Noua Zeelandă nu mai este „cel mai bun loc în timpul pandemiei”. România este pe locul 40

Noua Zeelandă a fost, în premieră, detronată ca „cel mai bun loc în timpul pandemiei”, din cauza campaniei de vaccinare lente, potrivit clasamentului Bloomberg privind rezilienţa faţă de Covid-19, în care ţara noastră se află pe locul 40.
Alina Costache
27 apr. 2021, 14:26
Noua Zeelandă nu mai este „cel mai bun loc în timpul pandemiei”. România este pe locul 40
Noua Zeelandă nu mai este „cel mai bun loc în timpul pandemiei”

Noua Zeelandă nu mai este „cel mai bun loc în timpul pandemiei”. Conducerea în clasament a fost preluată de Singapore.

Deşi Noua Zeelandă şi Singapore au înregistrat niveluri foarte scăzute de noi cazuri de infectare, campania de vaccinare derulată în Singapore este mult mai avansată. Astfel că, în timp ce traiul în mai multe ţări a revenit aproape la normal graţie controlării reuşite a coronavirusului, Singapore a administrat deja vaccinuri unei cincimi din populaţie, iar alte state precum Noua Zeelandă, Australia şi Taiwan au rămas în urmă, citează The Guardian.

Ţări ca Polonia şi Canada au scăzut în clasament, în ciuda ratelor mari de vaccinare. În multe cazuri, guvernele au relaxat restricţiile când a început vaccinarea, iar acest lucru a dus la creşterea ratei de infectare cu noi variante înainte ca populaţia să atingă niveluri suficient de mari de imunitate.

După ce a fost apreciată la nivel internaţional pentru răspunsul la pandemie, Noua Zeelandă a fost criticată pentru ritmul campaniei sale de vaccinare. Guvernul de aici a spus că toţi cei care doresc şi sunt eligibili vor fi imunizaţi până la finalul anului, iar serurile anti-Covid vor fi disponibile tuturor adulţilor până la jumătatea verii.

Citeşte şi: Val de cutremure sâmbătă în Noua Zeelandă

Noua Zeelandă nu mai este „cel mai bun loc în timpul pandemiei”

Până în prezent, ţara şi-a îndeplinit obiectivele lunare şi oficialii au spus că imunizarea va creşte lunile următoare. Totuşi, doar 4,5% dintre persoanele eligibile au primit o doză. Între timp, graniţele Noii Zeelande sunt încă închise pentru majoritatea turiştilor internaţionali.

Clasamentul Bloomberg privind rezilienţa faţă de Covid-19 este actualizat lunar şi este realizat pe baza mai multor măsuri şi elemente, de la ratele de infectare la cele de vaccinare şi mobilitatea oamenilor. Toate aceste informaţii sunt folosite pentru a calcula „scorul rezilienţei”, scrie News.ro.

Scorul Noii Zeelande a scăzut luna aceasta cu 0,1 puncte, la 79,6. Cel înregistrat de Singapore este de 79,7. Australia ocupă locul al treilea în clasamentul care cuprinde 53 de economii, cu scorul de 76,2, urmată de Israel şi Taiwan.

România se află pe locul 40, în urcare şase poziţii, cu scorul de 49,3. Numărul de cazuri lunare la 100.000 de persoane este de 649, iar rata de mortalitate înregistrată într-o lună este de 3,6%. Potrivit raportului, numărul total de decese la 1 milion de persoane este de 1.417. Rata de rezultate pozitive la teste Covid este de 14,4%, iar 12,3% dintre români au fost vaccinaţi până în prezent.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea noroc cu carul imediat după Paște. Au reușite pe toate planurile, vine o perioadă cu miracole în viața lor
Capital.ro
Durere pentru Elena Udrea. Anunț cumplit chiar din spatele gratiilor. Alexandrov știa deja
Playtech.ro
Bancnotele româneşti din 1999 care se vând acum cu zeci de mii de lei. Verifică seria şi vezi dacă ai o mică avere în casă!
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Originea raportului CIA privind soldați sovietici care ar fi fost prefăcuți în stană de piatră după întâlnirea cu un OZN
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Schimbare radicală a vremii. E vizat și Bucureștiul. Alerte noi de la ANM
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Cine sunt turiștii din Italia care au murit după ce telecabina în care se aflau s-a prăbușit de la 1.500 de metri
Cancan.ro
Cine este, de fapt, mama lui Rareș Ion? Femeia e șefă la stat și are un salariu uriaș
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
TAXĂ pentru proprietarii de case sau apartamente. Se achită minim 230 de lei, plus document notarial
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Salariul minim ar putea crește cu peste 1.000 de lei. Directiva care vine de la Bruxelles
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai