Florin Cîţu, îngrijorat de ritmul vaccinării. Premierul a anunţat că strategia pentru campania de vaccinare trebuie schimbată.
„Avem rezultate bune în ceea ce priveşte pandemia, dar e clar că vreau să ne asigurăm că reducem la minim şansele unui al patrulea val. Vreau să mă asigur că românii sunt vaccinaţi, să nu meargă tulpina din indiaşi aşa mai departe. Trebuie să schimbăm strategia. A mers foarte bine când am făcut acele maratoane. Ar trebui să facem mai multe astfel de evenimente. Ca să avem un mai mare succes. Al doilea lucru important e să ducem vaccinul mai aproape de cetăţeni. Avem nevoie şi de soluţii şi toţi trebuie să se implice, ca vaccinul să fie disponibil tuturor românilor”, a declarat premierul României.
Premierul Florin Cîţu a declarat că până în prezent merge bine campania de vaccinare, însă aceasta trebuie accelerată pentru ca Guvernul să ia noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, când este fixată o ţintă de vaccinare a 5 milioane de persoane. Chestionat dacă va fi atins acest obiectiv de vaccinare până la 1 iunie, prim-ministrul a spus că există aceste borne tocmai pentru a da predictibilitate campaniei de vaccinare, iar Executivul vrea să ia noi măsuri de la această dată. „Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile cu care vom intra de la 1 iunie. Vom avea mai multe date şi le vom prezenta pe cele pe care le vom lua de la 1 iunie, dar hotărârea CNSU aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem.
În România, vaccinul rămâne gratuit. Nu ne relaxăm în ceea ce priveşte campania de vaccinare. Există o îmbunătăţire, e o scădere a ratei de pozitivare. E important să vedem ce trebuie să facem. ”, a mai spus Cîţu.
Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 230 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România. La ATI sunt internaţi 580 de pacienţi. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 59 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.585. Dintre acestea, 580 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.773.851 de teste RT-PCR și 1.102.616 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.392 de teste RT-PCR (3.025 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.367 la cerere) și 5.095 de teste rapide antigenice.
Incidenţa COVID-19 în Capitală a ajuns luni la valoarea de 0.59 cazuri la mia de locuitori, conform DSP Bucureşti.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.
Citeşte şi: Guvernul decide miercuri măsurile de relaxare de la 1 iunie 2021. DOCUMENT