ALEGERI SUA 2020. Răsturnări de situaţie, Joe Biden s-a detaşat: 253-213. Trump acuză fraude UPDATE

Alegerile prezidențiale din SUA s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul.
Iulian Tudor
04 nov. 2020, 05:17
ALEGERI SUA 2020. Răsturnări de situaţie, Joe Biden s-a detaşat: 253-213. Trump acuză fraude UPDATE

UPDATE 23.59: Mai sunt de anunţat Alaska, Arizona, Georgia, North Carolina, Nevada, Pennsylvania.

UPDATE 23.50: Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale americane de marţi Joe Biden a obţinut victoria în statul cheie Michigan, extinzând astfel marja în faţa rivalului său, preşedintele Donald Trump, conform proiecţiilor posturilor CBS, CNN şi NBC, informează EFE.

Cu cei 16 delegaţi pe care Michigan îi acordă în Colegiul Electoral, Biden ar ajunge la un total de 253 de voturi faţă de 213 de care beneficiază Trump. Câştigătorul are nevoie de 270 de voturi ale Colegiului electoral, scrie agerpres.ro.

UPDATE 23.30: Scorul a ajuns la 253-213.

UPDATE 23.10:Joe Biden susține, la această oră, o declarație de presă în care a anunțat că are suficiente voturi pentru a fi sigur că este viitorul președinte al SUA.

„Este clar că am câștigat în suficiente state pentru a câștiga președinția. Nu am venit pentru a spune că am câștigat. Am câștigat în Wisconsin cu 20.000 de voturi, în Michigan am câștigat cu 35.000 de voturi și crește. În Pennsylvania am câștigat cele mai multe voturi prin corespondență. Am câștigat cele mai multe voturi din istoria scrutinului prezidențial.

UPDATE 22.10: Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale americane Joe Biden şi-a adjudecat miercuri victoria în statul-cheie Wisconsin, o înfrângere pentru preşedintele Donald Trump, care câştigase în acest stat în faţa lui Hillary Clinton în 2016, transmit agenţia de presă Associated Press şi postul de televiziune CNN, citate de AFP şi dpa.

Biden ar urma să obţină astfel încă 10 voturi ale marilor electori, ajungând la un total de 248 de voturi, faţă de 213 de voturi pentru Trump. Pentru a fi ales preşedinte, un candidat trebuie să obţină cel puţin 270 de voturi ale marilor electori.

Rezultatele din mai multe state, printre care statele-cheie Pennsylvania, Michigan, Georgia şi Carolina de Nord, încă nu au fost anunţate, procedura de numărare a voturilor fiind în plină desfăşurare.

În următoarele ore ar putea fi anunţate rezultatele din Michigan, iar în statul Pennsylvania cursa electorală ar putea deveni una crucială, fiind posibil ca numărarea voturilor prin corespondenţă să dureze chiar câteva zile.


UPDATE 22.00: Avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, susține că se află în drum spre Philadelphia cu echipa juridică. El acuză o fraudă electorală masivă. Echipa de campania a lui Trump va susține o conferință de presă în Philadelphia.

„În drum spre Philadelphia cu echipa juridică. Înșelăciune masivă. Cu 550.000 de voturi, cu 75% numărate. Nu-i lăsăm pe hackerii democrați să le fure!”, a spus Rudy Giuliani pe contul său de Twitter.

UPDATE 21.00: Scorul momentului este 237 – 213, Trump acuză fraude electorale.

ALEGERI SUA 2020. Trump acuză fraudarea alegerilor. Twitter îi ascunde mesajele pe motiv că „pot induce în eroare”

UPDATE 19.00 Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, urmează să facă miercuri seară o declaraţie adresată naţiunii, informează CNN.

„Ne aşteptăm ca la un moment dat, în cursul zilei de astăzi, fostul vicepreşedinte să se adreseze poporului american”, a declarat Jen O’Malley Dillon, şeful echipei de campanie a lui Joseph Biden.

Candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA ar putea câştiga voturile în statele Wisconsin, Michigan şi Nevada, apropiindu-se astfel de victorie, conform proiecţiilor electorale realizate de postul Fox News.

Joe Biden conduce la diferenţe mici în aceste state, care i-ar putea aduce încă 32 de voturi în Colegiul electoral federal. Joe Biden este creditat deja, conform proiecţiilor Fox News, cu 238 de voturi în Colegiul electoral federal, iar Donald Trump, cu 213.

