Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a finalizat în 13 noiembrie dezbaterile în dosarul Poşta Română, judecătorii anunţând atunci că sentinţa va fi pronunţată în 20 noiembrie.
Marţi, instanţa supremă a amânat decizia în acest dosar pentru 27 noiembrie, informează Mediafax.
La ultimul termen de judecată, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut instanţei supreme condamnarea foştilor miniştri Zsolt Nagy şi Tudor Chiuariu, precum şi a foştilor şefi din Compania Poşta Română Dan Mihai Toader, Emanoil Lepădatu şi Andrei Marinescu la pedepse în regim de detenţie pentru faptele lor, în vreme ce pentru Ioan Folfă a susţinut că se poate stabili o pedeapsă la închisoare cu suspendarea executării.
Avocatul fostului ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a arătat, în pledoaria sa, că Zsolt Nagy „nu a iniţiat” acea hotărâre de guvern, ci „doar a semnat-o la rugămintea factorilor de decizie din Secretariatul General al Guvernului”.
El a precizat că ar fi o gravă încălcare a separaţiei puterilor în stat dacă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar desfiinţa în cadrul acestui proces acea hotărâre de guvern. Avocatul a adăugat că respectiva hotărâre de guvern „este în vigoare şi acum”, arătând totodată că acest proces este, în opinia sa, „o glumă proastă”.
La rândul său, avocatul fostului ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a spus că trebuiau chemaţi la acea vreme la DNA toţi ceilalţi membri ai Cabinetului care au aprobat HG ce face obiectul acestui dosar, pentru a da câte o declaraţie, iar ulterior să se procedeze la anularea ei.
Dan Mihai Toader, fost directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Andrei Marinescu, fost director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică a CNPR, Emanoil Lepădatu, fost director economic executiv al CNPR, foştii miniştri Zsolt Nagy şi Tudor Chiuariu, precum şi Ioan Folfă au fost trimişi în judecată în decembrie 2010, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial şi stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu ocazia unei operaţiuni comerciale, privind înstrăinarea unui teren din Calea Victoriei 133-135 din Capitală.