Klaus Iohannis, la Consiliul European: „Certificatul COVID, aproape de aprobare. Trebuie să avem grijă la discriminări!”

Klaus Iohannis participă, luni şi marţi, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se va desfăşura la Bruxelles. Preşedintele României va pleda pentru implementarea rapidă şi unitară a certificatelor verzi digitale la nivel european, reiterând ideea ca acestea să nu afecteze exercitarea dreptului fundamental al cetăţenilor la libera circulaţie.
Daniel Spătaru
24 mai 2021, 20:10
Klaus Iohannis, la Consiliul European:

Începem o sesiune extraordinară a consiliului. Avem teme impotante care vor fi discutate în această seară. Avem o discuţie despre evoluţia pandemiei. Avem două teme foarte importante: certificatul COVID, care într-un timp rezonabil de timp trebuie să fie la dispoziţia oamenilor, acesta va duce la libera circulaţie. Trebuie să nu existe discriminări. De asemenea, avem tema solidarităţii. În cazul nostru e vorba de Republica Moldova, noi am donat 350.000 de doze de vaccin. Şi alţii trebuie să facă acest lucru. O temă foarte importantă care se află pe agenda discuţiilor e legată de schimbările climatice„, a declarat Klaus Iohannis înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Principalele subiecte aflate pe agenda Consiliului European mai vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, combaterea schimbărilor climatice, relaţiile Uniunii cu Rusia şi cu Regatul Unit al Marii Britanii.

Citeşte şi Klaus Iohannis, prima apariţie fără mască: De vaccinare depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, referitor la pandemia de COVID-19, preşedintele Iohannis va susţine asigurarea unei coordonări strânse între statele membre, precum şi menţinerea unei abordări vigilente în continuare.

Preşedintele Klaus Iohannis va pleda pentru implementarea rapidă şi unitară a certificatelor verzi digitale la nivel european, reiterând ideea ca acestea să nu afecteze exercitarea dreptului fundamental al cetăţenilor la libera circulaţie. Preşedintele României va susţine, totodată, operaţionalizarea cât mai rapidă a unui mecanism european de donare a vaccinurilor pentru statele din afara Uniunii Europene„, arată Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi Preşedintele Iohannis va pleda pentru implementarea rapidă şi unitară a certificatelor verzi digitale la Consiliul European de la Bruxelles

Şeful statului va sublinia, referitor la combaterea schimbărilor climatice, necesitatea creării unui cadru legal flexibil care să permită statelor membre ale Uniunii să identifice cele mai bune soluţii pentru atingerea obiectivului UE de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu anul 1990.

Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Rareș Bogdan Acuză pe Viktor Orban de Dublu Limbaj în Relația cu Uniunea Europeană
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!