Raed Arafat, anunţ de ULTIMĂ ORĂ la Guvern. Sunt peste 360 de localităţi în care a fost depăşit indicele de 3 la mie privind COVID

Şedinţa de Guvern de miercuri, 28 octombrie. Premierul Ludovic Orban a anunţat ce măsuri iau autorităţile pentru a combate epidemia de COVID-19, în condiţiile în care astăzi au fost raportate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19). De asemenea, sunt 107 morţi şi 861 de pacienţi la ATI, un nou record.
Romania TV
28 oct. 2020, 17:30
Raed Arafat, anunţ de ULTIMĂ ORĂ la Guvern. Sunt peste 360 de localităţi în care a fost depăşit indicele de 3 la mie privind COVID

Principalele declaraţii făcute în timpul şedinţei de Guvern

  • Ludovic Orban: Cum stăm cu ratingul, domnule Cîţu?
  • Florin Cîţu, ministrul de Finanţe: Moody’s, Fitch şi S&P fac evaluarea ratingului de ţară pentru România. Prima a fost Moody’s care a menţinut ratingul de ţară pentru România. În raportul de evaluare se spune că Guvernul a reuşit să câştige încrederea atât a pieţelor financiare, cât şi a agenţiilor de rating prin măsurile pe care le-a luat.
  • A fost o discuţie despre ce se întâmplă cu punctul de pensie şi a apreciat decizia luată de acest Guvern. Cel mai important e că menţinerea ratingului de ţară pe viitor depinde foarte mult de continuitate acestor politici responsabile în anul 2020. Urmează agenţia de rating Fitch, după aceea S&P.
  • La rectificarea bugetară pe care o vom prezenta la începutul lunii noiembrie vom avea o evaluare a situaţiei financiare şi estimări pentru perioada următoare.
  • Ludovic Orban:Am urmărit că pe august şi septembrie am depăşit încasările de anul trecut.
  • Florin Cîţu, ministrul de Finanţe: Sunt două luni consecutive – august şi septembrie – în care încasările la bugetul României au fost mai mari decât cele în aceeaşi perioadă a anului trecut. Evoluţia deficitului bugetar este în estimările pe care le-am avut.
  • Anul acesta, jumătate din deficitul bugetar, duăpă nouă luni de zile, este legat direct de măsurile pe care le-am luat pentru a susţine economia în această perioadă de criză – cheltuielile pentru sistemul de sănătate, măsurile fiscale care sunt aproape 16 miliarde de lei care au rămas la companii.
  • Şi luna octombrie arată o încasare mai bună a veniturilor faţă de anul trecut. Nu suntem încă la final, dar ar fi a treia lună consecutivă cu venituri mai mari decât în 2019, în condiţiile în care am redus taxele în acest an. Am eliminat taxele introduse de Guvernul precedent, Guvernul socialist, supraimpozitarea contractelor part-time, supraacciza şi OUG 114.

Ludovic Orban, despre criza COVID din Europa

  • Europa este confruntată cu o creştere dramatică a numărului de infectări cu COVID-19. Situaţia comparativă cu cele mai multe ţări din UE ne-ar putea genera o oarecare stare de satisfacţie. Pe de altă parte, vă mărturisesc că trebuie să fim şi mai atenţi şi mai vigilenţi în toate acţiunile noastre în bătălia noatră contra COVID-19.

  • Este clar că foarte multe ţări se confruntă cu creşteri inexiplicabile a numărului de cazuri şi vedem că ţări europene deja iau restricţii ca în perioada primului val care ar putea să afecteze economia şi pot să genereze efecte sociale extrem de negative.
  • Obiectivul nostru trebuie să fie să stăvilim cu orice preţ creşterea numărului de cazuri, păstrând economia într-o stare de funcţionare, fără să punem în pericol locurile de muncă ale cetăţenilor români, dar în acelaşi timp să implementăm cu fermitate toate deciziile.
  • Avem pragurile stabilite cu măsurile care se iau pentru fiecare depăşire de prag.

