de comunicare o vedem și la Agenția Europeană a Medicamentului. Este un virus care este într-o continuă mișcare și modificare. Dacă e să contorizăm ce se întâmplă, noi așteptăm o imunizare de 60-70%. Această imunizare se poate face din vaccinare sau trecerea prin boală. În momentul acesta avem o competiție”, a spus Nelu Tătaru.
Nelu Tătaru, despre situația de la ATI: Nu toți facem forme de boală ușoare.
Președintele Comisiei de Sănătate a Camei Deputaților, Nelu Tătaru, a declarat, marți seară, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, că nu toate persoanele fac forme ușoare de boală, iar prin vaccinare se scade numărul cazurilor grave, presiunea pe ATI din spitale și numărul de decese.
„Nu toți facem forme de boală ușoare. Ce facem noi prin vaccinare: scădem numărul de decese și de forme grave. O vaccinare ne poate duce doar să ne infectăm fără să facem boala sau poate dacă facem boala, să facem o formă mai ușoară sau asimptomatică. Acesta este rolul vaccinului în acest moment. Deci noi scădem numărul cazurilor grave, scădem presiunea pe terapie intensivă din spitale și numărul de decese. Cred că acest lucru explicat ar putea să dea orientarea către vaccinare”, a afirmat acesta.
Beatrice Mahler: „Colegii mei au început să consulte pacienţii din ambulanţe, ca să salvăm vieţi”
El a spus că suntem într-o Europă în care cam toate țările se comfruntă cu problema vaccinării. „Toate țările se confruntă cu restricții, suntem după un an de pandemie în care toată lumea vorbește de oboseală. Cred că oboseala este la toate segmentele și inclusiv la cei care vaccinează, în condițiile în care ți se pare la un moment dat că munca ta este în zadar. Nu cred că e în zadar, în acest moment cred că este o componentă a sistemului medical care este sau trebuie să fie mai activă decât a fost vreodată”, a menționat Nelu Tătaru.