Sunt aşteptate şi rezultatelor alegerilor în Pennsylvania, Carolina de Nord şi Georgia.

Potrivit proiecţiilor realizate de CNN, Joseph Biden este creditat cu 224 de voturi în Colegiul federal, iar Donald Trump cu 213.


UPDATE 18.00 Joe Biden este pe cale să obţină o victorie în alegerile prezidenţiale în Statele Unite, a anunţat miercuri directoarea sa de campanie, Jennifer O’Malley Dillon, relatează Reuters. „Joe Biden este aproape de a câștiga alegerile și de a deveni președintele Statelor Unite”, a anunțat Dillon.

Candidatul democrat – care ar urma să obţină victorii în Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania – ar urma să obţină peste 270 de delegaţi, pragul de care are nevoie pentru a fi ales, până la sfârşitul zilei de miercuri, a estimat Jennifer O’Malley Dillon.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

În cazul în care numărarea voturilor s-ar opri în acest moment, el ar obţine victoria în alegerile prezidenţiale americane, a subliniat ea.

„Dacă numărăm toate voturile legale, noi câştigăm”, i-a replicat, într-o conferinţă de presă, directorul de campanie al lui Donald Trump, Bill Stepien. Prin această declaraţie, Bill Stepien sugerează în mod implicit că alegerile prezidenţiale americane au fost fraudate.


UPDATE 16.00 Rezultatul alegerilor prezidenţiale de marţi în statul american Pennsylvania ar putea fi cunoscut peste două zile

UPDATE ora 12.00 Joe Biden a preluat conducerea într-unul din statele cheie, Wisconsin, pe baza numărătorii parţiale, a aproximativ 90% din voturi. Avansul său fiind de mai puţin de 10.000 de voturi. La nivelul SUA, Biden continuă să conducă în faţa lui Donald Trump cu 224-213 în privinţa numărului de electori, Wisconsin, stat cu 10 electori, nefiind încă adăugat pe lista celor unde situaţia s-a lămurit deja. Pe simularea CNN, Trump ar obţine însă numărul suficient de electori pentru a rămâne preşedinte, 273.

UPDATE ora 11.30 Joe Biden a câştigat în Hawaii, după cum anunţă CNN. Acest stat are patru electori, astfel că Biden are acum un total de 224 de electori, din numărul de 270 necesar pentru a deveni preşedinte, în timp de Donald Trump rămâne la 213.

UPDATE 2. În acest moment Joe Biden are 220 de electori, iar Donald Trump 213, când au mai rămas de oficializat rezultatele din nouă state. Avantajul lui Trump este ca pare să fi câştigat deja în majoritatea lor, incluzând aici Carolina de Nord, Michigan sau Pennsilvannya. 

UPDATE. Donald Trump a câştigat în statul-cheie Texas, bastion republican şi al doilea stat în privinţa numărului de mari electori, astfel că avansul democratului Joe Biden a fost redus, relatează Fox News şi NBC News. Cei 38 de mari electori obţinuţi în Texas reprezintă o victorie-cheie pentru Trump. De asemenea, Trump a câştigat la limită şi în Georgia, ceea ce înseamnă 16 electori în plus.

ALEGERI SUA 2020. Florida are 29 de electori, fiind o miză uriaşă în bătălia prezidenţială. Ptrivit estimărilor New York Times, la momentul numărării a 91% din voturi în Florida, Donald Trump era creditat cu un prcent de 50,6%, faţă de 48,4% ale adversarului său, democratul Joe Biden. Actualul preşedinte are 95% şanse să câştige acest stat, estimau analiştii.

Canalul Fox News a anunţat de altfel victoria lui Donald Trump în Florida.

Citeşte şi ALEGERI SUA 2020. Americanii au votat cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Donald Trump sau Joe Biden?

Statul Florida a fost foarte disputat în cursul ultimelor alegeri prezidenţiale, graţie lui George W. Bush câştigând alegerile din 2000 şi tot aici a fost cheia victoriei lui Donald Trump asupra lui Hillary Clinton în 2016.

Fox News transmite însă că, faţă de 2016, Donald Trump e pe cale să piardă Arizona, stat cu 11 electori. După numărarea a 73% din voturi, Biden avea aici 53,6% din voturi, în timp ce Trump, 45,1%. 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Adrian Câciu: Deficitul bugetar este mai mare dar mai sustenabil față de anul trecut
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!