Raed Arafat, despre localităţile care au indice de peste 3 la mie privind răspândirea COVID

  • Raed Arafat, şeful DSU: În acest moment, avem 368 de localităţi care au depăşit 3 la mie. Comitetele judeţene au aplicat măsurile prevăzute în HG – obligativitatea purtării măştii, închiderea unor activităţi temporar – restaurante în interior, cinematografe.

  • Astăzi faţă de ieri avem o creştere de 15 localităţi. Cele 368 sunt cu 15 mai mult decât ieri.
  • Despre creşterea capacităţii la ATI. Am început să creştem capacitatea mai ales de ventilaţie, mai ales în zonele afectate. În Bucureşti, am distribuit ventilatoare suplimentare la spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Universitar şi Spitalul Floreasca.
  • Am avansat două posturi medicale avansate care permit extinderea capacităţii de observaţie a pacienţilor la Pantelimon şi la Spitalul Universitar. Sunt măsuri care putem să le replicăm şi în alte zone dacă se cere.
  • Capacitatea de ventilaţie ne ajută să asistăm pacienţii până îi internăm în secţiile de ATI.
  • Despre testele rapide. Testele rapide care sunt pe bază de antigen avem în plan să aducem mai multe pentru a le folosi pe linia de front, mai ales în unităţile UPU ne-ar ajuta să punem diagnosticul rapid pentru cazurile simptomatice şi să le diferenţiem chiar dacă unele ulterior vor trebui confirmate şi prin teste PCR.
  • Primele 43.000 de teste vor ajunge în ţară din fonduri extrabugetare, în colaborare cu Crucea Roşie, şi urmează să introducem în stoc.
  • Acum, pentru ce vine, prima fază sunt 43.000 de teste deja contractate şi urmează să ajungă în România spre sfârşitul acestei săptămâni şi la începutul celeilalte, iar pe stocurile strategice am prevăzut  un milion de teste.
  • Ludovic Orban: Astea ar trebui să le folosim nu numai în UPU. Ar trebuie să le folosim în şcoli, grădiniţe când apare un caz, sau în căminele cu persoane cu dizabilităţi, în general, unde sunt riscuri majore pentru a-i putea diagnostica pe simptomatici.
  • Despre carantinarea localităţilor. Avem trei localităţi în judeţul Maramureş, două în judeţul Cluj, două în judeţul Neamţ, una în judeţul Galaţi şi una în Constanţa care se află sub carantinare.
  • Se simte o reticenţă în unele zone de a carantina, chiar şi când rata a depăşit 8-9 la mie.
  • În Odorheiul Secuiesc am cerut reanalizarea situaţiei acolo pentru că se vede că sunt zile în care avem în continuare cazuri care vin – 20 şi ceva de cazuri pe zi.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, despre creşterea capacităţii de testare COVID

Ludovic Orban a subliniat că, pe lângă achiziţionare testelor de antigen, trebuie ca autorităţile să crească în continuare capacitatea de testare pe aparate PCR.

  • Nelu Tătaru: Avem 141 de puncte de testare. Până mâine dimineaţă mai apare 18 puccte de testare cu o capacitate de testare de 50.000 de teste pe zi, la toate aceste 161 de laboratoare. Putem să creştem numărul de testări zilnice.
  • Ludovic Orban: Ar trebui în 24 de ore de la prelevarea probelor să se poată comunica diagnosticul cât mai rapid.
  • Nelu Tătaru: Rămâne în urmă Ilfovul şi am recomandat DSP Ilfov să redirijeze aceste probe către laboratoarele care pot aduce rezultatul în 24 de ore.

Despre spitalele COVID

  • Orban:Trebuie să fim pregătiţi să mai introducem spitale în structura de spitale COVID pentru a creşte capacitatea de tratare în secţiile de ATI.
  • Nelu Tătaru: La Bucureşti am dat dispoziţie să se reevalueze tot ce înseamnă Ilfov, Witing şi Sf. Ioan.

