Dominic Fritz, validat de Tribunalul Timiş în funcţia de primar al Timişoarei. Prima reacţie

Decizie de ultimă oră la o lună de zile de la alegerile locale. Dominic Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoara și primarul ales al orașului a fost validat în funcție de Tribunalul Timiș, scrie Stiripesurse.
Romania TV
28 oct. 2020, 09:28
Dominic Fritz, validat de Tribunalul Timiş în funcţia de primar al Timişoarei. Prima reacţie

Update. Primarul ales al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că de azi este primar validat, după ce cele trei contestaţii depuse împotriva validării sale ca primar al municipiului Timişoara au fost respinse de Tribunalul Timiş. Fritz a adăugat că vineri va fi învestit în funcţie.

„Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei. Tocmai am vorbit şi cu doamna Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcţie vineri, 30 octombrie, la ora 10:00. Tribunalul Timiş a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetăţean european şi dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele şi votul timişorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curţii Constituţionale”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Primarul ales a adăugat că nu este o victorie doar a sa, ci este o victorie a timişorenilor care au dat votul unui cetăţean european.

„Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timişorenilor care au dat votul lor unui cetăţean european. Decizia de azi consfinţeşte acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetăţean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este şi o victorie pentru toţi românii care s-au stabilit în alte state europene şi cărora li se recunoaşte un drept fundamental, acela de a fi implicaţi în deciziile privind direcţia comunităţilor în care trăiesc. Mă bucur imens că Timişoara a deschis un drum care stabileşte odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timişoara!”, a mai scris Fritz.

Pe numele lui au fost depuse trei contestații, toate având la bază aceeași idee: că Fritz nu poate candida la funcția de primar, din cauză că nu are domiciliul în Timișoara.

În cadrul şedinţei de marţi de la Tribunalul Timiş, unde s-au discutat cele trei contestaţii privind validarea mandatului lui Dominic Fritz ca primar al municipiului Timişoara, unul dintre judecători s-a recuzat pe motiv că a făcut parte din Biroul Electoral Judeţean Timiş şi a validat candidatura lui Fritz, magistratul fiind înlocuit.

Potrivit portalului de instanţe, pronunţarea în acest caz va avea loc miercuri.

Primarul ales al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a scris pe pagina sa de Facebook că aşteaptă şi el validarea mandatului şi a felicitat-o pe colega sa Clotilde Armand care a fost validată după ce 122 de contestaţii au fost depuse împotriva validării mandatului ei, toate fiind respinse.

Citeşte şi: Clotilde Armand, după ce a fost validată primar al Sectorului 1. „Fostul primar trebuie să ofere nişte explicaţii procurorilor”

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Țara care nici nu vrea să audă de animalele din România. A interzis total importul
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Măsura intră în vigoare de astăzi, 5 August, de la ora 23:00
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
AVERTISMENT pentru toți românii cu bani pe card. NU MAI FACEȚI ASTA!
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Protest la Târgșor. Elena Udrea s-a dezlănțuit
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Simona Halep, devastată după ce a primit vestea cutremurătoare: 'Dumnezeu să-l odihnească în pace!'
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru 10 județe până marți
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Legea nedorită de nimeni: Să nu ne ducem în altă zonă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Noi reguli în producția alimentară: Comisia Europeană interzice aromele artificiale de fum
MediaFlux
SUMA DUPĂ RECALCULARE! Poștașii aduc FLUTURAȘII de PENSIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!