Valeriu Gheorghiţă: Începând de vineri persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face fără programare

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că au fost deschise noi cabinete de vaccinare şi a precizat că începând de vineri, 16 aprilie, persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face fără programare.
Loredana Brumă
13 apr. 2021, 14:13
Valeriu Gheorghiţă: Începând de vineri persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face fără programare

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că au fost deschise noi cabinete de vaccinare, precizând că persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face fără programare.

„Începând cu 12 aprilie au fost deschise 30 de cabinete noi de vaccinare cu serul de la AstraZeneca. De azi au fost deschise 144 de centre pentru Pfizer. Din 20 aprilie vor fi deschise 50 de cabinete noi de vaccinare pentru Pfizer.

Pentru perioada următoare, la propunerea unor centre de vaccinare, vom permite vaccinarea fără programare într-un centru de vaccinare cu Astrazeneca unde nu sunt ocupate toate locurile. Oamenii se pot prezenta direct cu cartea de identitate. Foarte probabil, va fi posibil de vineri, pentru a ne asigura că există un număr suficient de doze.

Numărul de persoane care pot fi vaccinate este de maxim 96 la un centru. Trebuie să înțelegem că nu încercăm o supra-aglomerare a centrelor și o facilitare a vaccinării. Peste 31.900 de persoane se pot vaccina la capacitate maximă în centrele de vaccinare din țară care folosesc serul AstraZeneca

Din 19 aprilie, 61 de fluxuri pentru AstraZeneca vor fi transformate în fluxuri pentru vaccinare cu serul de la Moderna fara a se desființa centrele” , a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare în cadrul conferintei de presă de marţi.

Valeriu Gheorghiţă: 505.000 de persoane se află pe lista de aşteptate la vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că în acest moment 505.000 de persoane aşteaptă să fie vaccinate, precizând că lista de aşteptare a scăzut în aceste zile.

„La acest moment sunt pe listele de așteptare peste 505.000 de persoane.  Topul este deschis de București, cu peste 122.000 de oameni pe lista de așteptare pentru vaccinare. Urmează județele Cluj, Prahova, Mureș, Brașov și Ilfov. Peste 45.000 de persoane s-au înscris pe listele de așteptare în ultimele 24 de ore

Încă de săptămâna trecută, am anunţat o schimbare privind notificarea persoanelor din listă. În loc de trei notificări succesive, se face o notificare. Astfel, după 24 de ore, persoana respectivă va ieşi din lista de aşteptare, fie programându-se în centru, confirmând programarea, fie este eliminată din listă dacă nu confirmă programarea, pentru a dat posibilitatea de a notifica celelalte persoane care se află în lista de aşteptare şi a creşte randamentul la programare. Lista de aşteptare a scăzut în aceste zile pentru că nu mai rămân persoanele notificate care nu îşi confirmau programarea”, a mai precizat medicul.

Cum se va face vaccinarea deţinuţilor din penitenciare. Ce ser va fi folosit

„La nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu doritorii pentru vaccinare. Această activitate se va desfășura în cabinetele proprii medicale din penitenciare cu resursa umană proprie, la care pot participa și alte persoane unde nu există suficiente resurse umane disponibile. Dozele vor fi preluate dintr-un centru fix. Se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului în cabinetele medicale. Persoanele vor fi introduse în registrul vaccinărilor, iar adeverința se păstrează la fișa medicală a fiecărei persoane.

Se va distribui vaccin de la Johnson and Johnson pentru a facilita vaccinarea pentru că este vorba de o singură doză, însă se pot folosi și alte tipuri de vaccinuri în masură în care se respectă lanțurile de frig și celelalte condiții necesare”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Primele 60.000 de doze de la compania Johnson & Johnson intră în România miercuri, iar în 15 aprilie vor ajunge la Institutul Cantacuzino. În acestă lună, de la Johnson & Johnson vor mai ajunge încă peste 100.000 de doze; în luna mai – 518.400 de doze, în iunie – alte 1,6 milioane de doze de la Johnson & Johnson

Rata de apariție a reacțiilor adverse în România la vaccinurile anti-covid

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, de la inceputul campaniei au fost raportate 12.238 de reactii adverse. Rata de aparitie a reactiilor adverse este de 3,3 persoane care fac reactii adverse din 1000 de persoane vaccinate.

