PROGNOZA METEO. Urmează trei zile de vreme caldă, dar de miercuri revin ploile

Vremea se află într-un proces de încălzire până marţi, când temperaturile vor ajunge la 28 de grade, însă de miercuri va deveni instabilă şi se va răci în majoritatea regiunilor.
Daniel Spătaru
08 mai 2021, 16:14
PROGNOZA METEO. Urmează trei zile de vreme caldă, dar de miercuri revin ploile

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi predominant frumoasã şi se va încãlzi faţã de ziua anterioarã în vest, centru şi nord, astfel cã, în orele amiezii, la nivelul întregii ţãri se vor înregistra temperaturi în jurul celor normale pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile din jumãtatea esticã, unde pe parcursul zilei vor fi unele înnorãri. Vântul va sufla slab pânã la moderat, trecãtor cu intensificãri mai ales în partea a doua a intervalului, în sudul Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 12 grade, mai coborâte, spre -3 grade în estul Transilvaniei, unde se va forma brumã.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi frumoasã, dar rãcoroasã dimineaţa şi noaptea. Cerul va avea unele înnorãri dupã-amiaza şi va fi mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 5…8 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO LUNA MAI. Temperaturi ridicate și ploi de scurtă durată în ultima lună de primăvară

Luni, vremea va fi predominant frumoasã şi va deveni caldã în regiunile vestice, în timp ce în restul ţãrii valorile termice diurne se vor situa în jurul celor normale ale datei. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 27 de grade, uşor mai scãzute pe litoral, spre 15…17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0…1 grad în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 14…15 grade în Dealurile de Vest. Cu totul izolat se va semnala ceaţã. Presiunea atmosferică va scãdea uşor în toate regiunile.

La Bucureşti, luni, vremea va fi în continuare frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 6…9 grade.

Marţi, valorile termice vor continua sã creascã uşor şi se vor situa cu mult peste cele caracteristice în a doua decadã a lunii mai în jumãtatea de vest şi în jurul celor normale în restul ţãrii. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri şi izolat ploi slabe, în a doua parte a nopţii în regiunile estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi în sudul Banatului şi doar pe arii restrânse şi trecãtor în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…20 de grade pe litoral şi 28 de grade în Dealurile şi Câmpia de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre 2 grade.

La Bucureşti, marţi, vremea se va menţine frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã uşor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã va fi de 8…11 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo în luna mai. ANM anunţă vreme deosebit de caldă pentru această perioadă

Miercuri, vremea va deveni în general instabilã şi se va rãcori în majoritatea regiunilor, cu precãdere în jumãtatea de est. Aria de nebulozitate şi ploi se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã vor fi pe alocuri însemnate, în special în regiunile sud-vestice. Vor fi condiţii de grindinã. Pe timpul nopţii, în zona montanã, la altitudini de peste 1800 m, pot fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri, local şi temporar, în cea mai mare parte a teritoriului, cu viteze mai mari în sud, în sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest; minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade.

La Bucureşti, miercuri, valorile termice vor fi în scãdere, cerul va avea înnorãri şi, mai ales dupã orele amiezii, temporar va ploua, moderat cantitativ. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri de 45…50 km/h în special în timpul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade, după cum transmite ANM.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!