Noi reguli pentru românii merg în vacanţă în Grecia şi Croaţia. Turcia vrea să renunţe la testele PCR

Noi reguli pentru românii care vor să meargă vacanţă în Grecia şi Croaţia. Aceştia trebuie să prezinte la graniţă un test PCR negativ sau certificatul de vaccinare împotriva coronavirusului. Turcia se gândeşte să renunţe la testele PCR pentru turiştii români înainte de 1 iunie.
Filip Stan
11 mai 2021, 13:16
Noi reguli pentru românii merg în vacanţă în Grecia şi Croaţia. Turcia vrea să renunţe la testele PCR

Noi reguli pentru românii care vor să meargă în Grecia şi Croaţia. Începând cu data de 15 mai, cei care vor să meargă în vacanţă în Grecia trebuie să prezinte la graniţă un test PCR negativ sau certificatul de vaccinare. La fel se întâmplă şi în cazul românilor care vor să-şi petreacă vacanţă în Croaţia.

Noi reguli pentru românii care vor să meargă în Grecia şi Croaţia

Citeşte şi Marea relaxare la Bucureşti. Incidenţa COVID a scăzut sub 1.5. Ce restricţii vor fi ELIMINATE

Guvernul de la Atena a început să relaxeze măsurile restrictive impuse în toamnă, premiţând redeschiderea majorităţii magazinelor, profesioniştii din turism nu se aşteaptă la un val masiv de turişti străini până în luna iulie.

Obligaţia carantinării a fost ridicată pentru călătorii vaccinaţi sau testaţi din ţările Europene, dar şi din alte ţări precum Regatul Unit sau Statele Unite.

Turcia vrea să renunţe la obligativitatea testelor PCR pentru turiştii români

Turcia ia în calcul serios să renunţe la testele PCR pentru turiştii români înainte de 1 iunie, a declarat marţi Ferit Turgut, reprezentantul pentru Mediterana din boardul Asociaţiei agenţiilor de turism din Turcia (Tursab), în cadrul unui briefing pentru jurnalişti români.

Potrivit sursei citate de Agerpres, pe 17 mai se încheie lockdown-ul în Turcia, iar până la sfârşitul lunii se va decide pentru ce ţări se vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR pentru turişti. Românii, care au o situaţie bună din punctul de vedere al numărului cazurilor de COVID-19, cel mai probabil nu vor mai avea nevoie de teste PCR de la 1 iunie pentru a intra în Turcia. Dar, după cum a precizat Ferit Turgut, este posibil ca o decizie în acest sens să se ia chiar mai devreme.

De la 1 iunie cel mai probabil Turcia va trece la liste de acces pe culori (gălbenă, roşie, verde, etc.), în funcţie de numărul de cazuri de coronavirus din ţările respective.

Reprezentantul Tursab susţine că în Antalya sunt aşteptaţi în 2021 „500.000, cel mult 600.000” de turişti români, care sunt în top 20 al ţărilor cu cea mai mare prezenţă în această regiune, listă dominată de Rusia.

La nivelul tuturor turiştilor străini, se speră că Antalya va atrage în anul 2021 în total 7,4 milioane de turişti, întrucât în primele patru luni ale anului au ajuns aici deja 1,4 milioane de vizitatori.

Practic, se doreşte ca în 2021 să se ajungă la jumătate din fluxul de turişti din 2019, un an fără pandemie, când în Antalya au venit nu mai puţin de 15 de milioane de turişti. În 2020 însă, numărul de turişti străini în Antalya a scăzut abrupt până la 3,3 milioane de turişti.

Oficialul turc susţine că ţara sa se pregăteşte să accepte persoanele vaccinate în ţară fără condiţii suplimentare, dar că momentan nu a angajat discuţii privind o eventuală recunoaştere a certificatului verde digital care este în curs de adoptare în Uniunea Europeană.

Ferit Turgut spune că aproape toţi angajaţii din sectorul turismului au fost vaccinaţi, proces care ar urma să se încheie pe 30 mai.

În anul 2020 s-au depistat în Antalya în total 3.500 de turişti cu COVID-19 din 3,5 milioane, în condiţiile în care nu se cerea test PCR pentru intrarea în ţară, iar în acest an, la un flux de circa un milion de turişti, numărul celor depistaţi cu noul coronavirus nu a ajuns la 1.000 de persoane.

Răspândirea coronavirusului a fost limitată în principal de faptul că angajaţii din turism au fost vaccinaţi masiv, funcţionarea fiecărei unităţi sanitare de profil fiind condiţionată de obţinerea unui certificat sanitar în acest sens.

De asemenea, „toate avioanele au schimbat regulile pentru COVID, toate aeroporturile au sporit măsurile de siguranţă. Toate agenţiile de turism au schimbat regulile de igienă. iar acum este cel mai sigur din punctul de vedere al igienei”, a mai spus Ferit Turgut.

Relaxare în Europa. Ţările care au ridicat parţial restricţiile de luni

Citeşte şi Florin Cîţu: „Pandemia va trece. De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toti românii”

Spania a ieşit din starea de alertă, iar terasele din Belgia primesc iar clienți, după șase luni de pauză.

În Germania, cei vaccinați cu ambele doze pot circula fără restricții, după lăsarea serii. Și pot călători în anumite țări fără să intre în caratină, când revin acasă. La fel și cei care s-au imunizat după ce au trecut prin boală.

Așa au sărbătorit locuitorii Barcelonei încheierea stării de alertă. Explozia de bucurie a pus capăt unei perioade de 6 luni cu restricțîi dure. Oamenii au cântat și au dansat că-n vremurile bune.

De acum, spaniolii pot călători din nou dintr-o regiune în alta. În plus, restaurantele și barurile pot primi clienți și în interior, până la ora 23, însă la 30% din capacitate. La o masă au voie maximum 4 persoane.

Deplasările sunt permise și după lăsarea întunericului, dar nu peste tot: regiuni precum Valencia, Țara Bascilor și insulele Canare au anunţat că vor menţine restricţiile de mobilitate pe timp de noapte.

În ciuda numeroaselor relaxări, autoritățile le-au cerut cetăţenilor să fie prudenţi şi responsabili, deoarece pericolul de infectare cu virusul Sars Cov 2 nu a trecut.

Și în Belgia a fost un weekend pe care mulți l-au așteptat. Au fost redeschise terasele, după o pauză de 6 luni. În Bruxelles, tinerii au savurat la maximum “noua libertate”.

Deocamdată, localurile din Belgia pot funcționa doar la exterior. Au program până la ora 22.00. Deși pe timpul nopții sunt restricții de circulație și nu sunt permise grupurile mai mari de 3 persoane, mulți petrecăreți nu s-au lăsat duși cu una cu două și a fost nevoie de intervenția poliției.

În Germania, cetățenii vaccinați sau vindecați după Covid nu mai trebuie să respecte restricţiile impuse pe timpul nopţîi. Și se pot întâlni în privat, fără restricţîi, cu alte persoane aflate în aceeași situație. În plus, sunt scutiți de la carantină după revenirea din străînătate, cu o excepție: dacă au fost în așa-numitele “zone roșii”.

Românii vaccinaţi nu vor mai trebui să stea în carantină la intrarea în Germania

Iar Italia speră să poată ridica până la jumătatea lunii mai carantina impusă vizitatorilor din alte state europene. În prezent, oricine ajunge în peninsulă, inclusiv cetățenii români, trebuie să stea în izolare 5 zile. Restricţiile actuale expiră pe 15 mai.

 

DailyBusiness
Din ce sunt făcuți, de fapt, cozonacii din supermarketuri. Dragoș Pătraru: Dezastru!
Spynews
Cum i-a urat Naomi Hedman "La mulți ani" iubitului ei, Andrew Barabancea, de ziua lui de naștere. Imaginea publicată de vedetă / FOTO
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de soțul lui Theo Rose: De ce boală suferă Anghel Damian
Fanatik.ro
Revoltă într-un stat mare din UE după aderarea României la Schengen: ”O catastrofă pentru siguranța oamenilor”
Capital.ro
Călin Georgescu cutremură iar România. Anunțul făcut în miez de noapte: Vă asigur că...
Playtech.ro
Țara din Europa în care trenurile nu întârzie niciodată. Românii au legătură cu...
DailyBusiness
Călin Donca, gata de război! Coșmarul continuă: „Nu mă mai sperie nimic!”
Adevarul
Bătălia pentru averea dinastiei Assad. Unde se află miliardele de dolari acumulate în 50 de ani la putere
wowbiz.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Mihai și a lui Armando, tinerii care au pierit în accidentul din Ploiești. Scene greu de privit au avut loc la cimitir, înainte să fie coborâți în groapă. Cum și-au luat rămas-bun prietenii de la ei | VIDEO
Spynews
Rețetă tradițională de salată de boeuf pentru Crăciun. Care este cea mai bună carne pentru preparat
Spynews
”Uită-mă, nu mă întorc”. Mario Fresh, mesaj ascuns pentru Alexia Eram! S-a aflat totul despre motivele despărțirii
Evz.ro
Cele mai puternice pașapoarte din lume. Pe ce loc se află cel românesc
Ego.ro
Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!
Prosport.ro
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
kanald.ro
Cine sunt pensionarii care primesc încă o pensie până de Crăciun? Banii au fost deja virați pe card
Cancan.ro
Alexia Eram, mesaj suburban după ce Mario Fresh i-a dedicat o piesă. N-a mai rezistat El și-a pus cenușă în cap, ea l-a făcut praf
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu nu se mai poate ascunde. Dezvăluirea care îl desființează definitiv: Pentru cine tot nu crede!
StirileBZI
Taxă nouă, de 540 lei, de la 1 ianuarie 2024! Zeci de mii de șoferi români o achită obligatoriu!
Prosport.ro
FOTO. Blonda i-a pus pe toți pe jar și a ajuns la peste 800.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
Drama neștiută a lui Mircea Diaconu! Și-a măritat fata cu un fotbalist, el i-a făcut un copil și apoi a părăsit-o!
substantial.ro
Raport Amnesty: Supravegherile ilegale din Serbia vizând jurnaliști și activiști
MediaFlux
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! UN nou SCENARIU pentru VIITORUL PREȘEDINTE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
BMW Rădulescu sau amprenta românească pe un automobil german