Despre măsurile după depunerea jurământului de către Nicuşor Dan

  • Orban: O să am o discuţie cu domnul primar general. Va trebui făcută o şedinţă operativă şi luate nişte decizii legat de Bucureşti. Avem 35 de spitale în Bucureşti. Nu putem să stăm să mutăm bolnavii din Bucureşti pentru că nu vrea directorul de la ASSMB să ne susţină în pregătirea creşterii capacităţii.

  • Bucureştiul trebuie de urgenţă rezolvat – şi Malaxa şi toate celelalte structuri pe care le-am gândit în dispozitivul de luptă. La Pipera trebuie crescută capacitatea. Sunt 500 de paturi şi funcţionează 100 de paturi.
  • Raed Arafat: Sunt aproape 400 cu capacitate de cazare în condiţii bune, dar în care nu există oxigen şi capacitatea trebuie crescută prin introducerea de oxigen.

 

 

 

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind instituirea unor măsuri urgente pentru asigurarea necesarului de medici pe durata riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID -19 se află pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului, programată să înceapă la ora 19.

Guvernul va aproba proiectul de OUG privind angajarea a 200 de medici care au finalizat rezidenţiatul

Potrivit News.ro, actul normativ prevede angajarea, fără concurs, a 200 de medici în diverse specialităţi anestezie terapie intensivă (ATI), urgenţă, epidemiologie, radiologie, boli infecţioase, pneumologie, din spitalele desemnate să trateze cazurile confirmate COVID-19.

După o perioadă de şase luni la Spitalul Gerota, aceşti medici vor fi distribuiţi către alte unităţi medicale unde este nevoie de personal.

Medicii rezidenţi angajaţi în timpul crizei COVID vor putea ocupa posturile fără concurs. Care sunt condiţiile

Proiectele aflate pe ordinea de zi în şedinţa de Guvern de miercuri, 28 octombrie

Potrivit sursei citate, Guvernul mai are pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă.

Prin proiectul de hotărâre a Guvernului „se propune acordarea de ajutoare de urgenţă în sumă totală de 297.500 lei pentru sprijinirea unui număr total de 88 familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, accidente, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora, cu domiciliul/reşedinţa în 18 judeţe: Bacău, Botoşani, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Olt, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Bucureşti”.

Mai mulţi bani la bugetul MAI pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

Un alt proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi, vizează suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în vederea organizării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 6 decembrie.

Astfel, bugetul MAI va fi suplimentat cu 14.994.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru stabilirea cadrului necesar pentru îndeplinirea dispoziţiilor legii privind pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare.

Guvernul vrea digitalizarea administraţiei prin tehnologie cloud

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern se mai află un proiect de OUG ce prevede realizarea Cloud-ului Guvernamental.

„Prezenta ordonanţă de urgenţă stabileşte cadrul general pentru realizarea şi administrarea la nivel naţional a unei infrastructuri de tip cloud, denumită „Cloud Guvernamental”, constând într-un ansamblu de resurse şi servicii de tehnologia informaţiei, 3 comunicaţii şi securitate cibernetică, utilizat în comun de autorităţile şi instituţiile publice din România, precum şi de către structurile aflate în coordonarea şi subordonarea acestora. (2) Autoritatea pentru Digitalizarea României, denumită în continuare ADR, în calitate de administrator al Cloud-ului Guvernamental, coordonează acţiunile necesare realizării, operării şi funcţionării acestuia. (3) În vederea furnizării serviciilor specifice Cloud-ului Guvernamental, Autoritatea pentru Digitalizarea României colaborează cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. (4) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, sistemele informatice, achiziţionate de către autorităţile şi instituţiile publice vor fi dezvoltate astfel încât să fie pregătite pentru migrare în Cloud-ul Guvernamental”, prevede proiectul de act normativ.

