MRU cere demiterea lui Haşotti pentru că a fost la mitingul de susţinere al primarului din Năvodari

Liderul ARD Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut premierului Victor Ponta "să-l demită urgent" pe ministrul Puiu Haşotti, precizând că acesta a participat la un miting de susţinere a primarului din Năvodari, primar cercetat penal pentru corupţie.
Romania TV
21 nov. 2012, 15:07
MRU cere demiterea lui Haşotti pentru că a fost la mitingul de susţinere al primarului din Năvodari

„Îl vedem pe domnul senator al PNL, dar şi ministru în Cabinetul Ponta, domnul Haşotti, ieşind într-un miting de susţinere a unui primar, primarul din Năvodari, care este sub cercetare penală în acest moment pentru corupţie. Aşteptăm ca prim-ministrul să-şi dea seama de gravitatea acestui fapt şi să-l demită urgent pe ministrul care încalcă orişice lege în picioare, numai vorbesc de bunul simţ politic”, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu, citat de către agenţia Mediafax.

Aproximativ 500 de persoane au participat, duminică, la Năvodari, la un miting pentru susţinerea primarului Nicolae Matei, arestat pentru fapte de corupţie, ministrul Culturii, Puiu Haşotti, şi viceprimarul liberal al oraşului îndemnându-i pe oameni să fie alături de edil şi să lupte pentru acesta.

Oamenii s-au strâns în centrul oraşului şi au purtat pancarte cu mesaje precum „Ne vrem primarul înapoi”, „Dacă arestaţi nevinovaţi, arestaţi-ne şi pe noi”, „Năvodărenii vă iubesc şi vă susţin”, „Libertate pentru Matei”, „Daţi-ne omul, daţi-ne viaţa” şi au scandat „Matei, Matei”, dar şi „libertate, libertate”.

Printre cei aflaţi la mitingul de susţinere a primarului PSD Nicolae Matei s-au aflat şi ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Haşotti, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a PNL, Gheorghe Dragomir şi deputatul liberal Mihai Lupu, care s-au adresat oamenilor spunându-le că edilul trebuie să fie cercetat în libertate, iar localnicii trebuie să lupte pentru el.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 15 noiembrie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a primarului din Năvodari, Nicolae Matei, în dosarul în care este acuzat de dare de mită.

Instanţa a admis cererea procurorilor anticorupţie şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicolae Matei. Decizia poate fi contestată de primarul din Năvodari la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îl acuză pe primarul din Năvodari că, în perioada iunie-octombrie 2012, i-a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în acestea, considerând că sunt „abuzive, nejustificate şi motivate politic”.

Nicolae Matei i-ar fi promis ofiţerului de poliţie o recompensă, „materializată prin acordarea, în data de 25 octombrie 2012, a două loturi de teren situate în Năvodari”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

„Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, prin simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de aceşti intermediari. Conform contractelor, preţul acestor terenuri este de 59.000 de lei”, a precizat DNA.

Avocatul lui Nicolae Matei, Petre Buneci, a declarat că toate acuzaţiile sunt probate prin nişte interceptări şi „câteva post-it-uri” care nu au mare relevanţă în dosar.

Acesta a subliniat că nu era posibil ca Nicolae Matei să încerce să îi ofere mită comisarului şef, atâta vreme cât între cei doi exista o duşmănie cunoscută la nivel public.

Avocatul a mai spus că persoana care s-a ocupat de intermedierea vânzării terenurilor ce ar fi fost oferite drept mită, în suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, era de fapt un ofiţer infiltrat de către anchetatori.

Buneci a arătat că între probele procurorilor se numără şi o serie de interceptări, care însă, în opinia sa, nu ar avea nicio relevanţă. Avocatul a precizat că, în transcrierea înregistrărilor ambientale, doar poliţistul este cel care vorbeşte şi, practic, îl instigă pe Nicolae Matei, iar în dreptul clientului său apar doar puncte de suspensie.

Avocatul a mai arătat că primarul din Năvodari nu a dat nicio declaraţie în faţa anchetatorilor.

Nicolae Matei este membru PSD şi primar al oraşului Năvodari din 2008.

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!