Potrivit News.ro, Ion Ganea este senator afiliat grupului PSD şi secretar al Biroului permanent. Conducerea Senatului nu a avut cvorum pentru a doua zi consecutiv pentru a aproba trimiterea la Comisia juridică, pentru raport, a proiectului de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor şi nu Guvernul, iniţiativă trimisă la reexaminare de Klaus Iohannis către Legislativ.
„Din câte ştiu, şi ştiu bine, acolo a existat o situaţie cu un membru PSD care în această perioadă, ieri şi azi, a refuzat să mai răspundă apelurilor noastre. Sigur, în paranteză fie spus, acel membru al Biroului permanent din Senat nu se mai află pe un loc eligibil. Acum de aici şi până la a refuza să îţi mai faci munca pentru care ai fost ales pentru 4 ani e cale lungă. Faptul că organizaţia judeţeană Tulcea nu l-a mai pus pe un loc eligibil nu înseamnă că nu trebuie să mai vii la muncă sau nu înseamnă neapărat că trebuie să asculţi câtece de sineră venite dinspre putere. Pentru că undeva acolo se poate găsi cauza. Cert este că inclusiv astăzi când vorbim în Biroul permanent al Senatului nu mai avem majoritate”, a afirmat Sorin Grindeanu, conform sursei citate.
Întrebat dacă acest senator va fi exclus din PSD, Grindeanu a răspuns că nu, însă conducerea partidului nu îl mai consideră social-democrat.
„Pe care noi nu îl mai considerăm social-democrat. Pentru că pentru a face acest lucru mai trebuie să ai un Birou permanent, iar în acest moment nu s-a reuşit convocarea acelui Birou permanent. Ca să fiu clar – nu îl mai considerăm social-democrat. Nu (întrebat dacă va fi exclus din PSD – n.r.), dar nu îl mai considerăm. În această perioadă nu neapărat ne ocupăm de aceste lucruri. Cert este că supărarea pleacă presupun din faptul că nu mai e pe un loc eligibil în organizaţia respectivă” a mai menţionat Grindeanu.
Biroul permanent al Senatului are în componenţă 7 senatori PSD, 3 PNL, unul de la USR şi unul de la UDMR.
Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis vineri Parlamentului Legea privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016. Şeful statului apreciază că data alegerilor a fost stabilită de către Guvern, cu respectarea legilor, astfel încât să şină cont de data la care expiră mandatul actualului Parlament.