Problemele se ţin lanţ în relaţia lui Voiculescu. Fosta jurnalistă a depus în instanță o contestație la decizia de concediere primită de la Fundația Greenpeace CEE România.
Dosarul a fost înregistrat pe 16.03.2021 la Tribunalul București la Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, potrivit portalului instanțelor.
Ştrfănuţ a fost prezentă în Parlament, vineri, la prima ieșire publică a fostului ministru de după demiterea acestuia. În ziua demiterii lui Voiculescu, partenera acestuia a reacționat surprinzător pe Facebook, punând semnul echivalenţei între acest gest politic cu sacrificarea lui Iisus Cristos.
„Fatidic și-au ales momentul sacrificiului. Într-o zi ploioasă, cu puțin înainte de Paște. Oamenii pleacă, unii dispar cu totul, dar ideile și valorile rămân”, a spus Laura Ștefănuț, pe pagina ei de Facebook.
De asemenea, în ziua respectivă Laura Ștefănuț a fost surprinsă ieșind din Ministerul Sănătății, evitând să le explice jurnaliștilor în ce calitate a intrat în instituție.
La două zile după ce a fost demis, Vlad Voiculescu a avut o primă reacţie după ce a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Acesta a ţinut să le mulţumească tuturor celor cu care a lucrat, în special Andreei Moldovan.
”Mai întâi de toate aș vrea să le mulțumesc celor care duc greul zilele acestea și mă refer la medici, ambulanțieri, asistente etc. Aș vrea să mulțumesc echipei de la Ministerul Sănătății, echipă care a rămas parțial în Minister. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care mi-au scris zilele acestea și echipei USR-PLUS. Aș vrea să îi mulțumesc în mod deosebit doamnei Andreea Moldovan, un om și un profesionist impecabil.
Mandatul meu s-a încheiat acum două zile si a pus punct unui sir de 113 zile. 113 zile de mandat si 113 zile de ciocniri între mentalități. Nu cred ca e nimic nou. Asta e motivul pentru care multi am intrat în politică. Pentru schimbari de mentalitati. La asta se reduce totul mai devreme sau mai târziu.
Prefer sa fiu sincer si sa va spun ca in continuare mi-e teama pentru oamenii din tara asta, care nu sunt văzuți de politicieni decat ca electorat. Mi-e teama si pentru unii colegi dupa ce am văzut ca nu e nevoie de motive pentru a te elimina. Atunci când superi prea tare, esti eliminat. Avem experiența din 2016 de la Ministerul Sanatatii. Am gasit vulnerabilitati înfricoșătoare la nivelul instituțiilor centrale si teritoriale. Ele vorbesc despre neputință coordonarii si a unui sistem de a-si servi cetățenii. Nu sunt vulnerabilitatile unui ministru sau a unui singur om, ci ale sistemului.
E nevoie de oameni precum Andreea Moldovan si cei pe care i-ați văzut pe pagina ministerului .E nevoie de oameni ca cei criticati drept consilieri onorifici.
Am preluat un minister al sanatatii in colaps. Se vorbește mult despre imaginea unui ministru sau al altuia. In același timp instituții nu se construiesc doar prin comunicare si imaginea cuiva.”, a spus Voiculescu.