Bilanţ vaccinare 20 aprilie 2021. Aproape 90.000 de români s-au imunizat, record pentru o zi de vaccinare

Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, în ultimele 24 de ore, 141 reacții comune și minore.
Filip Stan
20 apr. 2021, 18:04
Bilanţ vaccinare 20 aprilie 2021. Aproape 90.000 de români s-au imunizat, record pentru o zi de vaccinare
Bilanţ vaccinare 20 aprilie 2021. Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

1. Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (în ultimele 24 de ore): 88.884, la un număr de 88.884 persoane din care:
– 61.642 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 27.242 persoane vaccinate cu 2 doze.
2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020): 4.395.865, la un număr de 2.737.514 persoane din care:
– 1.079.163 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 1.658.351 persoane vaccinate cu 2 doze.
3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 141 reacții comune și minore, din care:
– 11 reacții de tip local;
– 130 reacții generale.
4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
13.128 reacții comune și minore (3,0/1000 doze administrate), din care:
– 1.346 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
– 11.782 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).
* Menționăm că 133 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Bilanţ vaccinare 20 aprilie 2021. Cei care nu pot accesa platforma, în special din mediul rural, se pot programa telefonic la call-center sau se trec pe listă la centru

Persoanele care nu pot accesa platforma de vaccinare pentru a se programa, așa cum se întâmplă cu cele din mediul rural, vor putea să se programeze direct, telefonic, prin call-center sau pot merge la centrul de vaccinare unde să se treacă pe listă, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță.

„Extindem mijloacele prin care o persoană poate să aibă acces la un centru de vaccinare. În special în mediul rural este dificilă accesarea platformei și trebuie soluții complementare.

Am identificat două soluții. Una este posibilitatea de programare telefonică, prin operatorul de call-center, persoana se va programa direct în centru fără să fie nevoie de un cont în platformă.

A doua este ca persoanele să se programeze direct la centru. Persoanele pot merge la centrul de vaccinare, se trec pe listă și se va stabili data când să vină”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a adăugat că miercuri va începe activitatea de vaccinare în centre, prin sprijinul echipelor mobile. Sunt 14 județe în care va demara această etapă, urmând să intre și altele, pe rând.

„De mâine, începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. (…) Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. (…) Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”, a declarat el.

Judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.

Valeriu Gheorghiţă a informat că pentru centrele mobile vor fi distribuite, „pentru moment”, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 – 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

„Au fost stabilite şi o serie de criterii de organizare a activităţii de vaccinare, în mod deosebit prin intermediul operatorilor economici, operatorii privaţi. Aşa cum s-a menţionat deja, vorbim de angajaţii proprii, de angajaţii altor operatori economici cu care sunt în relaţie contractuală, precum şi membrii familiei acestora. Vorbim de cele trei tipuri de vaccinuri disponibile, nu vorbim doar de un vaccin disponibil”, a spus medicul Gheorghiță.

Bilanţ vaccinare 20 aprilie 2021.Vaccinarea cu vaccinul Johnson&Johnson are ca ”efect secundar foarte rar” formarea unor unor cheaguri de sânge, dar beneficiile sunt mai importante decât riscurile

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi că este necesar ca Jojnson&Johnson să avertizeze cu privire la formarea unor cheaguri de sânge în urma vaccinării cu vaccinul împotriva covid-19 J&J, pe care le consideră ”efecte foarte rare ale vaccinului” laboratorului american, relatează The Associated Press.

BILANȚ CORONAVIRUS 20 aprilie. Zi neagră în România! RECORD absolut de DECESE COVID

Johnson&Johson şi-a oprit săptămâna trecută desfăşurarea vaccinului în Europa, după ce Agenţia americană a medicamentuui (FDA) a oprit temporar vaccinarea cu acest vaccin, din cauza descoperirii a şase cazuri de formare a unor cheaguri de sânge şi unui deces, după vaccinarea a aproape şapte milioane de oameni.

EMA a reafrmat astfel că vaccinul Janssen, o filială a Johnson&Johnson, este sigur şi eficient. Însă stabileşte că formarea unor cheaguri de sânge este necesar să fie adăugată efectelor secundare rare ale acestui vaccin.
Johnson&Johnson urma să livreze UE 55 de milioane de doze de vaccin în al doilea trimestru. EMA precizează că analizează toate probele din Statele Unite, cu privire la opt cazuri grave şi rare, inclusiv unul mortal, de formarea a unor cheaguri de sânge şi o scădere a nivelului trombocitelor.

Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea anti-COVID. Gheorghiţă: Începe vaccinarea prin centrele mobile şi în spitale non-COVID

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Bianca Drăgușanu a avut dreptate. Bădălău a călcat strâmb de mai multe ori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Primăria Capitalei a consolidat o singură clădire cu risc seismic în ultimii 3 ani. Nicușor Dan anunță măsuri suplimentare de evaluare
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!