Prefectul Capitalei, anunţ de ultimă oră despre măsurile de relaxare. „Sper că vom putem ajunge cât mai repede la incidenţa de 1,5 la mie”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, luni, că autorităţile iau în calcul o diminuare a restricţiilor pe măsură ce scade numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Reprezentantul Guvernului a vorbit despre reluarea spectacolelor şi a activităţii din cinematografe.
Razvan Mihalascu
03 mai 2021, 12:30
Prefectul Capitalei, anunţ de ultimă oră despre măsurile de relaxare.

Prefectul Capitalei, anunţ de ultimă oră despre măsurile de relaxare. Alin Stoica a explicat că principala prioritate a autorităţilor este creşterea numărului de persoane vaccinate anti-COVID.

„Lucrăm deocamdată pe scenariul de relaxare. Lucrăm pe scenariul de vaccinare. Asta e prioritatea numărul zero pentru Guvern.

Sper că vom putem ajunge cât mai repede la incidenţa de 1,5 la mie şi atunci să luăm şi alte măsuri de relaxare”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, la Digi24.

Declaraţiile prefectului vin în contextul în care DSP Bucureşti a anunţat că rata de incidența a ajuns la valoarea de 2,42.

Citeşte şi: Relaxarea restricţiilor în Capitală. Restaurantele şi cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacol se redeschid de astăzi la 30% din capacitate

Prefectul Capitalei, anunţ de ultimă oră despre măsurile de relaxare. Spectacole cu persoane vaccinate şi centre de vaccinare drive-through în fiecare sector

De asemenea, reprezentantul Guvernului a precizat că urmează să fie reluată activitatea în sălile de spectacole şi în cinematografe în primă fază la o capacitate de 30%. De asemenea, Alin Stoica a vorbit despre posibilitatea organizării de evenimente în spaţii deschise la care ar putea participa maximum 300 de persoane.

„Având în vedere că vine vara aşteptăm genul ăsta de spectacole. Lucrurile ar putea să arate chiar bine în vară”, a afirmat prefectul Capitalei.

„Trebuie sa ținem cont de faptul că actuala hotărâre de Guvern privind starea de alertă urmează să fie şi ea revăzută la 30 de zile de când a fost dată, adică undeva pe 13 mai, şi atunci vom observa şi deciziile pe care le va lua Guvernul, în urma discuţiilor din Comitetul interministerial”, a conchis Stoica.

De asemenea, Alin Stoica a afirmat că Ministerul Culturii ia în calcul organizarea unui eveniment pilot la care să poată participa spectactori vaccinaţi anti-COVID.

„În week-endul- cu 14-16 mai Ministerul Culturii organizează acest eveniment”, a spus Alin Stoica.

Cu toate acestea, autorităţile iau în calcul şi scenarii mai puţin optimiste, în condiţiile în relaxării din minivacanţa de Paşte.

„Există însă îi scenarii mai puțin optimiste. Am văzut o relaxare accentuată în acesta minivacanţă şi de acolo am putea avea o creştere peste două săptămâni.

Apoi sunt factori externi. Tulpina indiană a ajuns deja la noi şi e posibil să avem o creştere. În acest moment avem un scenariu pe ideea de relaxare asociată cu vaccinarea accelerata a populaţiei.

Avem în vedere creşterea capacităţii de vaccinare, centre de drive-through în fiecare sector, plus o campanie de comunicare pentru cetățeni.

Vom avea evenimente punctuale, maratonul vaccinării în următorul week-end la Sala Palatului şi Biblioteca Națională.

Apoi vom avea câteva experimente punctuale pentru a vedea cum putem funcționa, ma refer la spectacole de teatru în weekendul de peste doua săptămâni – Teatrul Național si Opera Română – vor organiza spectacole cu persoane vaccinate unde nu se va tine cont de limita de 30%”, a mai precizat Alin Stoica.

Citeşte şi: Amenzi pe litoral în minivacanţa de 1 Mai pentru nerespectarea regulilor anti-COVID

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
De sâmbătă, 17 august 2024, de la ora 10, patru zodii trec printr-o mare transformare. Destinul lor se schimbă, nimic nu va mai fi la fel
Capital.ro
Statul taie banii. N-ai dreptul să refuzi inspecția. Nu mai primești niciun leu un an întreg
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Împușcarea lui Ceaușescu, decisă mult înainte de decembrie 1989
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Se oprește mașina la ITP. Îți reține talonul și actele: Dacă te prinde, nu poți să pleci
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...