Producătorii agricoli, revoltaţi de închiderea pieţelor din spaţii închise: Am 10 tone de mere. Ce fac cu ele. Vine frigul, ingheaţă

Pieţele agroalimentare care funcţionau în spaţiii închise s-au închis de luni pentru cel puţin o lună. Autoritățile locale încearcă să găsească soluții ca producătorii să reuşească totuşi să-şi vândă marfa. Acolo unde este posibil, tarabele vor fi mutate în aer liber, lângă pieţele închise, sau se vor monta corturi sau mici căşuţe pentru comercianţi. Micii producători spun că după ce au muncit din greu ca să ajungă să culeagă roadele, acum nu vor mai reuși să le vândă. 
Romania TV
09 nov. 2020, 08:17
Producătorii agricoli, revoltaţi de închiderea pieţelor din spaţii închise: Am 10 tone de mere. Ce fac cu ele. Vine frigul, ingheaţă

Una din zonele problemă este Suceava.

Se urmăreşte înlăturarea producătorilor. Se urmăreşte să ne scoata afară din țara„, a acuză un comerciant.

Alt producător se plânge că din cauza frigului fructele se vor strica afară.

Am 10 tone de mere. Ce fac cu ele. Vine frigul, ingheaţă„, spune alt producător.

Oamenii sunt revoltaţi pentru că autorităţile centrale au decis închiderea pieţelor, dar supermarketurile au rămas deschise.

Țăranul e distrus. Ce sa facem? Supermarketul deschis, să vândă ei si noi să murim„, se plânge un alt comerciant.

Citeşte şi: Piaţa Obor rămâne DESCHISĂ, chiar şi după noile restricţii. Anunţul primarului Sectorului 2: „Se pot găsi soluţii”

 

A fost scandal mare şi în Piața Centrală din Piatra-Neamț. Comercianții sunt total nemulțumiți de faptul că au fost scoși din interiorul clădirii și puși să-și vândă marfa afară. 

 

Aceeaşi situaţie şi la Timişoara. Aici urmează să fie montate căsute pentru a adăposti marfa. 

Citeşte şi: Ludovic Orban explică de ce se închid pieţele. „Se suspendă o perioadă de 30 de zile. Nu sunt pieţe foarte bine amenajate”

 

Protest la Piteşti faţă de închiderea piețelor agroalimentare

Circa 100 de persoane au protestat luni dimineaţă în Piața „Vasile Milea” din Pitești față de închiderea piețelor agroalimentare în contextul pandemiei de coronavirus.

Oamenii sunt nemulțumiți că piețele se închid, în timp ce hipermarketurile rămân deschise zilnic până la ora 21. Producătorii agricoli sunt supăraţi că rămân cu legumele și fructele nevândute sau că se vor strica din cauza frigului. 

 

Scandal mare a fost luni dimineaţă şi în Bucureşti. Micii producători s-au revoltat în Piaţa Crângaşi. Oamenii spun că şi-au luat toate măsurile pentru limitarea răspândirii COVID, ca spatiul în care îşi desfăşurau respecta cerinţele autorităţilor şi nu înţeleg de ce acum sunt scoşi în stradă, în frig.

 

Ce este interzis în România de luni. Lista completă a RESTRICŢIILOR

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus, pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, ca de luni masca să fie obligatorie pe tot teritoriul ţării, să fie instituite restricţii de circulaţie şi declaraţie pe proprie răspundere noaptea, cursurile în învăţământul preuniversitar să se desfăşoare online, reuniunile şi petrecerile publice sau private, în spaţii închise sau deschise, să fie interzise, magazinele să îşi închidă programul la ora 21;00, iar pieţele care se află în spaţii închise să îşi suspende activitatea. Nerespectarea regulilor se pedepseşte cu amenzi între 500 şi 2.500 de lei.

1. Toate persoanele cu vârsta peste 5 ani sunt obligate să poarte mască de protecție, peste nas și gură, atât în spațiile închise (magazine, farmacii, benzinării, etc, ), cât și în spațiile deschise (pe stradă, în parc, la piață, etc). Cu alte cuvinte, când ieși din casă și până te întorci ai obligația să porți mască de protecție care să acopere gura și nasul.

2. Toți elevii din țară vor studia exclusiv online, pentru următoarele 30 de zile

3. Se interzic orice fel de sărbători, aniversări, petreceri, onomastici (inclusiv nunți, botezuri) indiferent dacă sunt în aer liber sau în casă, în public sau în privat.

4. Toate magazinele, cu excepția benzinăriilor, farmaciilor, plus cei care au livrări la domiciliu, se vor închide la ora 21.00 și se pot deschide la ora 05.00 dimineața.

Model ADEVERINŢĂ de la angajator pentru persoanele care nu lucrează de acasă Ce trebuie completat

5. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu următoarele excepții:

  • deplasarea în interes profesional
  • deplasarea pentru asistență medicală
  • achiziționarea de medicamente
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.
  • Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în celelalte cazuri, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere, trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

6. Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor. Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, anunţ de ULTIMĂ ORĂ după închiderea pieţelor. „Municipalitatea va amenaja pieţe volante. Am convenit acest lucru cu Orban”

7. Pentru angajatorii din sistemul privat, autoritățile și instituțiile publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, precum și regiile autonome, societățile naționale, companiile naționale și societățile la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială, cu un număr mai mare de 50 de salariați, este instituită obligația organizării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, în condițiile legii. În situația în care nu se poate desfășura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu și în vederea evitării aglomerării transportului public, instituțiile și operatorii economici publici și privați organizează programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră.

Model DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE. Descarcă aici 

8. Cafenele, restaurante, baruri, pizzerii în interior:

a) Se închid în localitățile unde rata de infectare depășește 3 cazuri / 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Excepție: Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare va fi permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

b) Este permisă la maxim 30% din capacitatea maximă doar în intervalul 06.00 – 23.00, la o incidență între 1,5-3 cazuri / 1.000 de locuitori

c) Este permisă la maxim 50% din capacitatea maximă doar în intervalul 06.00 – 23.00, la o incidență mai mică de 1,5 cazuri / 1.000 de locuitori.

d) Măsurile de mai sus sunt și pentru terasele care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, care sunt considerate ca fiind tot spații închise.

9. Cafenele, restaurante, baruri, pizzerii în aer liber (terase): Vor funcționat cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară

Citeşte şi: Declaraţia pe propria răspundere pentru deplasarea pe timp de noapte poate fi prezentată şi pe TELEFON. Care sunt condiţiile


Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce a pățit un șofer de Tesla în București, care avea 0% baterie. Stația de încărcare era blocată de o altă mașină. Ce a urmat l-a lăsat mască: ”Mi se pare foarte tare”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Poți depune CONTESTAȚIE pentru pensie. Dacă vei întârzia cu cererea, o să rămâi cu venitul greșit
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Celebrul medic ne-a părăsit. Ce tragedie!
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
Îți golește contul. Rămâi cu zero lei în bancă. Nu le răspunde, dacă primești mesaj
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Poliția Română avertizează asupra unei noi forme de înșelătorie: „Government Impersonation Scam”
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...