ASTRA – CRAIOVA 2-3. Oltenii câştigă Cupa României 2021

Universitatea Craiova a câștigat Cupa României, după un meci dramatic împotriva celor de la Astra Giurgiu. În timpul regulamentar, scorul a fost 1-1. În prelungirile partidei, Astra a marcat pentru 2-1, dar oltenii au întors scorul și în final s-au impus cu scorul de 3-2.
Filip Stan
22 mai 2021, 23:05
ASTRA - CRAIOVA 2-3. Oltenii câştigă Cupa României 2021

ASTRA – CRAIOVA 2-3 în finala Cupei României. CS Universitatea Craiova a câştigat Cupa României, după ce a învins, sâmbătă, la Ploieşti, cu scorul de 3-2 (1-1, 1-1), echipa Astra Giurgiu, după prelungiri. Oltenii au fost conduşi cu 2-1 în prelungiri, dar au reuşit să întoarcă scorul. Antrerior, CS Universitatea Craiova a cucerit trofeul în 2018.

CS Universitatea Craiova a obținut astfel calificarea în turul secund al UEFA Conference League. Sepsi va juca barajul pentru cupele europene, cu învingătoarea dintre Chindia și Viitorul.

Universitatea a cucerit trofeul pentru a opta oară, potrivit site-ului său, după cupele obţinute în 1976-1977, 1977-1978, 1980-1981, 1982-1983, 1990-1991, 1992-1993 şi 2017-2018. Astra rămâne cu un singur trofeu în palmares în Cupa României, cel obţinut în 2014. Astra a pierdut trei finale, 2016-2017, 2018-2019, 2020-2021, toate la Ploieşti.

Cum s-au marcat golurile: 

Min. 113. ASTRA – CRAIOVA: 2-3, Screciu marchează golul care ar putea aduce cupa în Bănie.

Min. 100. ASTRA – CRAIOVA: 2-2, Dan Nistor readuce egalitatea.

Min. 93. ASTRA – CRAIOVA: 2-1, surpriză uriaşă în prelungiri

Min. 90: 1-1, s evor juca prelungiri, iar dacă egalitatea se menţoine şi după 120 d eminute, se vor executa lovituri de departajare-

Min. 45. ASTRA – CRAIOVA 1-1 la pauză.

ASTRA – CRAIOVA, 1-1. Gol Găman din penalty, se restabileşte echilibrul

ASTRA – CRAIOVA, 0-1, GOOL Ivan!

Astra Giurgiu – CS Universitatea Craiova, echipe de start:
ASTRA: M. Popa – Sousa, Jovanovic, Găman, Lamanje – Boe-Kane, Canadija, Crepulja – Stahl, Krpic, V. Gheorghe
REZERVE: Bolboașă, Ion, Banu, Duminică, Șerban, Adesinha, Riza, Balaure, D. Gheorghe
ABSENȚI: Lazar, Răduț, Merloi (accidentați), Wutrich (plecat), Fatai, Ioniță II, Takayuki (suspendați de ANAD)
ANTRENOR: Ionuț Badea

CRAIOVA: Pigliacelli – Vătăjelu, Bălașa, M. Constantin, Bancu – Mateiu, D. Nistor – Câmpanu, Cicâldău, Baiaram – A. Ivan
REZERVE: L. Popescu, Screciu, Tudorie, V. Constantin, Fedele, Camara, Bic, Căpățână, Acka
ABSENȚI: Koljici, Papp, Vlădoiu (accidentați), M. Roman II (indisponibil)
ANTRENOR: Marinos Ouzounidis

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Şovre Octavian (Satu Mare) și A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca)

Vânzarea biletelor şi, implicit, termenul până la care pot fi încărcate documentele necesare accesului la finala Cupei României au fost prelungite până la ora 19.00, anunţă FRF. Autocarele fanilor olteni au ajuns la arena „Ilie Oană”. Pentru a evita aglomerația, stadionul a fost deschis cu mai bine de 3 ore înaintea meciului. Fanii prezintă certificatul de vaccinare sau dovada testului negativ, apoi pot sunt trimiși în tribune.

Meciul care se dispută cu trofeul Cupei României pe masă, între Astra, aflată la a patra finală în 7 ani, şi Universitatea Craiova, vicecampioana Ligii 1 în sezonul trecut, revenită în finală după 3 ani, are ca oră de start 20:30.

