Crăciun 2020. „Ştirea” de care toţi aveam nevoie! De ASTĂZI mai sunt FIX 50 de zile până la Crăciun

Crăciun 2020. În plină pandemie de coronavirus, când rapoartele infectărilor sunt pe zi ce trece tot mai îngrijorătoare în majoritatea statelor lumii, iată că avem şi o veste bună: mai sunt doar 50 de zile până la Crăciun, perceput de mulţi drept cea mai frumoasă perioadă a anului.
Claudia Simion
04 nov. 2020, 14:32
Crăciun 2020.
Crăciun 2020

Crăciun 2020. Câte zile mai sunt până în Ajunul Crăciunului

Este, cel mai probabil, seara cea mai aşteptată de către copiii de pretutindeni. Ajunul Crăciunului pică într-o joi, pe 24 decembrie, iar până atunci mai sunt doar 49 de zile. În seara aceea, copiii, alături de părinţi, împodobesc bradul şi aşteaptă nerăbdători cadourile de la Moş Crăciun.

Sunt o mulţime de tradiţii care marchează această zi. Una dintre ele spune că Maica Domnului i-a cerut ajutor lui moş Ajun, înainte de a naşte, iar acesta, fiindcă se considera prea sărac, l-a trimis pe fratele lui mai înstărit, Moş Crăciun. Fecioara Maria a născut în staulul al cărui stăpân era chiar Moş Crăciun.

Tradiţia spune că nu e bine ca în noaptea de Ajun să dormi pe paie sau fân în grajdul animalelor pentru că boii vorbesc între ei despre Mântuitorul Hristos care s-a născut în iesele încălzite cu suflarea lor. De asemenea, se mai spune că în acea noapte nu e bine să deschidem uşa nimănui fiindcă zboară norocul din casă. Un alt obicei e că în multe regiuni ale ţării preotul şi cântăreţii bisericilor umblă cu icoana naşterii lui Iisus Hristos.

Crăciun 2020. De ce sărbătorim Crăciunul pe 25 decembrie?

Crăciunul e sărbătorit pe 25 decembrie pentru a marca naşterea Domnului (Iisus Hristos). E o sărbătoare creştină, iar iniţial era celebrată în ţările unde creştinii erau majoritari. De la începutul secolului al XX-lea până în prezent a devenit foarte populară la nivel mondial şi oamenii o sărbătoresc fie că sunt creştini sau nu, fie pe ideea aspectului familial, schimbului de cadouri sau pentru bucuria copiilor care aşteaptă „darurile de la Moş Crăciun”.

Cele mai cunoscute obiceiuri

Cel mai important obicei este cel al împodobirii bradului de Crăciun, care îşi are originile în popoarele germanice. După Primul Război Mondial, tradiţia s-a răspândit şi în restul Europei, iar mai apoi în toată lumea.

Despre Moş Crăciun se spune că împarte cadouri tututor copiilor cuminţi în noaptea de 24 spre 25 decembrie. Tradiţia împărţirii cadourilor ar fi fost gândită de Martin Luther (pastor și doctor în teologie, primul reformator protestant ale cărui reforme au dus la nașterea Bisericii Evanghelice-Luterane). Scopul său a fost acela de a trezi interesul copiilor pentru Hristos şi de a-i îndepărta de la datina catolică a cadourilor de Sfântul Nicolae, ceea ce era un lucru de neconceput pentru protestanţi.

Un alt obicei care s-a păstrat până în zilele noastre este plecatul copiilor ca colindat pentru a vesti Naşterea Mântuitorului. Aceştia merg din casă în casă şi sunt răsplătiţi de gazde cu fructe, covrigi, dulciuri sau chiar bani.

Cum va arăta Crăciunul anul acesta

Dată fiind situaţia gravă provocată de pandemia de COVID-19, anul acesta e posibil să avem un Crăciun atipic şi unele obiceiuri să fie interzise sau să nu fie recomandate de autorităţi. Spre exemplu, primirea colindătorilor sau organizarea petrecerilor de Crăciun cu mulţi invitaţi nu par să fie o idee bună în contextul de faţă. Acelaşi lucru s-ar putea aplica şi în cazul călătoritului în alte ţări. Altfel, atmosfera specifică perioadei sărbătorilor de iarnă vă va face, cu siguranţă, să uitaţi de aceste impedimente şi să vă bucuraţi de ea chiar şi într-un mediu mai restrâns.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Elena Lasconi despre posibile negocieri cu PNL: „Este nevoie de o igienizare în PNL, nu se pot detașa de PSD”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!