Marţi fuseseră raportate în Italia 5.901 cazuri de noi infectare. De la raportarea de marţi, numărul deceselor a fost de 43, faţă de 41 în ziua precedentă, cu mult mai puţine decât în vârful epidemic, de peste 900, înregistrat în Italia în lunile martie şi aprilie.
Deşi bilanţul pe o zi al deceselor rămâne relativ scăzut, numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a crescut constant, ajungând miercuri la 541, de la un minim de circa 40 în a doua jumătate din iulie.
Italia a fost prima ţară europeană lovită de pandemie şi deţine al doilea cel mai grav bilanţ de pe continent, de 36.289 de decese dintr-un număr de 372.799 de infectări confirmate.
Italia înregistrează totuşi semnificativ mai puţine cazuri pe zi decât Franţa, Spania sau Marea Britanie.
Premierul italian Giuseppe Conte a declarat marţi că este decis să evite o nouă carantină generală, tocmai când economia îşi revine de pe pe urma celei din primăvară.
Cu toate acestea, unii din cei mai marcanţi oameni de ştiinţă sunt de părere că închiderea încă o dată a ţării ar putea fi singura cale de oprire a creşterii în spirală a numărului de infectări.
‘Cred că un lockdown de Crăciun este realist, ne-ar permite să ajustăm sistemul, să scădem transmiterea virusului şi să creştem depistarea contacţilor‘, a afirmat la postul naţional RAI Andrea Crisanti, profesor de microbiologie la Universitatea din Padova.
Într-un interviu pentru cotidianul La Stampa, Patrizio Pezzotti, epidemiolog în cadrul Institutului Superior de Sănătate, a spus că se aşteaptă ca bilanţul deceselor de COVID-19 să ajungă la 100 pe zi peste două săptămâni.
Confruntate cu plângerile populaţiei nevoite să stea la cozi lungi la centrele de testare, autorităţile încearcă să crească această capacitate, miercuri ajungându-se la un număr record de 152.196 de teste efectuate în 24 de ore.