In ultima saptamana s-au inregistrat 1012 reactii adverse astfel:

Varsta medie – 39 de ani

63% au fost de sex feminin

Nu s-au inregistrat reactii severe precum soc anafilactic

71% din reactiile adverse au fost durere tumefactie, eruptie cutanata, oboseala, febra, frison

43% din reactiile adverse au fost dureri de cap, cefalee

38 din reactiile adverse au fost dureri articulare si musculare

18% din reactiile adverse au fost reactii digestive

Reguli de care trebuie să ţină cont cei care se vaccinează cu AstraZeneca

„Cu cât perioada la care facem cea de-a doua doză este mai mare, cu atât răspunsul imun este mai bun. Noi am stabilit acest intervat de circa 8 săptămâni. Ramane recomandarea de a fi sanatosi din punct de vedere clinic, de a nu avea febră, de a nu avea o boală acută în evoluţie. Este important triajul care se face în centrele de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă: Tinerii au un răspuns imun mai robust

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, anunță că studiile privind efectele vaccinului asupra diverselor categorii de populație arată date pe care specialiștii în medicină deja le intuiau. Vaccinul e mai eficient în cazul tinerilor, dar și în cazul celor cu comorbidități.

„Nu sunt surprizătoare aceste date. Știm că persoanele tinere au un răspuns imun mai robust, ele dezvoltă un titru mai mare de aticorpi față de persoanele de peste 60 de ani, tocmai de aceea este impotant să se facă și cea de -a doua doză de vaccin. Aceste reacții adverse, dureri de cap, febră, înseamnă o reacție a organismului”, a precizat medicul militar.

Bilanţ vaccinare 12 aprilie. Peste 62.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID. Totalul se apropie de 2,4 milioane

Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 62.881 de doze de vaccin, dintre care 46.271 – Pfizer, 8.019 – AstraZeneca şi 8.591 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Citeşte şi Vaccinarea cu AstraZeneca doar cu buletinul, fără programare

De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 3.762.214 de doze unui număr de 2.326.484 de persoane, dintre care 890.754 au primit o doză şi 1.435.730 şi pe cea de-a doua.

Bilanţ vaccinare 12 aprilie. De la începutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 12.238 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.227 de tip local şi 11.011 de tip general.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi alte 3.883 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 193 de pacienţi au decedat, iar 1.530 de persoane cu COVID-19 sunt internate la ATI.

Până marţi, 13 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.012.373 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 915.464 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi Efecte adverse după vaccinarea cu AstraZeneca. Valeriu Gheorghiţă: „Oamenii trebuie să știe”

Până astăzi, 25.441 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 12.04.2021 (10:00) – 13.04.2021 (10:00) au fost raportate 193 de decese (97 bărbați și 96 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș,  Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

În Bucureşti sunt 832 de cazuri noi. În patru judeţesunt peste 150 de cazuri: Cluj- 318, Ilfov – 199, Timiş – 170, Braşov – 151.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 7,15 în Ilfov, cea mai mare valoare, 6,05 în Bucureşti, 5,93 în Cluj.

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Mutare neașteptată în scandalul dintre urmăritul internațional Horațiu Potra și fosta soție / Miza: averea de milioane!
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Orașul din România considerat Meridianul Zero al lumii. A fost în prima linie a astronomiei europene
Capital.ro
Călin Georgescu iese la rampă. A făcut anunțul serii: Cu orice preț...
Playtech.ro
Ţara europeană care intră în faliment imobiliar, românii sunt afectaţi. Preţurile au scăzut
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Cel mai puternic „purificator al sângelui” din lume. Este afrodiziac, scade tensiunea arterială, dă energie și era adorat de romani
wowbiz.ro
Natallia, o tânără gravidă de 28 de ani, a apelat la ajutorul ChatGPT atunci când s-a simțit rău. Ce se întâmpla, de fapt, cu aceasta?!
Spynews
Documente-bombă! Cum a încercat Honorius Prigoană să-și execute tatăl mort! Un singur detaliu i-a scăpat
Spynews
Când urmează să nască soția lui Adrian Velea. Prezentatorul de la Acces Direct și partenera lui vor deveni părinți de băiețel
Evz.ro
Economiile românilor, în mare pericol. Avertizare de la BNR
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
kanald.ro
„Muream şi eu cu el. M-a salvat pe mine” Declarațiile cutremurătoare ale mamei lui Vali, martoră a accidentului în care fiul său și o tânără însărcinată și-au pierdut viața, în Constanța
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
TAXĂ nouă în România. O achită toți cetățenii. NU se poate evita plata: Avem o strategie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Petre Măgurean, fost jucător și antrenor de baschet, a murit la 67 de ani, cu doar două zile înainte de ziua de naștere: „A cucerit medaliile de bronz în Divizia A”
MediaFlux
Victor Ponta, acuzat de înaltă trădare: „Locul trădătorilor e la închisoare, nu la Cotroceni”. Cine îi face plângere
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Victor Ponta: omul care ”a salvat Belgradul” în urma unei ședințe secrete a Guvernului! ”A plagiat, dar a și inundat” – remarcă Cristian Preda