Florin Busuioc este un bărbat cu principii solide, care nu se teme să spună lucrurilor pe nume. În acelaşi timp, este un suflet sensibil, receptiv la tot ce se întâmplă în jur. Într-un interviu pentru revista Viva, actorul a vorbit cu sinceritate despre suferinţele lui, despre lucrurile pe care le regretă, dar şi despre lucrurile care îl bucură.
Actorul recunoaşte că cea mai mare frică pe care o are în momentul de faţă este legată de principală problemă a omenirii, pandemia. Din acest motiv, mărturiseşte că nu are nici o stare de spirit grozavă: „Mi-e teamă de nerezolvarea acestei probleme care a apărut de anul trecut – pandemia. Mi-e teamă că vom trăi așa de acum înainte, ceea ce nu e deloc plăcut, mai ales că avem probleme mari cu spectacolele de teatru, sunt probleme mari la nivelul relațiilor dintre oameni și așa mai departe […] Starea mea de spirit nu e chiar grozavă, pentru că avem această situație din care, iată, pare că nu mai putem ieși și nu-mi dă o stare bună treaba asta„, recunoaşte actorul.
Dincolo de starea pe care i-o dă frica de pandemie, realizatorul Pro TV ştie să se focuseze pe lucrurile care îi aduc fericire: „Ideea mea despre fericire? Să faci ce îți place în viață. Cel mai fericit m-am simţit când eram copil, la ţară„.
Florin Busuioc a dezvăluit, de asemenea, că singurul regret pe care-l are în viaţă este faptul că a fumat zeci de ani, lucru care i-a cauzat probleme majore de sănătate: „Am fumat 37 de ani și am făcut infarct din cauza asta și i-am pus pe toți într-o situație urâtă„. Totodată, actorul a mărturisit şi cum şi-ar dori să moară: „În somn„.
După cum se poate vedea cu ochiul liber, actorul este o prezenţă extrem de plăcută. Îi este uşor să lege relaţii cu oamenii, mai ales că este destul de tolerant. Nu manifestă, însă, toleranţă faţă de oamenii care greşesc intenţionat: „Cea mai mare toleranţă manifest faţă de o greșeală neintenționată, făcută din ignoranță sau naivitate, dar n-am toleranță pentru greșelile făcute voluntar. De exemplu, fetelor mele, în general când sunt la școală, le spun: greșiți, puteți să greșiți pentru că nu aveți de unde să știți totul. Profesorii nu ar trebui să vă taxeze pentru o greșeală involuntară, din neștiință, ci ar trebui să vă ajute să înțelegeți ce ați greșit și să vă îndrume ca să nu mai faceți aceeași greșeală a doua oară„.
Florin Busuioc detestă falsitatea şi admiră inteligenţa oamenilor.