USR şi PLUS pe un butoi de pulbere. Potrivit sursei citate, formaţiunea condusă de Dacian Cioloş este marea susţinătoare a revocării lui Cîţu, iar în caz contrar, soluţie e considerată ieşirea de la guvernare, în timp ce USR-işti au o poziţie mult mai moderată.
Astfel, liderii PLUS forţează ieşirea de guvernare în cazul în care PNL nu cedează şi acceptă retragerea sprijinului lui Cîţu. Mai mult decât atât, ideea şedinţelor de Guvern boicotate a venit tot de un lider PLUS, Dragoş Tudorache. Mai mult, Dacian Cioloş, mai mult absent în ultimele săptămâni, vrea să arate că e principala voce a coaliţiei şi favorit pentru şefia noului partid, dat fiind faptul că în următoarele luni o să fie congresul pentru alegerea noii conduceri.
O ieşire de la guvernare ar însemna că Ghinea nu mai are absolut nicio funcţie publică, pentru că, spre deosebire de Dan Barna, Claudiu Năsui, Cătălin Drulă şi Stelian Ion, nu are cum să-şi reia mandatul de ales. De asemenea, Cătălin Drulă şi Stelian Ion vor să-şi continue proiectele începute, mai ales că sunt printre cei mai activi miniştri din Cabinetul Cîţu. Dintre miniştrii USR, doar Năsui a dat mesaj public de susţinere a lui Vlad Voiculescu.
Vicepremierul Dan Barna e prins la mijloc, pentru că nu-şi poate atrage antipatia colegilor din PLUS prin lipsa de solidarizare cu Voiculescu, dar rămânerea fără funcţia din Guvern ar însemna că redevine un simplu deputat. Copreşedintele USR-PLUS ar intra cu un handicap în lupta de la congres, dat fiind faptul că Dacian Cioloş, contracandidatul său, este şef de grup la nivelul Parlamentului European.
Florin Cîţu a declarat, joi, că guvernarea continuă, în pofida divergenţelor generat în coaliţie în urma demiterii lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. Premierul a evitat de două ori să răspundă dacă îşi va da demisia.
Florin Cîţu a fost întrebat dacă ia în calcul să demisioneze şi dacă se teme de o moţiune de cenzură care ar putea fi votată inclusiv de USRPLUS.