Accidentul din Italia: Consulul italian la Bucureşti a fost chemat să dea explicaţii la MAE roman

Consulul Italiei la Bucureşti a fost convocat, luni, la sediul MAE, pentru clarificări privind modul în care firmele italiene de pompe funebre au desfăşurat preluarea şi transportul cadavrelor românilor morţi în accidentul de sâmbătă seară de la Rossano.
Romania TV
26 nov. 2012, 16:56
Accidentul din Italia: Consulul italian la Bucureşti a fost chemat să dea explicaţii la MAE roman

„Consulul Italiei la Bucureşti a fost convocat la sediul MAE pentru clarificări în acest sens”, precizează un comunicat transmis MEDIAFAX de către MAE român.

Totodată, Consulatul României în Catania şi-a manifestat îngrijorarea pe lângă autorităţile locale italiene faţă de modul în care s-a desfăşurat preluarea şi transportul cadavrelor de la locul accidentului la morga celui mai apropiat spital de către firmele de pompe funebre ajunse la faţa locului, imediat după accident.

MAE precizează că a procedat la identificarea şi înştiinţarea familiilor victimelor tragicului accident, însă până în acest moment, Consulatul României la Catania a fost contactat doar de către familia unui singur cetăţean român decedat în accident. Oficiul consular român menţine legătura cu familia şi este pregătit să acorde asistenţa consulară conform procedurilor în vigoare în aceste situaţii.

 De asemenea, din informaţiile primite de la Carabinierii din Rossano, alte două familii au ajuns la faţa locului.

MAE mai arată, în comunicatul transmis MEDIAFAX, că exprimă sincere regrete şi condoleanţe familiilor îndurerate şi va întreprinde toate demersurile de asistenţă consulară specifice unei asemenea situaţii.

Şase cetăţeni români, trei bărbaţi şi trei femei, lucrători sezonieri la cules de citrice, au decedat sâmbătă seara într-un accident petrecut în sudul Italiei când un microbuz în care aceştia se aflau a încercat să treacă linia de cale ferată în apropiere de oraşul Rossano, fiind lovit în plin de un tren.

Publicaţia locală „Quotidiano di Calabria” a prezentat luni o înregistrare video şi a publicat un articol din care reiese că la locul accidentului a avut loc, la scurt timp după producerea acestuia, un conflict între angajaţii mai multor firme de pompe funebre chemate de autorităţile locale italiene.

Angajaţi italieni ai pompelor funebre provenind din localităţi diferite din vecinătatea locului accidentului şi-au disputat verbal, dar şi violent, prin lovituri cu pumni şi picioare, preluarea cadavrelor.

Ei au şi răsturnat o targă pe care se afla cadavrul unei victime, fiind liniştiţi numai după ce au intervenit ceilalţi români aflaţi în microbuz şi care scăpaseră cu viaţă, strigându-le să le fie „ruşine” pentru că se comportă ca nişte „şacali”, potrivit relatării „Quotidiano di Calabria”.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul în care tot mai mulți români au început să-și cumpere apartamente, mulțumiți de prețurile de aici: “Se extinde”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Rețetă de weekend. Papricaș cu găluște și afumătură. Cel mai gustos preparat din Ardeal
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Copil de 14 ani din Mehedinți a provocat un incendiu la școală după ce a fost lăsat repetent
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!