Ce se întâmplă cu preţul energiei electrice de la 30 iunie. Virgil Popescu a făcut anunţul: Acel discount dispare!

Se apropie termenul limită pentru schimbarea furnizorilor de energie, dar se pare că românii nu au stat la coadă pentru a alege o altă opţiune. Deşi toate condițiile au fost modificate și simplificate, oamenii preferă să rămână la actualii furnizori, cu toate că plătesc deja mai mult.
Filip Stan
25 mai 2021, 21:23
Ce se întâmplă cu preţul energiei electrice de la 30 iunie. Virgil Popescu a făcut anunţul: Acel discount dispare!

Ce se întâmplă cu preţul energiei electrice de la 30 iunie.  Ministrul Eenrgiei spune că prețurile nu au crescut foarte mult, din decembrie și până acum.

Ce se întâmplă cu preţul energiei electrice de la 30 iunie. Virgil Popescu a făcut anunţul: Acel discount dispare!

„Prețul pentru anul acesta, pe contractele încheiate anul trecut, nu a crescut absolut deloc, față de anul trecut. Dacă ne uităm la piața zilei următoare, o piață care nu este regulată, legată cu piața Europei Centrale, Ungaria, Cehia și Slovacia, da, aici prețurile au crescut. Pentru că a crescut prețul certificatului CO2, de la 24 de euro, la 54 de euro, în câteva luni, este evident că s-a scumpit energia electrică, produsă pe baza combustibilului fosil.

Eu nu mă aștept că în continuare, față de ce s-a întâmplat în decursul acestui an, să nu ne așteptăm la creșteri substanțiale de preț. Mă aștept la așezarea prețurilor. Un furnizor tradițional al unui client, l-a preluat automat în piață serviciului universal, care e mai scumpă. Și până la 30 iunie oferă un discount, că diferența între prețul de la serviciul universal și prețul de la piață concurențială.

Citeşte şi: Vești importante pentru români. Consumatorii de energie electrică vor beneficia de cel mai bun furnizor de energie electrică. ANRE a aprobat ordinul!
De la 30 iunie, acel discount dispare. Și de nu a optat pentru piață concurențială, va avea un prim semnal de alarmă, la factură din cursul lunii iunie, când va dispărea acel discount.

În jur de 40% din clienții casnici au trecut în piață concurențială.”, a precizat ministrul Popescu.

Începând cu 1 ianuarie 2021, piața de energie electrică din România a fost liberalizată. Anterior acestui moment, tarifele facturate către clienții finali erau rezultatul unor prețuri stabilite de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Ceva mai mult de 40% dintre consumatorii din România s-au orientat către piața liberă odată cu liberalizarea acesteia. Majoritatea românilor sunt încă parte a regimului de serviciu universal, în cadrul căruia facturile au crescut odată cu 1 ianuarie 2021.

1 iulie 2021 va aduce noi scumpiri pentru consumatorii care nu au intrat încă pe piața concurențială. Estimările arată că tarifele vor crește, în medie, cu 7%.

Citeşte şi: ANRE, amenzi fabuloase pentru Enel, CEZ, E.On şi Electrica. Au încălcat DIN NOU regulile privind liberalizarea pieţei de energie electrică
 

 
 

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români care au mers în Grecia. Se întâmplă din ce în ce mai des: “Poliția nu a luat nicio măsură”
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin. Se aplică din 31 iulie
Playtech.ro
Iubita lui David Popovici, apariție de SENZAȚIE! I-a lăsat pe toți cu gura căscată, ipostaze îndrăznețe
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Un august fierbinte. Abia acum vine marea caniculă. Avem cifrele
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Primele declarații ale lui David Popovici după calificarea în finala de 100 metri liber. Cum se simte înotătorul înainte de ultima lui cursă de la JO 2024: „Nu voi putea să intru fără trac”
Capital.ro
Decizie ISTORICĂ luată de Mircea LUCESCU. Vestea pe care toată România o aștepta
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
„Durere mare” Ei sunt părinții Marinei Gavril, doctorița ucisă cu sânge rece în Brăila! Primul și singurul mesaj sfâșietor pe care femeia l-a postat după ce fiica i-a fost omorâtă
substantial.ro
Avertizare cod galben de caniculă pentru joi: temperaturi de până la 36 de grade în Bucureşti şi jumătate din ţară
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?