Medici de la Spitalul Colentina, ameninţaţi cu cuţitele de rudele unor pacienţi COVID. Dezvăluirea a fost făcută de Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina.
„În ultimele două săptămâni, colegii mei au fost amenințați. Unul dintre ei, în fiecare zi, cam de zece zile. Există niște rude, ale unei paciente, care îi pomenesc numele în fața spitalului și vor să intre în spital, spunând că au cuțite.
Mi se pare periculos. Un alt coleg de-al meu a fost amenințat inclusiv cu moartea și a mers la Poliție în urmă cu două săptămâni. (…) Deocamdată este o anchetă.
Ideea este că noi avem întotdeauna păstrată legătura cu familiile pacienților, iar în ultima vreme s-au intensificat acuzele pacienților. (…) Sunt oameni care nu înțeleg eforturile. Sunt unele situații care ni se par periculoase”, a explicat dr. Laura Zarafin, la Antena 3.
Numărul cazurilor COVID-19 a scăzut destul de mult în ultimele două săptămâni şi la fel şi incindeţa. Conform ultimei raportări prezentate de GCS, doar Bucureştiul şi alte două judeţe mai sunt în scenariul roşu. Cu toate acestea, specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că pandemia nu a ajuns la final şi recomandă precauţie.
“În această săptămână, de luni până azi (joi, 22.04.2021) numărul de teste RT-PCR în cadrul programului național de testare (teste clinice sau plătite de stat) a scăzut cu aproape 7,000 de teste (15%) față de perioada similară a săptămânii trecute. Diferența procentuală zilnică este în coloane albastre în grafic. Această scădere contrastează puternic cu interesul populației pentru testare. Astfel testele RT-PCR plătite de populație la laboratoare private (coloane mov) au crescut în această săptămână cu 2,700 de teste (10%) față de perioada similară a săptămânii trecute.
Citeşte şi: S-a deschis primul Drive-THRU din România. Cum te poţi imuniza împotriva COVID
Cred ca avem o dovadă elocventă că nu populația e de vină pentru că în România nu se testează destul, așa cum pretind în continuare multe instituții responsabile de testare pentru a-și justifica incompetența și reaua credință.
Poate că înainte să caute pisica moartă în ograda cetățenilor, instituțiile statului ar face mai bine să caute în propriile birouri sursa problemelor din pandemia de COVID-19”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.