Astra, care a retrogradat în liga secundă după 12 ani, vrea să se consoleze cu trofeul Cupei României. Era a 4-a cea mai veche formație din primul eșalon, după FCSB, Dinamo și CFR Cluj.

La fel ca în cazul lui Poli Iași, viitorul Astrei stă sub semnul incertitudinii. Constantin Anghelache a afirmat că Ioan Niculae, aflat în prezent în spatele gratiilor, ar putea să-și ia definitiv mâna de pe echipă.

ASTRA – CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAM. În 2014, cu Daniel Isăilă antrenor, Astra reușea să obțină Cupa României după o finală decisă la lovituri de pedeapsă, cu FCSB. După finala în care au triumfat, s-au apropiat de încă două ori foarte mult de trofeu, dar fără succes. În 2017, au fost învinși dramatic în ultimul act de Voluntari, la penalty-uri. Apoi, în 2019, Viitorul Constanța le-a stricat bucuria, în prelungiri. În acest sezon, Astra a mers rău în campionat, în special în partea a doua, în meciurile din play-out. În ultima etapă a pierdut la Viitorul și, astfel, în sezonul viitor va evolua în Liga 2.

FINALA CUPEI ROMÂNIEI 2021. LIVE VIDEO Universitatea Craiova – Astra, primul meci cu spectatori

ASTRA – CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAM.  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Trecuseră aproape două decenii de când Craiova nu mai apărea în finala Cupei României. Era 2018 și presiunea fierbinte a Olteniei a umplut Arena Națională. Universitatea s-a impus în fața revelației Hermannstadt din eșalonul secund și a scris Cupa nr. 7 în palmaresul din Bănie. Anterior, trei episoade amare, finale pierdute în 2000, 1998 și 1994, dacă mergem invers pe firul timpului. Descătușarea din 2018 e însă doar amintire acum. Lupta pentru titlu s-a încheiat, iar calificarea în cupele europene prin play-off e sub semnul întrebării, după un circuit cu suișuri și coborâșuri acute, parcă pe tiparul stării de spirit proverbiale a oltenilor, dintotdeauna. Cel mai sigur parcurs spre Europa rămâne finala de Cupa României.

Arlauskis şi Camora, CFR Cluj, îl ironizează pe Gigi Becali: „Ştiu de ce nu a mai luat FCSB titlul. Pentru că a ieşit Gigione din puşcărie”

ASTRA – CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAM.  Evenimente importante din actuala ediție a Cupei României:

# Nu au existat partide decise în prelungiri, ci doar în 2 au fost nevoie de lovituri departajare.

# Toate partidele au fost găzduite, conform tragerii la sorți, pe terenul uneia dintre combatante. Au făcut excepție doar cele care nu au avut stadioane omologate, de fapt o singură echipă, Chindia, care a găzduit un meci la Giurgiu și un altul la Buzău.

# O raritate, două meciuri nu s-au jucat, câștigătoarea fiind decisă la „masa verde”: SCM Gloria Buzău – FCSB din „16”-mi, deoarece echipa gazdă nu a putut prezenta pe teren jucători, marea lor majoritate fiind contaminată de covid 19, pierzând astfel cu 0-3; Turris Oltul s-a retras din toate competițiile la finele primei părți, așa că Dunărea Călărași a câștigat cu 3-0, prin neprezentare, în optimile de finală.

# S-au marcat 86 de goluri în cele 30 de meciuri disputate. # D. Paraschiv (Viitorul Pandurii) a marcat cele mai multe goluri, 4, fiind urmat de Montini (Astra) și Sérgio Ribeiro („U” Cluj) cu câte 3.

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească un turist român ajuns pe plaja din Olimp: ”Unde trăim, în Africa de Sud?”
Capital.ro
Românii cu buletin au fost avertizați. Vor ști totul despre tine. Este capcană chiar în lege
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Decizie finală! Ce se întâmplă cu taxele în 2025
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Menții răcoare în casă pe caniculă. Cum poți face economie în portofel
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Atenționare pentru românii care călătoresc în Grecia. Zeci de incendii de vegetație au izbucnit în ultimele 24 de ore
Capital.ro
Dezvăluire cumplită despre Traian Băsescu. Suferința fost mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Emisarii armean și turc s-au întâlnit la graniță pentru normalizarea relațiilor bilaterale
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?