Emil Boc se leapădă de Ludovic Orban și își anunță susținerea pentru Florin Cîțu: „El este viitorul României. Asta este viața politică”

A început lupta între Ludovic Orban și tandemul Cîțu-Boc pentru șefia PNL. taberele nu îşi mai ascund opţiunile.
Filip Stan
19 mai 2021, 22:14
Emil Boc se leapădă de Ludovic Orban și își anunță susținerea pentru Florin Cîțu:

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dă de înțeles că nu o să candideze la șefia PNL și își anunță susținerea pentru premierul Florin Cîțu. Numele lui Boc a fost vehiculat în bătălia din PNL ca un posibil contracandidat pentru Ludovic Orban, singurul care și-a anunțat până acum candidatura. „Eu nu sunt interesat de funcții: le-am avut pe toate”, a spus Emil Boc.

„Premierul Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier. A dus țara printr-un moment greu și a terminat în picioare această bătălie. Florin Cîțu a preluat din mers ștafeta și confirmă în fiecare zi. Cred că acesta e marele avantaj al PNL, că are ocazia să aibă oameni care duc ștafeta mai departe. Asta este viața politică: să ai oameni capabili care să ducă și partidul și România la nivelul următor.  Din punctul meu de vedere Florin Cîțu este viitorul României și al PNL.

După ce se va anunța data congresului și se vor anunța candidaturile evident că-mi voi exprima și eu opțiunile politice în partid, care să scoată tot ce-i mai bun din PNL și de a ne putea prezenta în viitor cu o echipă credibilă.

Surpriză pe lista posibililor candidaţi la conducerea PNL. Noul pericol pentru Ludovic Orban
Eu nu o să mă implic mai mult (n.r.: la centru) decât îmi permite funcția, pentru că pentru mine prioritar a fost, este și rămâne Clujul. Clujul mi-a dat șansa să ajung și premier și să revin primar, ceea ce sunt azi. Muncesc de zi până noapte să nu-i dezamăgesc pe clujeni. Clujenii reprezintă pentru mine de departe cea mai importantă prioritate pe care o am. Dar, evident, nu sunt în afara unui partid politic și voi susține o echipă care să ducă și partidul și România la nivelul următor. Florin Cîțu are multe argumente. (…) Florin Cîțu poate să scoată ce este mai bun din România.

Eu nu sunt interesat de funcții: le-am avut pe toate”, a spus Emil Boc, la Digi24.

Ludovic Orban și Florin Cîțu au intrat în competiție directă pentru șefia PNL, după ce actualul președinte al partidului a anunțat, luni dimineață, în ședința Biroului executiv al partidului, că liberalii trebuie să vină la București pentru Congres cu prezență fizică în luna septembrie, și după ce, tot luni, Florin Cîțu și Emil Boc au avut o nouă întâlnire pentru a stabili un parteneriat pentru Congres.

Orban a anunțat că el va candida pentru această funcție și că, dacă altcineva dorește să îl contracandideze, este liber să o facă. „În PNL este democrație”, a spus Orban.

Înainte de ședința liberalilor, primvicepreședintele Rareș Bogdan declarase că Orban va avea „un contracandidat foarte puternic”.

Rareş Bogdan îl ameninţă pe Ludovic Orban: „Va avea un contracandidat foarte puternic!”. Război în PNL

Spynews
La ce oră are loc finala de la 100 de metri liber, unde David Popovici vrea un nou aur olimpic. Programul complet al zilei de 31 iulie
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Bombă! Revine Gigi Becali în politică!? „O să fiu deputat în decembrie!” Video exclusiv
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Producția de energie a României s-a prăbușit
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Drama care i-a marcat viața lui Andrei Stoica. Totul s-a schimbat din acel moment! Campionul, declarații emoționante la Star matinal e pe val: ”Plângeam în fiecare seară” | VIDEO
Spynews
Cătălin Bordea a oferit prima reacție în războiul dintre fosta soție, Livia, și prietenii săi: „Au fost lezați”
Evz.ro
Se scumpește rovinieta. Ce includ noile prețuri
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Nuntă cu 1.200 de invitați în Maramureș! Cum au reacționat internauții după ce evenimentul a ajuns viral pe TikTok: „Am zis că e filmare de la Beach Please”
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Robert Reich critică echipa Trump-Vance pentru misoginism într-o analiză publicată în The Guardian
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?