Sărim peste micul dejun. Există o vorbă de ce ar trebui să ţinem cont cu toţii: „Trebuie să consumăm un mic dejun de rege, un prânz de prinţ şi o cină de cerşetor”. Din cauză că avem tendinţa de a sări peste micul dejun avem tendinţa să mâncăm alimente nesănătoase şi în exces spre seară. Acest comportament alimentar duce la obezitate, o cauză majoră pentru apariţia diabetului, potrivit Garbo.ro.
Ne plac alimentele fast-food şi prăjelile. Dacă consumăm des mâncăruri pline de grăsimi sau ulei, ne putem îmbolnăvi de diabet de tip 2. Recomandat este să alegem mâncăruri uşoare şi carne slabă.
Rutină alimentară neregulată. Un stil de viaţă (şi de alimentaţie) dezechilibrat are consecinţe negative asupra sănătăţii. Doar o masă azi, şase mâine şi poimâine niciuna va bulversa organismul, crescând şansele de a ne îmbolnăvi de diabet.
Mâncatul excesiv. Excesul nu este bun nici în alimentaţie, nici în viaţă – la locul de muncă, petreceri etc. Caloriile pe care organismul nostru le asimilează atunci când ne bucurăm de porţii imense de mâncare gustoasă sunt mult peste măsură şi cresc şansele de a face diabet.
Citeşte şi DIABETUL, tot mai des întâlnit la copii. Vezi care sunt primele semne