Discovery, în război cu RCS&RDS

După ce RCS&RDS a scos Discovery Channel din ofertele de cablu analog şi digital în Ungaria, compania a scos canalul şi de pe platforma sa de satelit Digi, din România. 
Romania TV
23 nov. 2012, 13:15
Discovery, în război cu RCS&RDS

RCS&RDS a scos, vineri dimineaţă, de pe platforma sa de satelit Digi, televiziunea Discovery Channel, fără a-şi anunţa telespectatorii, unii dintre aceştia solicitând pe pagina de Facebook a companiei reintroducerea postului în grilele operatorului, scrie Mediafax.

Decizia vine după ce şi Digi, operatorul de cablu din Ungaria deţinut de compania de telecomunicaţii românească RCS&RDS, a scos, pe 20 noiembrie, din ofertele de cablu analog şi digital televiziunea Discovery Channel, care face parte din portofoliul Discovery Networks.

Digi, operatorul de cablu din Ungaria deţinut de RCS&RDS, a scos Discovery Channel din ofertele de cablu analog şi digital începând cu 20 noiembrie. După cum era de aşteptat, telespectatorii au avut o reacţie puternică, solicitând reintroducerea canalului în grila operatorului. Suntem îngrijoraţi că RCS&RDS ar putea proceda la fel şi în România, având în vedere că acordul de retransmisie între Discovery şi RCS expiră pe 30 noiembrie. Până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre. Chiar şi în aceste condiţii, operatorul a făcut deja schimbări în grila sa de programe din România, eliminând Discovery World din toate pachetele sale, precum şi TLC şi Animal Planet din unele dintre pachete, fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaţilor săi în prealabil. În plus, în această dimineaţă, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să şi-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând”, au declarat, vineri, oficialii Discovery.

Totuşi, pe site-ul companiei RCS&RDS (www.rcs-rds.ro), televiziunea Discovery Channel figurează încă, în acest moment, ca făcând parte din oferta platformei de satelit Digi.

În schimb, reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au spus că RCS&RDS a solicitat şi a primit, în 13 noiembrie, aprobarea CNA pentru modificarea grilei de programe a platformei de satelit Digi, în sensul scoaterii postului Discovery Channel. Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, „distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului”.

„În Ungaria, operatorul Digi a încălcat în mod deliberat şi unilateral contractul pe care îl avea cu Discovery Networks pentru distribuţia Discovery Channel, fapt pentru care televiziunea nu mai este difuzată în pachetele de cablu analog şi digital ale operatorului. Există o posibilitate ca Discovery Channel să fi fost scos definitiv din pachetele operatorului Digi, în Ungaria”, scrie, pe de altă parte, site-ul de ştiri origo.hu, citându-i pe oficialii Discovery Networks.

Potrivit origo.hu, în ultimele luni, Discovey a făcut numeroase încercări pentru a ajunge la un nou acord cu Digi, „însă, în ciuda bunelor intenţii” ale oficialilor televiziunii, „compania de telecomunicaţii a refuzat să reînnoiască contractul, a respins toate propunerile Discovery şi a scos din grilele sale Discovery Channel”.

De cealaltă parte, RCS&RDS, compania care deţine operatorul Digi în Ungaria, a anunţat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu şi citat de origo.hu, că a scos din grilele sale din Ungaria Discovery Channel din cauză că Discovery Networks a încercat să crească tarifele pentru difuzarea televiziunii în grilele operatorului.

„Am făcut toate eforturile ca televiziunile Discovery să facă parte în continuare din pachetele Digi, însă, din cauza condiţiilor impuse, acest lucru ar fi fost posibil numai prin creşterea abonamentului TV”, a spus RCS&RDS, precizând că prioritatea companiei este „stabilitatea tarifelor” percepute abonaţilor.

Oficialii Discovery au respins, însă, afirmaţiile RCS&RDS, precizând că nu au cerut în niciun moment al negocierilor creşterea tarifelor percepute Digi pentru distribuţia Discovery Channel.

În urma deciziei Digi de a scoate din pachetele sale Discovery Channel, sute de mii de telespectatori ungari nu mai au acces la această televiziune. Discovery a lansat un site (discoverybaratai.com) pe care se pot exprima telespectatorii nemulţumiţi de decizia Digi de a scoate Discovery Channel din grilele sale.

Oficialii Discovery au mai spus că regretă faptul că telespectatorii din Ungaria sunt puşi în această situaţie de către Digi. „Suntem deschişi să continuăm negocierile, cu bună-credinţă, cu Digi, cu condiţia ca, între timp, posturile din portofoliul Discovery să fi reintroduse în grilele operatorului de cablu”, mai scrie origo.hu.

Totodată, potrivit site-ului origo.hu, RCS&RDS a introdus recent în grilele sale propriile posturi TV – Digi World, Digi Life -, anunţând şi intenţia lansării unui nou post propriu – Digi Animal.

Compania românească RCS&RDS a lansat şi în România, pe 1 octombrie, televiziunile DigiWorld şi DigiLife.

RCS&RDS a primit, pe 27 septembrie, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) din România pentru a lansa televiziunile de documentare DigiWorld şi DigiLife, după ce, în şedinţa din 25 septembrie, reprezentanţii CNA au ezitat să ia o decizie în acest sens. Atunci, unii membri ai Consiliului şi-au exprimat temerile că, odată cu lansarea propriilor televiziuni de documentare, compania RCS&RDS va scoate din grilă canale concurente, ca Discovery şi National Geographic.

La mai puţin de o lună după ce a lansat cele două televiziuni de documentare – DigiWorld şi DigiLife -, RCS&RDS a cerut CNA şi a primit, în data de 30 octombrie, o nouă licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea unui nou post de documentare – Digi Animal World.

În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania mai deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD, televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport. De asemenea, RCS&RDS este acţionar la Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa) este o divizie a Discovery Communications, una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor documentare. În Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, Discovery distribuie 14 branduri, traduse în 27 de limbi şi care ajung la 244 milioane abonaţi din 118 ţări. În România, Discovery Networks distribuie în prezent Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Schimbare majoră la SGR care se aplică la Lidl, Kaufland, Auchan, Carrefour sau Mega Image. Dispare garanția de 50 de bani, ce vor primi oamenii în schimb
Capital.ro
Tragedie fără margini în fotbal. Marele fotbalist a murit fulgerător: Este imposibil să găsim cuvinte de alinare
Playtech.ro
În câte zile trebuie să consumi ouăle vopsite de Paște. Cum se păstrează corect, să nu se strice
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Cele trei secrete ale longevității unui medic de 102 ani: „Mănânc un aliment foarte ieftin de la vârsta de 6 ani”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Marea Autostradă, aproape gata. Se va circula ca pe circuitul de Formula 1
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
SINGURUL mall deschis de Paște, în Capitală. Aici poți să-ți faci cumpărăturile duminică, 20 aprilie 2025
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România s-a despărțit de titanul scenei românești! Muzica lui a răsunat în toate sălile. Este de neînlocuit
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Răsturnare în alegeri! S-a aflat în ultimul sondaj!
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Cutiuța muzicală: toaca – sunetul care nu cere aplauze, dar ne răscolește sufletul