Veste bună pentru români. ANRE a hotărât. Românii vor primi compensaţii şi despăgubiri dacă au energia electrică întreruptă!

Autoritătea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), 25/2021, vine cu veşti bune pentru români. Instituţia a dat un ordin care stabileşte noi obligaţii pentru firmele de distribuție de energie electrică.
Filip Stan
21 apr. 2021, 14:05
Veste bună pentru români. ANRE a hotărât. Românii vor primi compensaţii şi despăgubiri dacă au energia electrică întreruptă!

Românii vor primi compensaţii şi despăgubiri dacă au energia electrică întreruptă! Regulile vor fi aplicate în cazul în care au loc deranjamente. În cazuri speciale, firmele vor plăti simultan despăgubirile şi compensaţii clienţilor afectaţi!

ANRE a hotărât. Românii vor primi compensaţii şi despăgubiri dacă au energia electrică întreruptă!

Ce spune Ordinul 25/2021 al ANRE care a intrat recent în vigoare:

Potrivit Economica.net, punctul 5.3 se modifică și va avea următorul cuprins: “În situația în care, pentru aceeași întrerupere, utilizatorul este îndreptățit să primească și o compensație conform Standardului de performanță și o despăgubire, el primește atât despăgubirea, cât și compensația”.

“În situația în care, pentru aceeași întrerupere, utilizatorul este îndreptățit să primească și o compensație conform Standardului de performanță, și o despăgubire, el primește fie despăgubirea, fie compensația, respectiv pe cea care are valoarea cea mai mare”, se arăta în noua reglementare.

Compensațiile se acordă în general în cazurile în care fie alimentarea cu energie electrică nu este reluată în timpul regulamentar (șase ore în orașe, patru ore în orașele reședință de județ, 12 ore în mediul rural) sau dacă au loc prea des întreruperi lungi (mai mult de opt într-un an la oraș sau 12 la țară), în condiții de vreme normală. Compensațiile se acordă automat, și sunt, pentru fiecare eveniment, de 30 de lei petru clienții racordați la joasă tensiune, 200 pentru cei racordați la medie tensiune și 300 de lei cei la înaltă tensiune.

Despăgubirile sunt plătite în general în cazul în care apar defecțiuni ale aparatelor casnice ca urmare a fluctuațiilor de tensiune. Cităm dintr-o reglementare mai veche a ANRE:

“Utilizatorul are dreptul să primească despăgubiri pentru daune materiale produse ca urmare a nerespectării de către operatorul de distribuţie a indicatorilor de performanţă privind continuitatea alimentării cu energie electrică şi calitatea tehnică a energiei electrice distribuite, stabiliţi în Standardul de performanţă, precum şi ca urmare a întreruperilor datorate unor erori în operarea reţelelor electrice ale operatorului de distribuţie. Despăgubirea se calculează la nivelul prejudiciului suferit”.

Dacă vi se oprește alimentarea cu energie prea mult timp sau prea des și dacă ați suferit vreo daună la oprirea sau la reluarea alimentării, de acum puteți primi și compensații și despăgubiri. Nu ca până acum, când primeați fie una, fie alta, pe cea cu valoarea cea mai mare.

Citeşte şi: ANRE, amenzi fabuloase pentru Enel, CEZ, E.On şi Electrica. Au încălcat DIN NOU regulile privind liberalizarea pieţei de energie electrică
 

Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Adolescent de 16 ani arestat preventiv la Cluj-Napoca pentru atacuri repetate cu obiect ascuțit
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!