Şeful de campanie al lui Nicuşor Dan: „Mult timp Nicuşor a fost ca un boxer singur în ring. Contracandidatul nu îi rostea numele”

Răzvan Săndulescu, șeful de campanie al lui Nicușor Dan, a acordat un interviu pentru ziare.com în care a vorbit pe larg despre provocările campaniei electorale. Nicușor Dan a fost ales primar al Capitalei în urma alegerilor locale din 27 septembrie, însă după o muncă grea a echipei sale.
Romania TV
19 oct. 2020, 06:47
Şeful de campanie al lui Nicuşor Dan:

Campania electorală a primarul ales al Capitalei a fost dusă mai mult în spațiul online. Nicușor Dan este un ”veteran” în ceea ce privește alegerile. De asemenea, Răzvan Săndulescu, împreună cu echipa sa, sunt ”veterinari” ai campaniilor electorale.

Citește și: Nicuşor Dan: „Sistemul în ceea ce priveşte ATI e la limită. Situaţia e gravă, un om din 300 e purtător”

”Am avut însa șansa unui candidat bun inclusiv din punctul de vedere al consultanței politice. E ceea ce eu numesc „candidat partener”, adică un candidat care înțelege ca trebuie să facă un parteneriat autentic cu consultantul pentru reușita campaniei. Am comunicat foarte bine cu Nicușor Dan, i-am explicat strategia propusă, am discutat constant abordările și soluțiile și am putut astfel construi exact ceea ce ne-am dorit” , susține Răzvan Săndulescu.

Conform șefului de campanie al lui Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei a plecat cu șansa a doua, deoarece este foarte greu de înlocuit un primar în funcție.

”Am avut de înfruntat un adversar redutabil, care dispunea de resurse superioare, inclusiv la nivelul media. E de amintit aici campania de publicitate a Primăriei Generale, difuzată inclusiv in ziua alegerilor. Un primar în funcție este foarte greu de înlocuit, mai ales că acesta venea după o activitate extrem de vizibilă în perioada stării de urgență. Pot spune, că am plecat cu șansa a doua” , a explicat șeful de campanie.

Citește și: Vor primi bucureştenii apă caldă în această iarnă? Anunţul lui Nicuşor Dan: „Vom fi transparenţi. Anunţăm cât va dura avaria”

Mai mult decât atât, Răzvan Săndulescu susține că adversitatea față de Gabriela Fira a fsot redusă, în raport cu nivelul înregistrat în anii precedenți, iar Nicușor Dan a fost mult timp singurul care ataca, în timp ce Firea nu îi pronunța numele.

”Un consultant trebuie să lucreze cu realitatea, nu cu povești. Ca să fie artificii, e nevoie și de foc. Să nu uităm că mare parte din campanie s-a desfășurat vara, în timp ce oamenii erau în concedii, după o perioada de carantina, fără vreun mare interes pentru mesaje politice. Adversitatea față de Firea era, de asemenea, redusă, în raport cu nivelul înregistrat în anii precedenți, iar primarul în funcție a evitat, mare parte din campanie, să comunice agresiv. Mult timp Nicușor Dan a fost ca un boxer singur în ring, care dă pumni în aer. Contracandidatul nici măcar nu îi pronunța numele” , a menționat acesta.

Campania edilului a țintit acolo unde se putea obține favorabilitatea. Echipa acestuia a acționat chirurgical și a sperat că mesajul ofensiv al candidatului va determina o contrareacție.

”Nu ne-am propus să cream un val efervescent nerealist, ci să țintim foarte exact acolo unde știam că putem obține favorabilitate. A trebuit să acționăm chirurgical, nu am pescuit cu năvodul. Și am sperat că mesajul ofensiv al clientului va determina o contrareacție din partea primarului în funcție, mai ales, pe măsură ce creștea presiunea apropierii alegerilor. Acest lucru s-a întâmplat, cu două săptămâni înaintea scrutinului, când au difuzat acea înregistrare legată de cazul Mitrache. Atunci a fost prima dată când am crezut că putem învinge. Obținusem, în sfârșit, o dezbatere, chiar dacă nu față în față, ci de la distanța” , a continuat acesta.

”Existau două opțiuni mari pe subiectul Orășelul Copiilor: ignorarea și explicarea. Erau argumente pentru fiecare, după cum fiecare varianta avea și minusurile ei. Am optat pentru explicare, pentru a demonta rapid, detaliat și categoric acuzațiile. Am considerat că problema trebuia înfruntata direct, pentru a putea menține ulterior credibilitatea mesajului general al campaniei și pentru a nu lăsa initiațiva în zona PSD. Am interpretat însa acest atac – în fapt o manipulare care venea în totală contradicție cu realitatea pe care bucureștenii o știau de ani de zile despre Nicușor Dan – drept o eroare de campanie a PSD, iar publicul drept un semn de slăbiciune și disperare” , a declarat Răzvan Săndulescu.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Apa îmbuteliată din România, printre cele mai scumpe din Europa
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'