Sute de mii de oameni își pierd viața anual din cauza suprasolicitării la serviciu. STUDIU

Sute de mii de oameni își pierd viața anual din cauza suprasolicitării la serviciu, arată unui studiu OMS. Potrivit cercetării, cele mai mari probleme de sănătate din această cauză au fost observate la bărbați și la muncitorii de vârstă mijlocie, sau la cei care se apropie de vârsta pensionării.
Filip Stan
18 mai 2021, 23:20
Sute de mii de oameni își pierd viața anual din cauza suprasolicitării la serviciu. STUDIU
Sute de mii de oameni își pierd viața anual din cauza suprasolicitării la serviciu. STUDIU

Sute de mii de oameni își pierd viața anual din cauza suprasolicitării la serviciu. Numai în anul 2016, munca excesivă a ucis peste 745.000 de oameni, potrivit studiului OMS.

Sute de mii de oameni își pierd viața anual din cauza suprasolicitării la serviciu

Potrivit cercetărilor făcute de OMS, munca excesivă ucide sute de mii de oameni în fiecare an. Oamenii care lucrează 55 sau mai multe ore pe săptămână se confruntă cu un risc de 35% mai mare de accident vascular cerebral și un risc cu 17% mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă, comparativ cu persoanele care respectă standardul de lucru săptămânal de 35 până la 40 de ore .

„Niciun loc de muncă nu merită riscul unui accident vascular cerebral sau a unei boli de inimă”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit studiului publicat luni în revista Environment International.

Acesta a cerut guvernelor și întreprinderilor să găsească modalități de a proteja sănătatea angajaților.

Potrivit studiului, în 2016 la nivel global peste 745.000 de persoane au murit în urma accidentului vascular sau a bolilor de inimă suferite din cauza suprasolicitării.

„Între 2000 și 2016, numărul deceselor cauzate de bolile de inimă din cauza suprasolicitării a crescut cu 42%, iar din cauza accidentului vascular cerebral cu 19%”, au precizat reprezentanții OMS când au prezentat studiul realizat împreună cu Organizația Internațională a Muncii.

Studiul nu acoperă anul trecut, an în care pandemia COVID-19 a pus economiile naționale în criză și a remodelat modul în care lucrează milioane de oameni. Autorii săi observă, însă, că suprasolicitarea este în creștere de ani de zile și spun că pandemia va accelera probabil aceste tendințe.

Citeşte şi Telemuncă 2021. Angajaţii care muncesc de acasă primesc bani în plus la salariu

„Telemunca a devenit o normă în multe industrii, adesea estompând granițele dintre casă și muncă. În plus, multe întreprinderi au fost forțate să reducă operațiunile sau să oprească operațiunile pentru a economisi bani, iar oamenii care încă sunt angajați ajung să lucreze mai mult în fiecare zi”, a spus Ghebreyesus.

Potrivit cercetătorilor, şi mai grav este că perioadele de recesiune sunt frecvent urmate de o creștere a orelor de lucru.

La nivel regional, salariații din Asia de Sud-Est și din regiunea Pacificului de Vest au prezentat cel mai mare risc de suprasolicitare. La polul opus se află Europa.

În SUA, mai puțin de 5% din populație este expusă la un program peste limitele normale, potrivit unei hărți care însoțește studiul. Această proporție este similară cu Brazilia și Canada – și mult mai mică decât în Mexic și în țările din cea mai mare parte a Americii Centrale și de Sud.

Pentru ușurarea poverii salariaților, arată studiul, inclusiv guvernele trebuie să adopte și să aplică standardele muncii cu privire la timpul de lucru.

Autorii spun, de asemenea, că angajatorii ar trebui să fie mai flexibili în legătură cu programul și să fie de acord cu angajații lor cu privire la un număr maxim de ore de lucru.

Pentru a realiza acest studiu, cercetătorii au analizat zeci de studii privind bolile de inimă și accidentele vasculare cerebral. Apoi au estimat riscurile pentru sănătate ale angajaților pe baza datelor obținute din mai multe surse, Cea mai laborioasă a fost realizarea a peste 2.300 de anchete privind orele de lucru. Aceste anchete au fost efectuate în nu mai puțin de 154 de țări din 1970 și până în 2018, scrie National Public Radio din SUA, citat de evz.

Citeşte şi Pandemia prin ochii asistenţilor medicali. Mărturii emoţionante: „A fost greu pentru un copil de 10 ani să înţeleagă de ce mama nu vine acasă”

DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Mașina produsă în România și care trebuia să fie peste Dacia. A fost primul autoturism low cost care s-a vândut în Europa de Vest. S-a făcut la dorința lui Nicolae Ceaușescu și multe au ajuns în Olanda sau Belgia
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Exproprieri pentru podul peste Prut de la Ungheni, în folosul Autostrăzii Unirii
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Netflix dă lovitura sfârșitului de an. Asta da surpriză pentru a bonați
Ego.ro
Ce spunea soția lui Cotabiță despre artist. Nu era fan înrăit, dar i-a dat un mesaj ca să...
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet 😢 Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Fermierii polonezi blocază un punct de frontieră cu Ucraina în semn de protest
MediaFlux
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni