Pacienta suferea de un tip rar de cancer al celulelor albe din sânge, care este tratabil, dar incurabil.
Cercetătorii au spus că femeia a ajuns la urgenţe la începutul acestui an, cu febră și tuse severă. A fost testată pozitiv cu coronavirus și a rămas internată cinci zile, după care simptomele ei au dispărut, cu excepția oboselii persistente.
Aproape două luni mai târziu, la doar două zile după ce a început o nouă serie de chimioterapie, a avut febră şi tuse. Ea a fost testată din nou pozitiv cu coronavirus, în timp ce testele pentru anticorpi au ieşit negative în zilele 4 și 6. „În ziua 8, starea pacientului s-a înrăutăţit, iar două săptămâni mai târziu a murit”, au spus cercetătorii.
După ce s-au testat probe de la ambele infecții, s-a confirmat că structura genetică a fiecărui virus a fost diferită într-un grad în care nu poate fi explicat. Aşa s-a constatat că femeia fusese reinfectată cu coronavirus.
Până în prezent, cercetătorii au confirmat doar 23 de cazuri de reinfecție, dar în toate, pacienţii și-au revenit.
Cercetarea asupra reinfectiilor este limitată din cauza volumului de muncă. Persoanele cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, pot continua să fie pozitve timp de câteva luni fără să se infecteze.
Cercetătorii au nevoie de probe de la ambele infecții pentru a confirma dacă structura genetică a virusului este diferită.