Scandalul cu bâte, săbii şi topoare, de la Gheorgheni: 12 persoane au fost arestate

Douăsprezece persoane implicate în scandalul cu bâte, săbii şi topoare care a avut loc pe o stradă de la marginea oraşului Gheorgheni au fost arestate preventiv, duminică seară, decizia fiind luată de magistraţii Judecătoriei Gheorgheni.
Romania TV
26 nov. 2012, 07:48
Scandalul cu bâte, săbii şi topoare, de la Gheorgheni: 12 persoane au fost arestate

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că magistraţii Judecătoriei Gheorgheni au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a 11 dintre suspecţi şi un mandat de arestare pe o durată de 10 zile pentru o altă persoană reţinută, implicată în altercaţia de sâmbătă.

Cele douăsprezce persoane arestate sunt acuzate de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi distrugere.

„Chiar dacă nu au primit mandate de arestare preventivă, cerecetările vor fi continuate de poliţişti şi faţă de celelalte persoane implicate, pentru lămurirea împrejurărilor în care a izbucnit conflictul şi stabilirea implicării în acest conflict”, a precizat Gheorghe Filip, adăugând că dispozitivele de siguranţă publică, formate din poliţişti şi jandarmi, sunt menţinute în zona în care a izbucnit scandalul, pentru a evita producerea unor noi incidente.

Sâmbătă, între două grupuri de romi care trăiesc la marginea oraşului Gheorgheni a izbucnit un scandal cu bâte, săbii, topoare, coase şi furci, din cauza unor cai pe care unii dintre romii din clanul care trăieşte în cartierul numit de ei „Moscova” i-au furat de la cei care stau pe strada Gropilor.

Proprietarii animalelor furate au depus plângere la Poliţie, iar învinuiţii au decis să se răzbune.

„Am auzit o gălăgie mare, cu ţipete şi strigăte şi am mers să închid poarta, pentru că ştiam că sunt romii. Când am ajuns la poartă, i-am văzut cum se băteau între ei cu bâte, furci, coase şi topoare. Cel puţin 70 am văzut eu. Un copil a sărit şi la mine, să-mi dea cu bâta în cap, m-am ferit şi a izbit gardul, rupând cinci şipci. După aceea, l-am auzit pe unul care striga la copii să spargă geamurile caselor. Şi ei au început să arunce cu pietre”, declara corespondentului MEDIAFAX Pakozdi Laszlo, un localnic de pe strada Gropilor.

Locuitorii din zonă spun că neînţelegerile între romi au început de mai mulţi ani şi că nu mai pot suporta scandalurile în care ei sunt implicaţi fără voie, cerând autorităţilor să ia măsuri.

„Nu ne lasă să trăim liniştiţi. Scandalul ăsta nu e primul, tocmai de aceea am strâns semnături prin care solicităm ca Primăria şi Poliţia să ia măsuri imediate şi să-i trimită de unde au venit, că niciunul nu este de la noi din oraş. Aici nu are niciunul ce căuta. Nu vrem să ne mai fie teamă şi, dacă nu se iau măsuri, o să acţionăm noi”, a susţinut un alt localnic.

Sâmbătă, 41 de persoane implicate în acest scandal au fost audiate la sediul Poliţiei din Gheorgheni, iar în cazul a 24 dintre acestea a fost începută urmărirea penală pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

Cincisprezece dintre suspecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani, între care şi o femeie de 36 de ani, au fost reţinuţi, sâmbătă, pentru 24 de ore.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Duminică, 28 iulie 2024, după ora 8, patru zodii își schimbă destinul. Oportunități, împăcări și noroc din plin pentru acești nativi
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Amenzi mari pentru șoferii care nu respectă o regulă mai puțin cunoscută
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Gratis pentru mii de proprietari de casă din România. Primesc și teren. Faci contract cu Primăria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!