Oprescu: Suntem pregătiţi pentru deszăpezire, vom avea grijă şi de străzile mici, din cartiere

Primarul general Sorin Oprescu a declarat vineri seară, după inspectarea a două dintre bazele de deszăpezire a Capitalei, că municipalitatea este pregătită pentru iarnă şi că va avea grijă şi de străzile mici, din cartiere, nu doar de marile bulevarde.
Romania TV
23 nov. 2012, 20:23
Oprescu: Suntem pregătiţi pentru deszăpezire, vom avea grijă şi de străzile mici, din cartiere

„Am fost şi suntem în continuare pregătiţi. Sper ca şi anul acesta să fim tot atât de bine, chiar şi mai bine, pentru că s-a demonstrat că se poate. (…) Vă aduc aminte că anul trecut s-a circulat şi în cele mai grele zile în care a viscolit”, a declarat Oprescu, precizând că vrea ca totul să decurgă bine, din acest punct de vedere, şi pe străzile mici din cartiere, nu doar pe bulevardele mari.

Oprescu a mai spus că a văzut toate depozitele cu materiale antiderapante.

Potrivit datelor din programul de deszăpezire, Capitala va avea la dispoziţie 591 utilaje, 3.314 angajaţi ai operatorilor de salubrizare şi aproape 30.000 de tone de material antiderapant.

În ceea ce priveşte utilajele, primarul general a arătat că cele ale firmei Romprest vor fi împărţite pentru a lucra în sectoarele 1 şi 5.

„Trebuie avut grijă şi de ambasadele din sectorul 1, şi din sectorul 5 – glumesc, evident, dar este o realitate. În general, Romprest ne-a vorbit de 300 de utilaje, care vor fi împărţite în funcţie de nevoie, dar sigur că ne bazăm şi pe ajutorul cetăţenilor care sperăm ca anul acesta să nu mai parcheze împiedicând accesul utilajelor de dezăpezire”, a mai spus Oprescu.

La baza firmei Romprest din Chitila, edilul-şef al Capitalei a fost aşteptat cu utilajele pornite cu girofaruri. La baza Supercom, aflată în comuna Afumaţi, utilajele au pornit la comanda directorului firmei care are în grijă sectorul 2. Acesta a precizat că va avea în teren 110 de utilaje de dezăpezire, arătând că, dacă „anul trecut au fost probleme pe ici, pe colo”, speră ca acestea să fie evitate în iarna care va veni.

În cele două baze ale operatorilor de salubrizare şi deszăpezire, sunt amenajate dormitoare pentru personalul angrenat în activităţi de teren, acesta având asigurate şi mese. Aceste condiţii au fost create pentru a nu fi afectată continuitatea în activitate, la efectuarea schimburilor de tură.

Oprescu s-a întâlnit şi cu viceprimarii Capitalei, care au vizitat celelalte baze de deszăpezire, şi a dispus în final ca operatorii de salubrizare să comunice municipalităţii punctele fixe în care vor avea utilaje din momentul căderii primei ninsori.

Totodată, primarul general a cerut să fie instalate parazăpezi pe Şoseaua Berceni, până la ieşirea din Bucureşti pe autostrada Bucureşti-Constanţa.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'