„Lotul 2 (al Autostrăzii A0, n.r.) este început anul trecut. Lotul 1 are autorizaţie doar din februarie. Principala problemă este accesul la sursele de materiale, acele balastiere. Sunt nişte avize care încă aşteaptă alte autorităţi ale statului. În rest, sunt ridicate structurile, se lucrează la picioarele de pod. Ritmul la care trebuie să ajungă şantierul trebuie să crească. Nu avem o problemă acum, dar ar putea deveni o problemă dacă nu creşte”, a spus Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, în timpul unei vizite pe şantier, efectuate miercuri.
„Din discuţiile pe care le-am avut cu constructorul şi din experienţa mea, principalul factor limitator este accesul la aceste surse de materiale. Sperăm să se rezolve în zile, poate maximum săptămâni, şi să crească ritmul pe aceste şantiere. Dumnealor şi-a asumat un termen de livrare pentru o parte din Lotul 2 la sfârşitul anului viitor. Important e să punem seminţele şi să culegem roadele la finalul anului viitor. Se va putea circula complet pe Lotul 2, la finele anului 2020. Lotul 1 a început abia acum două luni. În 2023, semi-inelul sudic va fi complet, iar în 2024 pe întregul inel„, a adăugat Drulă.
Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade a fost desemnată să realizeze lotul 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0).
Valoarea contractului este de 831,92 milioane de lei, fără TVA. Tronsonul are o lungime de 19 kilometri, între Corbeanca şi Afumaţi, iar sursa de finanţare sunt fondurile europene nerambursabile.
Durata contractului este de 154 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 22 luni perioada de execuţie a lucrărilor, 120 luni perioada de garanţie a lucrărilor.
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a efectuat miercuri o vizită pe şantierul Autostrăzii de Centură Bucureşti-Sud (A0 SUD), lot 2, împreună cu vicepremierul Dan Barna.
Citeşte şi VIDEO: Când vor putea folosi românii giratoriile suspendate de pe Centura de Sud a Bucureștiului