MApN, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre recrutările din Armată. Ce se întâmplă din toamnă

MApN a lansat un apel care amitește celor care doresc să urmeze o carieră militară că doar până vineri, 28 mai se mai pot înscrie pentru a deveni soldat gradat profesionist.
Viorel Dobran
28 mai 2021, 10:22
MApN, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre recrutările din Armată. Ce se întâmplă din toamnă

MApN îi anunţă pe cei care vor să opteze pentru o carieră militară că mai au cîteva ore pentru a se înscrie la selecţiile pentru funcţiile de soldat gradat profesionist vacante din Armata Română. Aceasta este ultima săptămână în care cei ce doresc să urmeze o carieră militară se pot înscrie, iar instrucţia propriu-zisă va începe în septembrie.

Numerele de telefon și adresele birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare poti fi accesate AICI și AICI.

Termenul-limită este această săptămână.  Potrivit MApN, sunt disponibile 1.484 de locuri în 28 de judeţe şi în Bucureşti. „Candidaţii înscrişi vor fi planificaţi pentru susţinerea probelor de selecţie aptitudinală generală, până la 25 iunie, iar pentru examinarea medicală, până la data de 30 iunie. Tot ce trebuie să faci este să te prezinţi la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparţii cu domiciliul, doar cu actul de identitate. Este recomandat să suni înainte de a merge la biroul de recrutare, pentru a afla cum te poţi înscrie prin e-mail”, transmite MApN.

Ministerul Apărării Naţionale a comunicat şi condiţiile de recrutare pentru viitorii soldaţi ai Armatei Române. Concret, candidaţii trebuie să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire.

Încep recrutările în Armata Română. MApN a anunţat că legea intră în vigoare sâmbătă
Instrucţia începe în toamnă! Cei care vor să devină militari profesionişti trebuie să fi absolvit cel puţin învăţământul general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare. În fine, cei care optează pentru arma „auto” sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu” trebuie să aibă permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române.    Repartizarea celor selectaţi pe unităţi militare, arme/servicii şi specialităţi militare va avea loc în perioada 9-10 august (seria I) şi în data de 18 august (seria a II-a). Apoi, candidaţii fără pregătire militară prealabilă vor începe primul modul de formare în data de 23 august, spre deosebire de cei cu pregătire militară, care vor intra în programul de instrucţie abia pe 27 septembrie.

Un militar încasează solde de 3000 de lei, plus alte beneficii

Soldele militarilor gradaţi profesionişti variază în funcţie de postul ocupat. Astfel, un soldat va primi în cont 2.770 de lei, un fruntaş – 2.802 lei, iar un caporal, în funcţie de clasă, 2.835 de lei (cls. a III-a), 2.900 de lei (cls. a II-a) sau 2.949 de lei (cls. I). Conform legii, la aceste sume se adaugă cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană, dar şi valoarea financiară anuală a normelor de echipare.    În plus, militarii gradaţi primesc din partea MApN o compensaţie lunară pentru achitarea chiriei în valoare de cel mult 50% din solda lunară. Mai mult, cei care primesc o astfel de compensaţie lunară pentru chirie o pot folosi pentru plata în rate a unei locuinţe.

Militarii gradaţi profesionişti pot fi selectaţi pentru misiuni externe, iar în acest caz la soldă se adaugă unele diurne care au o valoare demnă de luat în seamă. Astfel, militarii care participă la misiunile şi operaţiile de apărare colectivă, de răspuns la crize şi misiuni de pace, beneficiază de diurnă în valută de 120 de euro pe zi. Totodată, personalul participant la misiunile şi operaţiile cu caracter umanitar beneficiază de diurnă în valută de 60 de euro pe zi. În ambele cazuri, pe perioada misiunilor, militarii gradaţi profesionişi vor încasa în cont şi o soldă în lei dublată.

Condiții de recrutare pentru viitorii soldați ai Armatei României

– vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;

– absolvent cel puţin al învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase);

– permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – doar pentru arma „auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu”.

Admitere Poliţia Română 2021. Condiţii şi criterii specifice de recrutare

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Fenomenul rar care a apărut în România. Ce sunt norii Shelf-Cloud, de fapt și de ce au putut fi văzuți înaintea furtunii
Capital.ro
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Playtech.ro
Fiica lui Yosif Mohaci, apariție de SENZAȚIE! Nicole arată ca o păpușă, i-a cucerit pe toți
DailyBusiness
Veste șoc pentru pensionari! Nimeni nu se aștepta la acest lucru!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Vremea a făcut ravagii în România: Pompierii au interveni în 42 de localități. Mai mulți copaci au fost doborâți în București din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar a fost blocat
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verific online notele
substantial.ro
Trei oameni au murit și cinci au fost răniți într-un accident în Giurgiu
MediaFlux
O nouă CREȘTERE A PENSIEI după 1 SEPTEMBRIE. Marius Budai a anunțat
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?