Medic, acuzat de neglijenţă: Un bebeluş a murit după ce doctorul le-a spus părinţilor că n-are nimic

Părinţii unei fetiţe de două luni acuză de neglijenţă un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în condiţiile în care copilul a murit de pneumonie la zece zile după ce fusese consultat de doctor, care le-a spus că bebeluşul nu are nimic şi i-a dat doar "nişte picături".
Romania TV
27 nov. 2012, 12:18
Medic, acuzat de neglijenţă: Un bebeluş a murit după ce doctorul le-a spus părinţilor că n-are nimic

Tatăl copilului, Giani Miron, a spus că după înmormântarea fetiţei va depune plângere la Poliţie pentru că vrea „să se facă dreptate”, transmite Mediafax.

„Fetiţa de când s-a născut avea o hârcăială uneori când respira. Ne-am dus aici la medicul de famile la consult şi ne-a spus că nu are nimic, dar i-am cerut trimitere pentru spital. Dânsa ne-a dat şi în 13 noiembrie am mers la spital la Târgovişte şi acolo de gardă era doamna doctor Mimiş. Aceasta ne-a spus să nu mai umblăm cu copilul prin spital că o să-l umplem de microbi şi că fetiţa nu are nimic şi nu ne-a dat decât nişte picături, iar în 23 copilul a murit. După înmormântare vom face plângere la Poliţie pentru că vrem să ni se facă dreptate, ne-a nenorocit, ne-a lăsat fără singurul nostru copil”, a declarat tatăl fetiţei.

Părinţii copilului au mai afirmat că medicul Maria Mimiş, care a consultat-o pe fetiţă, le-a spus că aceasta este doar puţin înfundată pe nas, dar bebeluşul a murit din cauza unei pneumonii severe bilaterale.

În opinia lor, doctoriţa nu a reuşit să identifice diagnosticul corect şi nu le-a cerut să vină la un nou control, mama fetiţei spunând că medicul „nu şi-a dat interesul”.

„Eu eram acolo când a consultat-o şi când a pus aparatul pe ea şi-a schimbat privirea. Atunci am întrebat-o dacă micuţa are ceva şi ea mi-a spus că nu are nimic. Am insistat şi am rugat-o să o consulte pentru că de când am adus-o de la maternitate fetiţa gemea şi se astupa uneori, nu mai respira. Atunci dânsa mi-a spus că fata nu are nimic şi că să nu mă mai prindă că o mai aduc la spital că ia microbi. Eu cred că doctoriţa Mimiş nu şi-a dat interesul pentru că ne-a dat doar nişte picături şi fata a murit de pneumonie”, a declarat, plângând, mama copilului.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a deschis o anchetă în acest caz, susţinând că din primele cercetări reiese că medicul Maria Mimiş nu este vinovată.

„În ancheta pe care am deschis-o la noi în spital şi în policlinică unde este doamna doctor Mimiş care are legătură cu acest caz, am înţeles că familia a venit în policlinică cu sugarul fără febră, dar cu nasul înfundat. I s-a dat o reţetă cu dezinfectant urmând să vină la maxim două-trei zile la control. Mama nu a mai venit la control, nu s-a dus nici la medicul de familie şi am înţeles că fetiţa a decedat. Considerăm că s-a făcut tot ce trebuia pentru acest copil. La momentul respectiv copilul nu avea o infecţie foarte gravă în corp mai ales o pneumonie cum s-a găsit la autopsie. Noi transitem părinţilor de fiecare dată să revină la două zile la un nou control pentru a observa evoluţia bolii. Nu cred că la momentul acela era o infecţie severă pentru că dacă ar fi fost, doamna doctor ar fi internat-o. Famila are dreptul să depună plângeri, noi o să intrăm într-o anchetă serioasă cu acest caz, inclusiv eu o să fac o anchetă aprofundată, dar din primele cercetări reiese că doamna doctor Mimiş nu este vinovată”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, dr. Radu Petrescu.

Părinţii vor depune plângeri marţi la Poliţie şi la Colegiul Medicilor Dâmboviţa.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Bikini Auriu al lui Carrie Fisher din „Star Wars” Vândut pentru 175.000 de Dolari la Licitaţie
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!