Guvernul Orban vrea să rezolve problema termoficării din Bucureşti cu bani europeni

Executivul are în discuţie şi un memorandum cu tema: Finanţarea în cadrul POIM a proiectului „Reabilitatea sistemului de termoficare a Municipiului Bucureşti”.

Prezentarea proiectului – Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti:
„-  Valoare eligibilă: 278,32 mil. euro
 
– În cadrul proiectului, se vor reabilita 105,97 km (aproximativ 20%) din reţeaua de transport apă fierbinte totală din Bucureşti repartizaţi astfel:
 
o Magistrala II Sud pe o lungime de traseu de 25,53 km
o Magistrala II- III Grozăveşti pe o lungime de traseu de 22,431 km
o Magistrala V Grozăveşti pe o lungime de traseu de 21,418 km
o Magistrala Progresu Berceni pe o lungime de traseu de 35,77 km
o Magistrala II Vest pe o lungime de traseu de 0,82 km
o Cei 105,97 sunt împărţiţi în 25 de loturi şi reprezintă secţiunile responsabile de cele mai mari pierderi ale reţelei generale.

BILANŢ coronavirus 28 octombrie. Aproape UN MILION de lei din amenzi

Totodată, proiectul vizează reabilitarea reţelei de transport apă fierbinte, în vederea reducerii pierderilor de căldură şi apă caldă şi, prin urmare, îmbunătăţirea eficienţei, a fiabilităţii şi siguranţei operaţionale a sistemului.
 
– Proiectul va contribui la reducerea pierderilor de energie în sistemul de termoficare de la 28,6% (2018) la 22.7% (2023).
 
– La finalizarea proiectului în 2023, următoarele reduceri medii anuale vor fi înregistrate faţă de anul 2019:
 
o Reduceri de pierderi de căldură: 505,086 Gcal/an;
o Reduceri de consum de gaz la sursă: 969,670 MWh/an;
o Reduceri de pierderi de apă: 5,876,314 m3/an
o Reduceri de emisii de CO2: 195,873 tone/an
o Reduceri emisii de NOx: 179 tone/an”, conform memorandumului.

Actele normative, discutate în şedinţa de Guvern

I. PROIECTE DE LEGI
1. PROIECT DE LEGE privind aprobarea contribuției financiare anuale a României la Comitetul de asistență pentru dezvoltare (DAC) al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr.41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile internaționale interguvernamentale la care România este parte
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/LG-9.pdf

II. PROIECTE DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ
1. PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind instituirea unor măsuri urgente pentru asigurarea necesarului de medici pe durata riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID -19
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/OUG-12.pdf

2. PROIECT DE ORDONANȚĂ pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate rivată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/OUG-13.pdf

3. PROIECT DE ORDONANȚĂ pentru modificarea și completarea art.1 din Ordonanţa de urgență a Guvernului nr. 5/2019 privind aprobarea scoaterii din rezerva de stat, sub formă de împrumut, a unei cantităţi de păcură necesare asigurării, pe perioada de iarnă, a agentului termic pentru încălzirea populaţiei din municipiul Drobeta- Turnu Severin, judeţul Mehedinţi
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/OUG-14.pdf

4. PROIECT DE ORDONANȚĂ privind realizarea Cloud-ului Guvernamental
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/OUG-15.pdf

III. PROIECTE DE HOTĂRÂRI
1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind acordarea unor ajutoare de urgență
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/NFHG-6.pdf

2. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea Amendamentului nr.3 convenit între Guvernul României şi Banca Europeană de Investiții, prin scrisoarea semnată la Luxemburg la 1 iulie 2020 și la Bucureşti la 20 iulie 2020 la Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii aferent Proiectului de modernizare a metroului din Bucureşti – etapa a IV-a, Magistrala 5 Drumul Taberei–Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei – Universitate, semnat la Bucureşti la 12 noiembrie 2009
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/HG-48.pdf

3. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 341/2007 privind intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici, managementul carierei şi mobilitatea înalţilor funcţionari publici
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/HG-49.pdf

4. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea amplasamentului și declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Perdele forestiere de protecție a Autostrăzii A2, județul Călărași, pozițiile kilometrice: 102+800 – 103+280; 103+380 – 105+100; 105+500 – 108+600; 108+700 – 111+530; 111+640 – 114+250; 114+350 – 115+970, de pe raza localităților Dragalina și Perișoru, județul Călărași”
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/HG-50.pdf

5. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier naţional, fără compensare, de către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA a terenului în suprafaţă de 9,0775 ha, în vederea realizării obiectivului de utilitate publică și de interes național „Continuarea lucrărilor miniere în perimetrul de licență al UMC Tismana – Tismana II”
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/HG-51.pdf

6. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea unor modificări şi completări în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, situate în judeţele Iaşi, Giurgiu şi municipiul Bucureşti
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/HG-52.pdf

7. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea unor modificări şi completări în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, situate în judeţele Olt, Arad, Caraş-Severin, Dolj, Sibiu, Bihor, Braşov, Argeş, Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa, Buzău, Prahova, Cluj, Ilfov şi municipiul Bucureşti
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/HG-53.pdf

8. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea anexei nr.15 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/HG-54.pdf

9. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea numărului de autoturisme necesare desfășurării activităților specifice Companiei Naționale ”Romarm” S.A și filialelor sale
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/HG-55.pdf

10.PROIECT DE HOTĂRÂRE privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestuia în administrarea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați precum și declararea lui ca bun de interes public național
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/HG-56.pdf

11.PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 125/2020 pentru aprobarea modului de repartizare şi de utilizare a sumelor prevăzute la lit. c) şi d) din anexa nr. 3/13/02a la Legea bugetului de stat pe anul 2020 nr.5/2020
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/HG-59.pdf

12.PROIECT DE HOTĂRÂRE privind suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, precum şi modificarea și completarea unor acte normative în domeniul alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/HG-60.pdf

13.PROIECTE DE HOTĂRÂRI privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi

IV. MEMORANDUMURI
1. MEMORANDUM cu tema: Necesitatea redeschiderii a apelului de proiecte “Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, pentru acțiuni de tip B – Crearea unor capabilități medicale mobile/ formațiuni medicale mobile de diagnostic și tratament utilizate în combaterea răspândirii COVID-19/ spitale modulare/ containere de logistică medicală, în cadrul POIM
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/MEMO-15.pdf

2. MEMORANDUM cu tema: Finanțarea în cadrul POIM a proiectului „Reabilitatea sistemului de termoficare a Municipiului București”
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/MEMO-16.pdf

3. MEMORANDUM cu tema: Concluziile analizei de impact privind descentralizarea competențelor exercitate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale către autoritățile administrației publice locale la nivel judeţean
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/MEMO-17.pdf

4. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea negocierii Protocolului de cooperare în domeniul educației între Ministerul Educației și Cercetării din România și Ministerul Educației din Republica Tunisiană
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/MEMO-18.pdf

V. NOTE
1. NOTĂ DE INFORMARE cu tema: Lansarea apelului de proiecte POC privind achiziționarea de către autoritățile publice locale, unitățile școlare sau inspectoratele școlare de echipamente din domeniul tehnologiei informației – IT mobile, respectiv tablete pentru uz școlar cu acces la internet, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/NOTA-1.pdf

VI. RAPOARTE
1. RAPORT privind activitatea de audit public intern din România pentru anul 2019
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/RAPORT.pdf
 

VII. INFORMĂRI
1. INFORMARE privind stadiul pregătirii și organizării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/10/INFO-6.pdf

BILANŢ coronavirus 28 octombrie. Record de decese provocate de Covid-19 în România

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Ce să pui, de fapt, în carnea pentru perișoare ca să iasă pufoase și gustoase. Este un secret al bucătarilor din Turcia, stăpâni peste rețetă. O să apelezi mereu la acest truc
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Selly încurajează tinerii să participe la alegeri: „Este modul vostru de a ține democrația în viață”
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni