EXCLUSIV: USR – PLUS cere plecarea lui Florin Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu. „Şi-a asumat să dea un cap în gură alianţei. Să vină Ilie Bolojan”

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, în exclusivitate la România TV, că Florin Cîţu "şi-a asumat să dea un cap în gură alianţei" prin demiterea lui Vlad Voiculesuc de la Ministerul Sănătăţii. Parlamentarul a avertizat că USR - PLUS va retrage sprijinul coaliţiei în Parlament, cerând înlocuirea lui Florin Cîţu cu Ilie Bolojan, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor.
Razvan Mihalascu
14 apr. 2021, 23:46
EXCLUSIV: USR - PLUS cere plecarea lui Florin Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu.

USR-PLUS cere plecarea lui Florin Cîţu. Emanuel Ungureanu a precizat că USR-PLUS ia în calcul să iasă de la guvernare, precizând că demiterea ministrului Sănătăţii nu ar fi trebuit făcută „într-un moment de criză sanitară majoră”.

Într-o guvernare e nevoie de încredere. Atunci când unul dintre parteneri este nemulţumit de un alt partener se discută, se iau măsuri care se negociază în interes public, nu se comunică cum a fost azi. Înţeleg că în locul politic intern între domnul Cîţu şi domnul Orban, unul a ajuns să puncteze. Nu faci acest lucru într-un moment de criză sanitară majoră!

Logica guvernamentală pe care am negociat-o acum câteva luni înseamna că dacă domnul Cîţu nu mai putea colabora cu domnul Voiculescu, trebuia să se întâlnească cu domnul Barna, ca mediator şi domnul Iohannis. Să se închidă într-o încăpere şi să găsească o cale de colaborare”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR-PLUS a afirmat că Andreea Moldovan trebuia să fie „admonestată”, nu „batjocorită”.

„Dacă nu reuşeşti să te înţelegi cu ministrul în funcţie, atunci cauţi o altă persoană. Dacă doamna secretar de stat a dat acel ordin fără să se consulte cu domnul prim ministru, fără să se consulte cu colegii, era soluţia că cea care a greşit să fie demisă. Dacă a făcut un asemenea act, trebuia să fie admonestată din punct de vedere administrativ, dar nu batjocorită. Nu dai un om afară!”, a precizat parlamentarul USRPLUS.

Citeşte şi: Rareş Bogdan aruncă bomba! Demiterile lui Vlad Voiculescu şi Andreei Moldovan au fost cerute de PNL încă de luni. „Au solicitat ca USR – PLUS să găsească un înlocuitor”

Ungureanu e de părere că se putea găsi o „soluţie colegială” şi consideră că Florin Cîţu a luat o „decizie unilaterală” prin revocarea lui Vlad Voiculescu.

„Cîţu şi-a asumat să dea un cap în gură alianţei. Dacă ar fi vrut să-i dea un cap în gură doar lui Vlad Voiculescu, ar fi mers la domnul Barna, i-ar fi spus că nu mai poate să colaboreze cu Vlad Voiculescu. El l-a chemat pe Dan Barna şi într-un dispreţ total faţă de ideea de parteneriat într-o coaliţie i-a spus: am luat o decizie unilaterală.

Asta e un act de agresiune şi o lipsă de respect faţă de noi. Noi o vom sancţiona cu aceeaşi duritate”, a precizat Emanuel Ungureanu, la România TV.

Emanuel Ungureanu cere ca Florin Cîţu să fie înlocuit un Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor.

„Din partea PNL îl aştept pe prim ministru pe domnul Bolojan. Vreau un om care să mă plictisească la televizor, dar un om matur care ştie ce înseamnă administrarea statului şi ideea de demnitate.

Vom retrage sprijinul coaliţiei în Parlament. Vom boicota, vom face tot ceea ce se poate politic ca să înţeleagă PNL că nu-şi poate bate joc de un proiect.

Domnul Cîţu să plece şi să vină Ilie Bolojan”, a mai precizat Ungureanu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu, scenariu-şoc privind criza din coaliţia de guvernare. „Un Guvern PNL – PSD ar fi o soluţie mai solidă decât alianţa cu USR. Deocamdată îi împiedică preşedintele”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Tentativă de suicid a unui medic al cărui nume apare în stenogramele din Spitalul Pantelimon. Cum a fost găsit în toaletă
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un curier din Constanța cercetat pentru delapidare și înșelăciune
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...