Calendar ortodox 27 mai 2021. Sfântul Ioan Rusul, tămăduitor și ocrotitor al tinerilor şi al familiei. Rugăciune puternică pentru însănătoşire grabnică, pentru vindecarea celor tineri şi pentru întoarcerea lor pe calea cea dreaptă

În această zi, credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Ioan Rusul, tămăduitor și ocrotitor al tinerilor şi al familiei. Rugăciunile rostite azi către acest sfânt sunt mai puternice şi grabnic ajutătoare. Roagă-te sfântului pentru însănătoşire grabnică, pentru vindecarea celor tineri şi pentru întoarcerea lor pe calea cea dreaptă.
Alina Costache
26 mai 2021, 16:34
Calendar ortodox 27 mai 2021. Sfântul Ioan Rusul, tămăduitor și ocrotitor al tinerilor şi al familiei. Rugăciune puternică pentru însănătoşire grabnică, pentru vindecarea celor tineri şi pentru întoarcerea lor pe calea cea dreaptă
Sfântul Ioan Rusul. Sursa FOTO: Glasul Cetăţii

Sărbători religioase 27 mai 2021

Ortodoxe: Sfântul Ioan Rusul

Greco-catolice: Sf. m. Eladie; Sf. Iuliu Veteranul

Romano-catolice: Sf. Augustin din Canterbury, ep. *

Calendar ortodox 27 mai 2021. Cine a fost Sfântul Ioan Rusul

Sfântul Ioan Rusul s-a născut într-un sat din Rusia, în jurul anului 1690, potrivit crestinortodox.ro. A fost soldat în războiul rușilor împotriva turcilor din anul 1711. A fost luat prizonier de către tătari în luptele pentru dezrobirea Azofului și vândut unui ofițer superior turc.

Tinerii luați prizonieri au renunţat la credința în Hristos și s-au făcut musulmani. Sfântul Ioan Rusul a refuzat să urmeze exemplul prietenilor săi și a răbdat cu mult curaj chinurile venite din partea asupritorilor.

Ca prizonier, trebuia să îngrijească de vite. Tot în grajdul vitelor dormea. Deși i s-a oferit, cu timpul, o cameră apropiată de grajd, a refuzat-o, continuând să doarmă alături de animale. Prin rugăciunile Sfântului Ioan Rusul, grajdul se umplea de bună mireasmă. Dormea puțin, se ruga mult și se hrănea cu puțină pâine și apă. În fiecare sâmbătă mergea la biserică și se împărtășea.

Citeste si ÎPS Teodosie a răbufnit: Aceste plagiate sunt nişte presupuneri. Mâine, adevărul e dat pe faţă!

A primit de la Dumnezeu darul de a cunoaște momentul trecerii sale la cele veșnice. Aceasta s-a întâmplat în anul 1730. Mai târziu, în anul 1773, Sfântul Ioan Rusul s-a arătat în vis preotului care îl împărtășise în fiecare sâmbătă și i-a descoperit că trupul sau este întreg și neputrezit. Preotul a luat sfintele moaște ale Sfântului Ioan Rusul și le-a așezat în biserica „Sfântul Gheorghe”.

În 1832, Osman Paşa a jefuit biserica „Sfântul Gheorghe” și a aruncat în foc moaștele Sfântului Ioan Rusul, dorind astfel să se răzbune pe creștini. Trupul sfântului s-a mișcat, în mijlocul flăcărilor, ca și cum ar fi fost viu, dar nu a ars. După anul 1922, moaștele Sfântului Ioan au ajuns în insula Evvia, în actualul oraș Procopie.

Calendar ortodox 27 mai 2021. Una dintre marile minuni ale Sfântului Ioan Rusul

„Într-o vreme, stăpânul turc a hotărât să facă un pelerinaj în orașul Mecca. La câteva zile după plecarea lui, soția a pregătit o masă la care a invitat rudele și prietenii soțului, spre a se ruga pentru bună întoarcere a acestuia. Printre mâncăruri se afla și un pilaf care îi plăcea foarte mult turcului, iar stăpâna i-a zis lui Ioan:

– Cât de bucuros ar fi fost stăpânul tău dacă ar fi fost aici și ar fi gustat din acest pilaf!

Atunci, Sfântul Ioan a cerut o farfurie cu pilaf spunând că o va trimite stăpânului sau la Mecca. Toți au ras, dar stăpân a poruncit să i se dea o farfurie cu pilaf, gândind că vrea să o mănânce sau să o dea vreunui sărac.

Sfântul a luat farfuria și, mergând în staul, a îngenuncheat și s-a rugat din adâncul inimii. Cerând acest lucru cu smerenie și credinţă, Domnul l-a ascultat, iar farfuria a dispărut din față ochilor săi. Apoi, fericitul s-a întors la masă și a spus că a trimis pilaful. Toți invitații au râs, dar atunci când stăpânul s-a întors acasă, a adus cu sine și farfuria de aramă în acre fusese pilaful:

– În ziua în care ați făcut ospățul pentru întoarcerea mea, cu bine s-a petrecut un lucru nemaipomenit. Întorcându-mă seara în odaia mea pe care o lăsasem încuiată, am găsit această farfurie plină cu pilaf. Am mâncat pilaful care era foarte gustos. Și iată, am adus farfuria și văd acum că este într-adevăr a noastră. Dar nu pot înțelege cum a ajuns tocmai la Mecca. Atunci toți au fost cuprinși de spaimă, iar soția i-a povestit totul”.

Citeste si Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, îi îndeamnă pe români să renunţe la fumat în contextul pandemiei: „Este o perioadă deosebit de dificilă în privinţa sănătăţii”

Calendar ortodox 27 mai 2021. Rugăciune puternică pentru vindecare grabnică şi pentru depăşirea deznădejdii

Bucurându-mă de dumnezeiasca mărire la care te-ai înălțat, o, Sfinte Ioane, îndrăznesc să alerg la ajutorul tău pentru tămăduire. Știu, Părinte, că încercările vin din rânduiala lui Dumnezeu. Știu că prin boala trupului sufletul se curățește și că răbdarea este răsplătită de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznădejdii îmi tulbură mintea și mă depărtează de rugăciune.

De aceea, dar, o, Sfinte, găsesc alinare în cugetarea la vindecările tale minunate. Tu ai tămăduit mulțimea de copii, spre bucuria părinților lor. Tu ai îndreptat spatele bătrânei gârbove, tu ai dat sănătate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei. Tu l-ai vindecat pe bătrânul Atanasie care s-a uns cu untdelemn din candela ta. Tu ai îndepărtat cheagurile de sânge din capul Vasulei și l-ai tămăduit pe doctorul necredincios.

Știind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Ioane, ia viața mea în mâinile tale și mijlocește precum știi mântuirea mea. Dacă voia Domnului este să duc cu răbdare crucea bolii, dă-mi putere și ajută-mă să nu cârtesc din cauza neputințelor. Dar dacă Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugăciunile tale, atunci să mă tămăduiești fără șovăială, noule doctor fără-de-arginți, ca văzând aceasta să-ți mulțumesc ție și să-L laud în vecii vecilor pe Doctorul sufletelor și al trupurilor, prin cântarea: Aliluia!

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Românii primesc mai mulți bani de la stat. UE și România bat palma: Am solicitat modificare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Ungaria Blochează Declarația UE privind Alegerile Controversate din Venezuela
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?